fredag 31 december 2010

Sammanfattning av 2010 för min del

Mycket har hänt året 2010, det största för mig är cyklingen. Jag har letat efter något att träna i massvis med år nu, mer eller mindre seriöst. Och nu har jag äntligen hittat nånting där fokuset ligger på nöjet där träningen blir en bonus även om cyklingen är planerad för just träning.

Viktmässigt
Jag började min resa på 84kg i början på året. När jag började cykla i maj månad vägde jag 82kg, jag har nu varit nere på låga 70.0kg som minst. Det ger mig både bättre förutsättningar för cyklingen och även den där självkänslan som jag tappade ett tag, det känns bra att känna sig snygg igen helt enkelt!

Scalpelen
Det var även året där jag köpte en av världens ballaste mountain bikes, fick rambrott på den och tillslut blev bestulen på den. Jag är inte klar med Scalpel än, jag kommer köpa en ny scalpel i februari-mars 2011.

Cyclocrossen
Jag fick lära mig om vad cyclocross var, kungsträdgårdens tävling, valhall crossen där jag gick i mål 3min 20sek efter Jonas i sportklassen med scalpelen. Veckan efter gick jag och köpte mig min första cyclocross och har haft skitkul på den på grusvägarna i erstavik och flaten! Den kommer även få agera lvg cykel sommaren 2011.

Cyklingen
Det har blivit mycket cykling, jag har inte koll på timmarna nu men jag snittade 1h om dagen i somras vilket är väldigt mycket för en nybörjare. Cyklingen har varit på både grusvägar, asfaltsvägar, skogsstigar, svår skogsterräng, det har varit korta och långa pass. Det har varit mycket lärorikt och roligt.

Brorsan
Det var jag och brorsan som började cykla tillsammans i år, och dom rundorna vi kört ihop är nog ändå dom bästa, oavsett hur dom var cykelmässigt. Jag hoppas det blir fler turer nästa sommar, nu blir han farsa i juni.. Men även en farsa behöver komma ut och hoja eller hur?! .... Karin är gärna barnvakt några timmar om inte Anna är tillgänglig.

Tävlingarna
Fyra tävlingar blev det, tre på mountainbike och en på cyclocross. Alla fyra tävlingarna var skitroliga att ha erfarit, speciellt Lida Loop som var den första tävlingen och den absolut tuffaste, där pushade jag mig långt över den nivån jag trodde var möjligt. Vilka minnen jag har, jag kommer fortfarande ihåg exakt hur ryggen värke, hur triceps krampade, hur magen värkte och behövde mat, hur trött jag var och hur mentalt ansträngande det var utan distansmätare och därmed cykla helt i blindo för hur långt det var kvar.

Rajderna
Alla tisdagsrajder, torsdagsrajder, måndagsturer och lördagsmys. Alla fikapauser, göteborg besök i solen.. Utan happy och dessa rajder har jag nog inte varit där jag är idag!

Olyckorna
Några olyckor har jag varit med och bevittnat också. Magnus bröt foten när vi var långt ut på sörmlandsleden, det tog 3h innan han var ute ur skogen och satt säkert i ambulansen. Och Anders som snittade upp vaden ända in så han behövde sy i vadmuskeln. Sen har jag själv gjort över 100 vurpor, de mesta utan skador men första tre månaderna lyckades jag inte ta mig ur skogen utan skrapsår, blåmärken eller sönderrivna kläder. Det är svårt att cykla i Hellas, och jag lärde mig den tuffa vägen, alltid våga för låta sig bli bättre, några smällar får man ta på vägen.

Bloggen
Sen har jag ju börjat en blogg också. Jag tänkte från första början att det skulle kunna bli en motivationshöjare, jag trodde dock aldrig att jag skulle gilla det så mycket, få så bra respons, få så många läsare, och skriva så aktivt som jag ändå gör. Jag har över 25'000 visningar på bloggen sedan jag började i Juni, den har växt varje månad sedan starten, som mest 9000 besökare på 30 dagar. Det är mycket roligt och jag vill passa på att tacka alla som läst bloggen under året! Ni hjälper mig ta upp jakten mot långloppscupen 2011!

Vännerna
Det viktigaste har nog ändå varit alla människor jag träffat, alla vänner jag skaffat. Jag uppskattar alla vänner och bekanta i skogen, om det så är första gången vi cyklar eller om vi redan cyklat 30 gånger ihop denna sommar. Tack för att jag kännt mig så välkommen överallt, tack för att ni är dom ni är, och tack för att jag fått nöjet att följa med er ut i skogen på en jävla massa roliga äventyr!

Bästa minnet från 2010
Jag har massa bra minnen från året, dom som satte djupast spår i mig var tisdagsrajd speziale med Ronnie, Anders och Emil. Dvs poängjakten med brorsorna. Ett annat minne är Lida Lopp återigen, vilken tävling, vilken erövring det känns i efterhand. Det tredje är Hammarby Hill XC och kicken jag fick att ta ledningen ut i motionsgruppen och vara den absoluta spjutspetsen genom målområdet vid starten och upp i backen... Jag har inte haft en sån kick full av adrenalin och sann lycka sen jag stod på scen med mitt gamla band... Jag kände mig starkare och stoltare än på väldigt väldigt länge..

Emil, Ronnie, Jag och Anders på Tisdagsrajd Speziale den 22 juni

Tack för i år, och gott nytt år allihop!

torsdag 30 december 2010

Myskväll i väntan på helgens nyårsfirande

Ah.. fan vad skönt det ska bli ikväll.. Sambon har redan begett sig för nån dag sen mot nyårsfirandet medans jag behövt stanna hemma och göra klart arbetsveckan. Så därmed är jag ensam hemma ikväll! Det känns lite som när man va liten, och hade hela huset för sig själv, drog på marshall förstärkarens volym upp till 11 och rev av några metallica låtar från metallica - master of puppets skivan samtidigt som stereon stod och pumpade ut musiken.. Sen skitade man ner överallt, käkade massa chips och tömde kylen på all dricka man hittade, ringde hem alla polare och "raising hell" some dimebag hade sagt.. Det där ledde till att jag fick uppleva att leka rockstar några år också, bilden till höger togs live nån gång 2006 när vi lirade på nalen i stockholm. Tighta brallor, pythonboots, sönderslitna tshirts, bandana, pandasmink.. goodtimes!


Inte riktigt så blir det ikväll. Men ölen är redan öppnat, jag köpte 2st Innis & Gunn - Rom Cask på systemet idag som är en riktigt favorit, lagrade på ekfat får dom en riktigt riktigt speciell smak, och så med en touch av rom blir det riktigt grymt! Sen har jag köpt hem två vinare också av märket Montecillo, Rioja från Crianza år 2007.. Jag är ingen vinkännare utan har nyligen börjat få upp ögonen/smaklökarna för det, men detta är favoriten änsålänge. Lite roligt är att jag tycker detta helt ovetande om att det varit morsans och farsans favoritvin i flera år tidigare, lite av dom där generna kanske gick i arv ändå?




Till alkoholen så beställde jag precis två pizzor.. ja ni hörde rätt, TVÅ PIZZOR. Och det slutar inte där, jag beställde även chips, TVÅ chipspåsar.. Jag satsar på att bräcka 74.0kg till nyår, så att jag har 4 kg att gå ner till april, det blir roligare så!



Vad ska man göra mer då? Jo, jag ska faktiskt packa inför tågresan imorrn. Vi ska nämligen till Orsa och fira vårt nyår! Jag hoppas på en tur i längdskidspåret imorgon eftermiddag och en tur i backen på lördag! Det blir nog hyfsat lugnt på plats i Orsa, men min sambos släkt är lite galna ibland och det gillar vi ju. Kul kommer vi ha oavsett, det är en sak som är säkert. Ska bli riktigt skönt att få komma iväg från tråk-stockholm ett par dar och få andas frisk luft med gott sällskap!

Men först, ska jag nöta lite musik i hörlurarna på max... man bor ju i lägenhet numera.. Håll tillgodo min vän liv och hennes GRYMMA band!

Sveriges bästa hårdrocksband!

Sadeln kom!

Riktigt fort kom den, det hade jag inte förväntat mig, glatt överaskad när man kolla posten ikväll!

Vad tycker ni, grön styrlinda kanske? Andra förslag? :)

Sambeställning på lätta bromsskivor

Marcus_ec på happy har beställt 10st 140mm och 10st 160mm bromsskivor från KCNC. Dom väger 62 respektive 73g och säljs för 200kr styck + frakt. 6st monteringsskruvar på 11g tillkommer varje bromsskiva.

Tyvärr har han bara 4st 140mm kvar, resten är bokade. Men hör av er snabbt om ni är intresserade. Utförlig och bättre info finns här: http://mackeparts.blogspot.com/

Månadens övertidstimmar nästan avklarade!

Idag ska jag göra min sista övertidstimme denna månad och faktiskt för detta år. Totalt blir det då 26 övertidstimmar på 21 arbetsdagar. 11 utav dessa timmar är även gjorda på helgen vilket betyder 100% ob, medans de andra har 50% ob. Bra pengar med andra ord. 26h övertid för min del denna månad alltså och 15h övertid förra månaden, men ändå är det kaos med mer jobb än vi kan hantera här på arbetsplatsen.

Anledningen varför jag "nöjer" mig med 1h idag är för att jag då precis inte når gränsen där varje 200kr beskattas med 102kr eller mer. Det känns inte värt att passera så jag laddar om för att nå samma antal övertidstimmar nästa månad också istället.

Det känns skumt att jag i januari kommer få ut min bruttolön i netto, men bra såklart. :)

onsdag 29 december 2010

Monarkmontering nästan klar..

Jag har fortsatt montering nu när jag kom hem och kommit en bit till! Det som inte är klart än är sadeln som skickades med posten till mig idag, kommer kanske måndag gissningsvis. Samt vevlagret och vevpartiet måste dras åt hårdare och för det behöver jag verktyg för detta, tänkte gå förbi min lbs påvägen efter jobbet på måndag!

Den nya vikthållar-fästet är nu utbytt och vikthållaren sitter på. Ni ser själva på bilden att originalskruvarna var alldeles för korta. Sen tycker jag att skruvarna är på tok för snea, men det verkade inte vara några problem när jag monterade det, så jag väljer att ignorera.

Sen var det dags för sadelstolpen, den gick på och som ni ser så är den lite enklare att ställa in sittställningen med, även i vertikal lutning är den steglöst justerbar.
Vevlager, vevparti och klistermärke på plats!
Och här är en bild på hela cykeln! Sadel, skruva fast vevlager/vevparti samt kedja, är det enda som fattas nu!

Monark paket levererat till jobbet!

Denna gången innehållandes en steglös justerbar sadelstolpe, en ny vikthållare med rätt längd på skruvarna, nytt vevlager och även ett vackert klistermärke! Jag ska montera det jag kan ikväll och se över vilka verktyg som behövs för vevlager/vevparti, går nog och handlar det på måndag kväll i någon lbs.

Övertidstimmar..

Jag har fixat ett rätt skönt övertidsschema där jag ofta kommer in tidigare på morgonen, tar kort lunch och/eller jobbar över bara en kort stund på kvällen. Det är inte döjobbigt direkt då skillnaden bara blir nån timme extra om dagen i snitt, men visst sliter det i längden.

Förutsatt att jag går hem 17:00 ikväll(normal tid) och endast jobbar 8h imorgon så har jag tjänat ihop ca 5000kr efter skatt i övertidspengar till nästa löneutbetalning. Det känns riktigt riktigt skönt faktiskt, men.. jag är sugen på att göra en push ikväll och imorgon. Jag ska nog sätta mig och jobba över hemifrån ikväll, och komma in tidigt imorgon och pusha upp den där siffran till 6000kr.

Mer övertid, mer pengar, mer scalpel

tisdag 28 december 2010

Krampanfallen duggade tätt..

Men korta ord så beskriver titeln dagens runda väldigt bra träningsmässigt. Dock tror jag att gårdagens utekväll på Monks med diverse finöl gjorde sitt, samt den uteblivna frukosten, den lilla lunchen och den uteblivna matbiten innan passet.

Det var snabba grabbar som cyklade idag, Björn, Dolk, Patrik, Johan och jag. De tre först nämnda tävlar ju mer eller mindre seriöst med flera års erfarenhet medans jag och Johan är av lite mindre kaliber. Dom la inte i maxväxeln direkt men det räckte gott och väl för att jag skulle behöva köra på maxväxeln.

Rundan idag var helt fantastisk, vi drog ut via hästhagen till saltsjöbaden och irrade runt på massa olika vägar, det var skitbra plogat precis överallt förutom ~500m där vi genade i skogen. Där blev det snöpuls och cykel på axeln.

Mina vader började krampa redan i mördarbacken i saltis, den som är gissningsvis 300m lång med bitvis rejäl lutning. Efter backen var det kört, kramperna duggade bara tätare och tätare och det fanns inte mycket jag kunde göra åt det. Jag slutade helt trampa med "tårna" och gick över 100% till att trycka ner hälen och jobba med rundtrampet. I början där efter backen gick jag även mer på högerbenet då det var vänstern som strulat för mig, men då tog såklart högerbenet massa stryk snabbt och började krampa lika mycket som vänstern. Det blev minst 5-10 krampanfall på vardera vad, minst.
Men jag måste nog säga att jag är rätt stolt att jag tog mig runt och fullföljde ändå. Riktigt bra runda var det idag, både nöjes och träningsmässigt!

Fyra glada cyklister

Pepparkake paus, Johan hade tagit med sig mumset
Fulmekarn Patrik med Björns fuskhjul i bakgrunden
Jag och Björn står och mumsar glögg och pepparkakor i svettdimman

Bära cykel blir man stark i vaderna av, man krampar även ännu mer..
Johan var det som stod för bilderna!

Fi'zi:k sadel till monarken

Eftersom monarken kommer levererad utan sadel så behöver jag självklart detta också. Jag hade tänkt köra på en biltema sadel så länge, men när Jonas la ut sin original sadel till sin Flash 2a så finns det ju inga alternativ, klart jag måste ha en Cannondale(fi'zi:k) sadel på monarken!

Överkomligt pris är det väl också, men jag kan tänka mig att sadlar normalt är svårsålda beggat, speciellt med speciella färgteman som denna. Bra är det också när Scalpelen kommer, den blir levererad med en annan sadel, och då har jag ju valet att använda den som är skönast alternativ lättast av dessa på scalpelen.

Ny vinterjacka!

Jag tog mitt prylbögeri till en ny nivå, ofrivilligt eller iallafall undermedvetet.. :)

Jag har varit ute efter en ny vinterjacka då min nuvarande jacka har använts sedan jag va 17-18 år, dvs ungefär 8 år gammal. Materialet var slitet, jackan hade tappat sin hållning helt och hållet och dessutom var den varken varm, skön eller snygg.

Så jag hittade en jacka och önskade mig den i julklapp! Och jag måste nog erkänna att de gröna inslagen nog hade lite inverkan på mig, även ifall jag faktiskt inte tänkte att dom matchar en scalpel när jag såg den så har jag ju såklart tänkt det i efterhand! ;) Hur som helst, en mycket skön, snygg, varm och tålig jacka blev det. Stretchigt softshell material som både står emot vind och väta, jag är grymt nöjd!

Den här jacken kommer jag både använda från/till jobbet, på snowboarden, cykeln och i stortsett all typ av utomhus aktivitet! Känns kul att få ha kostat på mig själv en jacka, även om det var en julklapp :)

Monark uppdatering..

Det är lite skumt att det alltid ska strula så mycket för mig och materialet..
Säsongen började med massvis med punkor, upp till tre punkor på en och samma 2h runda. Sen var det växlarna som strulade som fan trots massvis med försök att ställa in dom, jag fick aldrig pli på dom så jag lärde mig att cykla utan vissa växlar. Sen upptäckte jag att ramen faktiskt var för liten för mig, jag slog över styret 3-5 gånger varje 2h runda jag var ute i skogen, delvis p.g.a dålig teknik och lite för hård utförsåkning för vad jag klarar av, men cykeln var en avgörande faktor också. Sen beställde jag nytt, och fick en rätt lång leveranstid på scalpelen, fluktade som fan i flera veckor. När den väl kom så var det som en dröm materiellt sätt. Sen var det dags att dra av växelörat i en vurpa som gjordes när jag ledde cykeln ner för en brant, det tog 2½ vecka att reparera p.g.a strul från cannondales sida. När jag väl får det lagat, går jag och drar på mig ett rambrott och blir återigen utan cykel.. När nya ramen kommer är man i himmeln igen, i ca 4 veckor. Då är det dags att någon snor den, MAX otur på den här killen.. Sen har vi alla trainertimmar som jag lagt ner... på att MEKA med trainern. Passen jag gjort är under 10st medans jag mekat säkert 20gånger med den och flera gånger mer än 1h per gång, den funkade fint på 2x20 tröskelpass med jämnt belastning, men när det var dags för tyngre pass med dubbla tröskelwatt var det helt omöjligt. Så jag beställde som ni vet nyligen en Monark som kom förra veckan.

Så till monarkstrulet då..
- Jag trodde att jag skulle få med sadel men det får jag inte. Det är mitt eget fel att jag trodde detta eftersom det inte står nått om att sadel ingår nånstans, kan inte skylla på någon annan än mig själv.
- Jag tänkte inte ens på att pedaler behövs, så det får jag såklart också fixa.
- Sadelstolpen var inte den jag helst vill ha, jag får lägga 1000kr i mellan så får jag en lättare justerbar stolpe, jag har beslutat att lägga dessa pengar, jag ser till att trycka ~4-5h övertid extra utöver mina andra övertidstimmar just för denna del.
- Vikthållaren går inte att montera. Efter mailande med John på Monark får jag veta att detta är ett konstruktionsfel och att dom skickar nya delar.
- Vevlagret var inte komplett paketerat, Monark skickar ett nytt vevlager.

Jag har flera gånger tänkt orden, "Varför kan det inte bara funka?", flera flera gånger... Ändå, känner jag hoppet och tron på att den här monark-historian kommer sluta gott och bli ett grymt vapen inför kommande sommar. Jag kan stå ut med lite strul nu vid montering av den, för med Mattias(Aktivitus) och Johns(Monark) förtroendegivande supportering på sina produkter, känner jag mig trygg och nöjd.

Nu väntar jag alltså på nytt paket från Monark med ny vikthållare-platta, vevlager sadelstolpe och även ett par klistermärken :) .. längtar tills paketet dyker upp!

söndag 26 december 2010

Söndagstur

Kl 10 möttes vi upp ett gäng cyklister vid HBB och hade tankarna på en cyclocross tur ut mot erstavik, och så blev det! Vi startade även rundan med att efter ca 1km göra oss av med den obligatoriska meket som tillkommer när man är över fem cyklister i grupp.

Genom sickla skiftet höll jag låda bra, hade koll på mina svängar och "terrängen" störde mig inte. Väl ute på asfalten blev det riktigt spårigt på cykelbanan men det var inga problem att hänga med i tempot. Men sen när vi dök in på turens huvudmål, grusvägarna mot erstavik, då fick jag veta att jag levde!

Jag la mig på rulle och hängde med nöd och näppe med, sen börjades det tryckas på ordentligt där framme och det gick inte att hänga med, min graf med mjölksyran slog i taket medans deras fortfarande var hyfsat horisontell!

Skönt med en runda iallafall! Jag avslutade min tur hemma hos föräldrarna i älta och tog en dusch där, sen var det släktträff med god mat.

Vid 15-tiden drog jag och Karin iväg till hovet inför DIF - Skellefteå i hockey, vi är inga stora hockeyfantaster nån utav oss men det var kul att få gå och kolla! Tyvärr hamna vi i djurgårdsklacken där diverse stereotyp-historier besannades där neger, nationalism och rasse tugg gick tätt, intill ett hest hora och fitta.

Det kan nog mycket väl bli en till hockeybesök innan säsongen är över, men nästa gång helst utanför klacken!

EDIT: En till bild.. jag blundar!

J-POOUUW POOUUW!

Behind the Barrier episode 12 är här!










fredag 24 december 2010

God Jul!

God jul på er allihop, hoppas ni får en schysst julafton! Nu drar jag mig hemåt till föräldrarna och firar min julafton där!

Jag tror tyvärr inte att tomten kommer i år förresten..

torsdag 23 december 2010

Står och gasar på en inkomplett monark!

Idag det blir det bara jobb, städning och pill.. Svärföräldrarna kom förbi och fikade innan de tog med sig sambon och åkte ut på tyresö brevik där dom kommer spendera kvällen och hela morgondagen. På juldagen kommer de dock tillbaks och så firar vi en andra jul tillsammans! Själv så åker jag till mina föräldrar i Älta och firar.. Jag och brorsan har köpt en julklapp till farsan som kommer bli skitkul att leka med på julafton!

Angående Monarken så verkar det lösa sig. Mattias har jobbat på bra och lovat mig ett nytt vevlager samt att Monarks säljare kommer kontakta mig på måndag angående fästet för bromshållaren, dom har fått bilden på fästena där jag anser att skruvarna är för korta så förhoppningsvis kan dom säga åt mig vad jag gör för fel alternativt fixa mig en lösning.

Angående sadelstolpen så blir jag nog nöjd med den jag fick. Flera har tipsat mig om att prova ett annat sadelfäste men jag ska prova med denna först. Strular det drar jag till biltema och köper sadel + fäste för 59 spänn.

Vad mer... jo, klistermärken hoppas jag på att kunna fåtag på också, källis och kumlin har ju så snygga märken, och det är ju fusk att inte jag har! Pedaler ja.. Jag snor pedalerna från original scalpelen som jag slagit sönder lite så att ena pedalen inte funkar särskillt bra när man behöver komma ut och in snabbt, men i lägenhet duger dom gått och väl.

Det börjar med strul men jag har fullt förtroende för att det här kommer bli kanon när jag styrt upp vevlagret. Sålänge får ni nöja er med en inomhusbärande mössnisse i mjukisbyxor och ulltofflar som låtsas sitta och trampa i luften!

onsdag 22 december 2010

Monarkstrul

Vilken hektisk dag det har varit. 10½ timmar fick jag ihop på jobbet, sen fick jag hjälp av farsan att frakta hem monarken. Väl hemma så var det dags att bege mig ut igen för att handla julklappar, mötte sen upp sambo när hon slutade jobbet ~20:30 och gick och handlade julmat. Väl hemma var klockan redan alldeles för mycket.

Jag slet upp monark paketet och började montera. Jag bytte direkt ut sadelstolpen till den justerbara sadelstolpen, det gick smidigt utan problem, däremot får jag inte på den lilla mojängen längst upp vilken man även fäster railsen från sadeln på.. Får titta mer på det imorrn. Nästa steg var styret som skulle på "styrstammen", det tog mig 20minuter innan jag insåg att jag var tvungen att benda upp den lite för att kunna få in styret, så efter totalt kanske 30 minuter satt styret på plats. Nästa steg var att dra på medföljande blåa monarkhandtag på styret, lättare sagt än gjort tills jag gick lös ordentligt med hårsprayen. Sen kapade jag nått buntband som suttit på vid transport, och kopplade in datorn/kåpan. Nästa steg var vikthållaren, alltså den där man förvarar vikterna medans de inte ligger i viktkorgen. När jag lossat på två skruvar märker jag att det inte går att dra på vikthållaren där manualen visar... jag får återkomma till detta senare och se hur fredrikw eller källis har fäst den, jag har säkert gjort nått fel även om jag är helt blind för att se vad det kan va för tillfället. Nästa steg blev vevlagret och här fastnade jag för kvällen. Det visade sig att monark inte skickat med rörstupen till vevlagret, så jag har bara gängor på ena sidan av vevlagret och då blir det ju inte så hett direkt.. Jag mailade Mattias om hur vi löser det smidigast... Jag läste på källis blogg att monark glömde hans "styrstam" när han beställde sin 874E stripped, men då skickade dom denna snabbt efter han kontaktat dom också.

Nåväl.. trist att inte få testa monarken ikväll, och det blir väl till nästa vecka tidigast som jag kommer igång, förutsatt att monark håller öppet nästa vecka så dom kan skicka den saknade delen!

Såhär ser monarken ut just nu, jag måste fåtag på det stora monark klistermärket som källis hade på sin bild, grymt snyggt var det! ;)
Det som alltså är kvar att montera är sadelhållare, sadel, vevlager, vevparti, kedja, pedaler och vikthållare. Sen antar jag att det kanske behövs ställas in lite detaljer här och där..

Ser fram emot kvällens pass..

Smärta, plåga, härliga känsla

Ikväll blir det monark tills ångesten drar sig över sickla som ett svart moln på himlen!

Och till det blir det nog en hel skiva av nedanstående favoritgrupp, pepp till tusen!

SPREAD EAGLE - BACK ON THE BITCH


Monarken har kommit!

Den står och STIRRAR på mig i receptionen på jobbet.. längtar tills jag får åka hem(och julhandla) och sen få packa upp och montera den!


(HAND)MADE IN SWEDEN

tisdag 21 december 2010

Svensk trupp till Cyclocross VM i januari

PRESSMEDDELANDE:
Cyclo-Cross-landslaget till VM spikas efter andra dubbelmötet i Skåne.
”Det är klart att vi skall sända ett landslag till VM i Cyclo-cross i januari” meddelar Cykelförbundets sportchef Madeleine Lindberg Wall idag.


Det blir ett landslag som skall representera Sverige vid Världsmästerskapen i Cyclo-cross. Tävlingarna avgörs i tyska St. Wendel sista veckoslutet i januari. Tillsammans med Mathias Karlsson tar Madeleine Lindberg ut en slutgiltig landslagstrupp på 5-6 åkare. Truppen spikas efter de två avslutande deltävlingarna i Merida-Northwave CX-cup 2010 som körs i Södra Sandby och Lund.


”Många starka kandidater har kommit fram i CX-Cupen och vi tar tillfället i akt och använder tävlingarna den 8 och 9 januari för att fastställa truppen. Målsättningen är att ta ut en bred trupp i den bemärkelsen att vi vill få med alla kategorier, dvs. herrar, -elit, -U23, -junior och damer” berättar Mathias Karlsson.

Läs mer: http://www.cyclesport.se/nyheter.asp?lang=sve&newsid=13908&kat=&katnamn=Senaste

Det här kommer bli skitkul att följa, då kommer dom troligen få fajtas mot min favorit Jeremy Powers om han själv är uttagen, det vet jag ju faktiskt inget om men med tanke på att han vann USGP och endast(tror jag) förloradee "usa mästerskapet" p.g.a cykelproblem vid krasch, då finns det ju en stor chans! :)

Snöpuls i sickla skiftet

Nej, det var inte så lyckat ikväll tyvärr! Minus 15 grader kallt, lössnö upp över knäna och sommardäck var inge roligt.. Inte ens neråt i lek-downhillen gick det att hålla sig på hjulen. Efter en timme ungefär fick avbryta dagens runda och bege mig hemåt då jag inte vart särskillt sugen på att fortsätta själv på de öppna kalla grusvägarna på race king däcken.

Hoppas monarken kommer imorrn så jag får lite ordentlig träning, nu hinner jag inte ut på några fler pass innan jul tyvärr så monarken är mitt enda hopp. Om den kommer så blire nog en intensiv period första dagarna, det finns mkt träning jag skulle vilja ta igen, tyvärr funkar det ju inte riktigt så för kroppen.

EDIT: Här är några bilder från idag. Jag fick höra att efter jag drog så körde dom snöpuder downhill och hade visst skitkul, fan att jag missade det då! :\

CycloCross Nationals USA

Grymt bra underhållning för den intresserade, 15minuter från loppet!

Cannondales cyklister är verkligen med allihop om toppens placeringar!

Här är en bild från krashen där Powels tappar ledningen. Efter krashen låste sig Powels bakhjul och han tappa massvis med tid innan det löste sig och ramlade ner till tredje platsen, innan krashen låg Powels etta och Todd låg 2a. Hur det sen gick får ni se själva!


EDIT: Glömde nämna att det var Jonas som "hittade" sidan, dumt at mig att missa cred!

Länken till tävlingsvideon finns här:

Lönespecen kom..

KAAAAAAAACHIIIIIING!!!

Nu jävlar visades det siffror jag ALDRIG NÅGONSIN har sett tidigare, fyfan vad härligt! Och nästa månadsrapport kommer som det ser ut nu redan toppa denna lönespec med minst 50% mer övertidstimmar..

Jag skriver med stora bokstäver och fet text, för det förtjänar jag ;)

Scalpel 2011 here i come!

Löning, och ny hjälm beställd.

Blev hetsad av vänner och familj att köpa ny hjälm, så jag gjorde det.. De jag visat hjälmen för tror inte att "skadorna" på den ska va någon fara, men bättre att vara säker.

Det blev en Met Veleno Cannondale MTB Team... Den kommer matcha nya scalpelen finfint..

Storlek Medium, 54-57cm.
Tidigare har jag köpt en Athlon 2009 black/acid green för ~700spänn inkl frakt. Denna var fel storlek, och klantig som man är glömdes den skickas tillbaks och nu är det försent. Säljes för 400spänn exkl frakt om någon är intresserad, grymt snygg och skön hjälm.

Storlek Small, 51-55cm.

fredag 17 december 2010

Stripped 874E

Fredrikw länkade lite bilder åt mig på en strippad 874E från källis blogg visst är den snygg!?

Min monark kommer med tillbehörspaketet med original sadel, styre, vevlager och vevparti. Så sikt blir det nog en ordentlig sadel.

torsdag 16 december 2010

J-Pow is back!

Behind the Barriers - Episode 10!

J-pow levererar som vanligt, nu slåss cannondale teamet om ledartröjan!
http://www.jeremypowers.missingsaddle.com/2010/09/30/behind-the-barriers-episode-10/

Ett tips...

Om ni sitter på arbetet.. gör inte mitt misstag, googla INTE på "stripped 874E"... ;)

Monark 874E beställd!

Som ni hökögda aktiva läsare säkert märkte så blev det återigen inga trainerpass förra veckan, jag var så förbannad att jag inte orkade blogga om det.

Jag spenderade flera timmar för att få min trainer att klara av 480w belastning/bromsning till mina 10/20 intervallpass men får det inte att funka, inte heller till TCSI passen räcker det till. Andra får det att funka, men inte jag. Som jag bloggat om tidigare så når inte bromsen upp till hjulet ordentligt och därför är bromsverkan rätt dålig på trainern. Så efter veckor/månader av irritation på den där jävla trainern så gav jag upp.

Jag insåg att jag inte kommer kunna klara av att träna efter Aktivitus schemat jag fått, och därmed troligen kommer göra ett dåligt resultat nästa sommar, som jag ser så mycket fram emot..


Jag har varit lite deppig och fundersam hur fan ska det gå för min träning hela veckan sen i helgen. Sex veckor framöver på schemat kräver dessa pass och denna höga belastning som jag inte får till med trainern. Och jag är säker på att det blir fler sånna pass efter nästa Aktivitus test också, med nya vårschemat.

Men igår postade Mattias på sin blogg att han säljer en lätt beggad monark 884E ombyggd till 874E såg jag ljuset. Efter jobbet satte jag mig framför miniräknaren och planerade om min ekonomi, tänkte på vad som skulle krävas för att detta skulle kunna va möjligt och slog ett samtal till min kära mor som har tillgång till ett sparkonto "som inte får röras" som jag har hos henne. Vi diskuterade situationen lite och bestämde att jag kunde låna/ta pengar därifrån så länge.

Sen kontaktade jag Mattias, och det visade sig att monarken redan blivit såld, bummer.. Men längre ner i hans svar fanns ett annat erbjudande som var nästan lika bra på en 874E som jag snappade upp. Så nu är den beställd, skickas på måndag och tar 1-2 dagar att leverera till mitt jobb. Så i slutet på nästa vecka bör en Monark 874E stå monterad och körklar i mitt vardagsrum!

Här kan ni läsa om monarken: http://www.monarkexercise.se/default.asp?PageID=594

Jag är jättenöjd, detta lättar jättemycket på min oro att inte kunna säkerställa träningen inför säsongen 2011.

onsdag 15 december 2010

Tisdagsrajd, första mtb turen på en månad..

Igår vara det tisdagsrajd som gällde. Vi var nog runt 10+ pers i alla fall, tycker det var en imponerande skara snöcyklister.

Jag hade gjort i ordning guleböjen med fräsha sommardäck då mina vinter/höstdäck blev stulna tillsammans med scalpelen. Rocket Ron och Race King blev det. Greppet var som ni säkert förstår ganska sporadiskt, det fanns inte mycket att lita på direkt. När vi körde i motionsspåren på hårdpackad och plogad grusvägar så greppade det skitbra, rullet va otroligt. Men när vi dök in på stigarna där endast ca 3dm var halvpackat och sen lössnö på sidorna, där var greppet helt värdelöst. Det räckte med att lägga cykeln lite lite så slank cykeln iväg i sidled, och när jag hamnade vid sidan av det packade spåret var det kört, farten sänktes med 80% inom 3 sekunder och hade jag inte hunnit ut på spåret igen så tog det stopp, och så fick man börja om på nytt.

En annan sak materialmässigt som störde en hel del var att jag körde med mina gamla sönderkörda crankbrother pedaler vilken högerpedalen endast tillåter 1 utav 2 sätt att ta sig i pedalen med, och väljer man fel sätt så behöver man räta till pedalen med handen för att kunna sätta i foten och göra ett nytt försök, och ja... försök hålla rätt linje i mörkret med 3dm diameter med race king däck på snö samtidigt som du behöver titta ner och böja dig ner till pedalen med ena handen och rätta till den..... Det är ingen lätt uppgift. ;)

Resultatet då, ja.. det sägs att det gick snabbt där framme i täten men det hade jag p.g.a dåligt grepp ingen kunskap om för jag låg nånstans i mitten hela tiden och kämpade med greppet. När jag väl fick bra grepp stod jag på ganska ordentligt ifall jag hade lucka framåt, men ofta, särskillt på gula, så blev det bara runtslirande och lite för mycket gång. Jag frågade Nissen hur man sammanfattar rundan och det tyckte han kunde sammanfattas med en multisportsrunda, löpning, cykling, sen får jag väl lägga till snösimning för min egen del med 4st OTB's och fler andra sorters vurpor därtill ;)

Fysiskt sätt så blev det ingen vidare träning igår, jag var aldrig knappt andfådd, men det märks idag att jag inte cyklat mountainbike på länge för överkroppen fick sig en ordentlig genomgång som den inte var van med. Cyclocrossandet jag har spenderat min tid med senaste tiden har ju mest varit på plogade grusvägar så det är endast benen som har fått jobba!

fredag 10 december 2010

Jour jobb i helgen..

I helgen ska jag jobba jour, det blir 10 timmar med 2x normal timlön, alltså som 20h övertid helt enkelt. Det betyder också att jag som redan arbetar heltid och massvis med övertidstimmar nu även ska jobba 12 dar irad utan vila, och samtidigt försöka få tid till julklappar, cykling och umgås där hemma utan att slita ut mig. Det är rätt tufft just nu faktiskt, men det är det värt.

Det kommer bli riktigt skönt när lönerna dyker in på kontot både på december och januari lönen. Förhoppningsvis orkar jag fortsätta januari ut med övertidsarbetet också, mer klarar jag nog inte av utan att slå i väggen.

Jag hoppas det blir lugnt i helgen, det kan både bli ohanterligt kaos och dölugnt, skönt att man har bra kollegor som erbjuder bakjour om det skulle bli mycket. Normalt jobbar vi inte helg men nu inför julen så har vi lite extra bemanning och jag valde att ställa upp denna helg. Och det passar ju perfekt med mina besparingar och pengarbehov till nya cykeln.

torsdag 9 december 2010

Totalt kränkt idag

Det blev en crossrunda på dolks guidning ikväll, vi tog sickla skiftet på champs eller traktormakt, är inte hundra vad den heter. Sen cyklade vi upp genom hästhagen och ut mot saltsjö-duvnäs och vidare till saltsjöbaden, där blå/gröna går ihop ute i saltis körde vi på grusvägen mellan blå/vattnet och i riktning hemåt. Vi kom ut vid erstavik och körde de plogade vägarna hem mot hellas/skyttebanan. Därefter var jag helt tom på energi, jag kände att kramp kunde komma närsomhelst i benen, även magen var ordentligt tilltygad, så jag bangade ur på att köra champs/traktormakt hem genom sickla skiftet utan det fick bli grusvägen istället.

Inga bilder blev det ikväll tyvärr, prio blev för min del att inte spy ikväll.

Man kan snacka om kränkningar och uppläxningar, men dagens tur kändes mer extrem, som en terminstenta i ren fistning, för min del alltså. Dolken cyklade iväg oberörd i många gånger dubbla min hastighet samtidigt som jag hade blodssmaken i munnen 50% av rundan, kvidandes fram.

Men kul var det, jag uppskattade uppläxningen. Det var riktigt skönt att känna att jag lever och nu i efterhand kan jag stolt skriva in det här passet i träningsjournalen. Dolken får väl se det som nått slags kort distanspass kanske, mer för nöjet :)

Tack för rundan dolk, det gör jag gärna om ifall du pallar snikcykla nån annan gång!

Cannondale - Scalpel Ultimate 2011



Den är så jävla snygg. Inte värd pengarna kanske, för mig, men fan va snygg den är.

Jag kommer inte köpa denna cykel, eller inte den här modellen iallafall. Jag har inte råd, och hade jag haft råd hade jag nog ändå inte köpt den, det är lite väl mycket pengar och någon slags verklighetsuppfattning har jag ändå. Men drömma tycker jag om, att tänka tanken är mycket spännande och räcker egentligen för mig. Hade jag suttit på en 30k+ lön hade jag säkert köpt något mellanting. Jag hade nog köpt en Scalpel 3 och bytt ut mycket själv och sålt av medföljande delar billigt, oanvända.

Om jag spinner vidare på "drömcykel" scenariot fast med mer realistiska tankar, fast ändå inte... Skulle det vara en Scalpel carbon ram, vilket alla scalpeler är år 2011. Och en värsting lefty i carbon och gröna detaljer. Det hade varit FSA K-Force sadelstolpe och styre, i grön lackering som ovanstående har på bilden. Det hade varit med Cannondale Hollowgram SiSl vevparti och resterande full Sram XX komponenter. Ett par "halvtunga" hållbara hjul för träning runt 1600-1700g, t.ex dom som följer med en scalpel 3:a, och ett par snorlätta hjul på ~1200g för tävlingar, hade nog räckt gott och väl även i en drömvärld.

Det hade varit min drömhoj. Tänker jag lite långsiktigt så kanske det är målet också, jag gillar tanken iallafall. Börja med en Scalpel 3 och när komponenter är utslitna efter något år eller två, köpa in en XX-grupp på rea från fjolårets upplaga, ett SiSl eller motsvarande parti och tävlingshjul.


Men skit i ovanstående tankar, dom är ganska irrelevanta i min situation just nu oavsett :) Något jag faktiskt är nyfiken på är vad jag skriver härnäst, vad tror ni om saken?

Hur mycket slits en cykel egentligen? Det är många tävlingscyklister som verkar köpa nya cyklar varje år, och det verkar även va en hel del som nästan bara tävlar på dom, och knappt tränar på dom heller. Många av dessa har självklart spons eller är det BARA dom med spons som gör såhär? Nu vet jag inte vad dessa cyklister har för inköpspriser på sina cyklar, men om jag tänker mig min egen situation och om jag skulle anamma detta betéende.. Det känns ju rätt trist att köpa en hoj för 50k, nästan bara använda den ett halvår på tävlingar och en del träningar, och sedan sälja den för 25k redan efter 6-7 månader? Självklart är det kul att få köpa ny hoj varje år, men är det ekonomiskt? Det kanske blir ekonomiskt eftersom man förhoppningsvis slipper alla typer av förslitningsreparationer, men jag tvivlar?

Det är ca 3500kr förlust per månad som den är använd, jag tvivlar starkt på att den redan blivit särskillt sliten. Ja, kanske har man slitit lite på lager, kedja, kassett och klingor, men byter man ut dessa så kommer man undan ganska bra ekonomiskt och har fortfarande en riktigt bra cykel. Jag menar, en fin cykel kan man fortfarande få 15k för efter 3 års användning, sätter man det då i en 3 års loop för varje cykel så hamnar vi på 25*3 = 75k hade man förlorat på att köpa nya cyklar. Att köra samma dyra cykel, men använda den i 3 år, är 35k förlust plus de drivlinor, lager etc man bytt under 3 års tid, och inte kommer detta kosta 40k? Och, hur mycket utvecklas cyklar egentligen från år till år? Om man äger en "värstinghoj", eller iallafall en hyfsat lätt cykel, så lär den kunna konkurrera jävligt bra i ett par/några år framöver också.

Nästa tanke. Hur länge kan man, om så är läget, tänka sig att köra på samma ram och dämpare, serva och reparera/byta ut de som slits, innan det Ekonomiskt, Konkurrenskraftigt och Pålitligt, blir ovärt att fortsätta köra på samma cykel? Nu tänker jag ur ett tävlingsperspektiv där man inte egentligen satsar på att bli bäst, men satsar på att kunna bli bra och känna 100% förtroende för att materialet INTE sinkar än.

onsdag 8 december 2010

Bakis hela dagen efter gårdagens julbord

Julbordet igår var tungt, jävligt tungt. Det började med att vår nye kundcenter medarbetare, som råkar va tatuerad över hela kroppen, ha långt hår och lyssna på hårdrock, ville dricka sprit med sin "hårdrockarbrorsa". Jo tjena. Jag är ju inte riktigt utav samma stereotyp, men det fick väl gå ändå ;)

En sexa fernet och två sexor gammeldansk blev det, massa öl och sen vidare till engelen där jag fick för mig att beställa en sexa laphroigh som jag smyttade på resten av kvällen. Nån gång vid 03:00 var jag hemma inatt. Det snurra så mkt i skallen när jag la mig i sängen att jag va tvungen att gå ut och lägga mig på soffan istället.. ;)

Började med att försova mig och vakna 30min efter jag normalt befinner mig på kontoret, och sen avslutade jag med att kompa på eftermiddagen, 15:45 fick räcka på en tyvärr ganska oproduktiv arbetsdag! Men men, det får företaget ta när man lägger företagsfest mitt i veckan :)

Jag har verkligen mått kasst hela dagen idag, baksmällorna brukar inte va så farliga för mig men jag börjar väl bli gammal antar jag.. Fanns inget utrymme alls för lite cykling. Ska försöka se om jag får en chans att komma ut imorrn, annars blir det trainerpass!

tisdag 7 december 2010

Nytt avsnitt med J-Pow!

Undrar hur det är med formen, jag gissar att det är början på en formsvacka..
http://www.jeremypowers.missingsaddle.com/2010/12/06/behind-the-barriers-part-9/

Tyrols Vilda julbord ikväll!

Ikväll ska jag på julbord på tyrol/gröna lund! Jag har varit där en gång för 3 år sedan och deras julbord är så bra som ett julbord kan vara, iaf jämfört med alla referenser jag har sett själv, hört talas om och sett bilder/läst om. Jag har sett fram emot detta ett tag nu så jag är riktigt laddad! Kommer käka en lätt lunch idag och fylla ut med frukt för att komma förberedd ikväll! http://www.tyrolsvildajulbord.se/

Och efter kvällens gottande så ska jag även ta tag i intaget igen fram tills jul. Jag har ju sett siffror ner på 70.0kg på vågen, men oftast mellan 71.5-72.5 kg. Målet har varit att plana ut och hålla 72.0kg stabilt fram till nyår och sedan lägga i en växel för att plana ut och hålla 70.0kg till 1 april 2011. Imorse visade dock vågen 73.0kg och tänker jag på vad jag dragit i mig sista tiden så förstår jag varför. Så det är nya "tag" efter kvällens julbord för att hålla 72.0kg igen. Tror inte det kommer bli så svårt, jag har rätt schyssta rutiner på det där redan nu.

En annan sak som ni som följer bloggen skarpt märkte var att jag inte bloggade om några träningspass i helgen. Det sket sig rätt rejält privat i helgen så jag hade ingen tid/energi till detta tyvärr. Jag är rätt besviken på mig själv att det inte hanns med, men viktigare saker behövde all min energi i helgen så så fick det bli helt enkelt. Nya tag nu och imorgon kommer första cykelpasset denna vecka!

Såhär ser veckans planerade träning ut:
Mån: Vila
Tis: Vila
Ons: 60min cykling under och över mjölksyretröskeln
Tors: 150min cykling under mjölksyretröskeln(kan nog bli en hel del över också)
Fre: TC10/20, dvs 80st 10sekunders intervaller på 480w, dvs dubbla belastningen mot vart min mjölksyretröskel håller sig.
Lör: TCSI vilket är 5st spurtintervaller på 30sek vardera. På dessa intervaller går jag på MAX.
Sön: Vila / reservdag

måndag 6 december 2010

Jeremy Powers från Cannondale!

Patrik från Cykelspecialisten postade månadens bästa tråd med lite "Behind the Barrier" med Jeremy Powers från Cannondales cyclocross lag. Det är en serie med korta avsnitt med honom och hela Cannondale Cyclocross laget, filmat "on-the-road" inför och på cyclocross tävlingar.

Han är grymt skön och dom verkar ha skitkul. Dom har hittills hunnit släppa åtta episoder och som jag tolkar det kommer det komma fler så småningom. Jag kommer hålla koll och länka kommande släppta episoder på bloggen också! Grymt kul!


http://cannondale-cyclocrossworld.com/2010/10/09/behind-the-barriers-episode-1/

fredag 3 december 2010

Cannondales Sve/Nor säljare hjälper till!

Jag är så glad att jag får sånt stöd och hjälp från massvis med människor från alla håll och kanter i jakten på att få Scalpelen tillbaks. Det senaste på hjälpkontot kommer från Cannondales officiella svenska säljare Per Dalen. Se bara:

Hej,
Jag är säljare för Cannondale i Sverige och Norge. Tråkigt att din cykel blev stulen Stizze.

Jag har skickat ett mail till alla Cannondals's återförsäljare i Sverige och Norge med önskan om att dom kontaktar mig om dom får in en motsvarande cykel till reperation etc för koll av ramnummer.

Jag har också skrivit att cykeln är stulen i våra interna system på din ersättningsram vilket gör att cykeln förlorar alla garantier från oss.

Jag kontaktar Cykelspecialisten om något av detta ger resultat.

Mvh
Per Dalen
Cannondale SVE/NOR
Cycling Sports Group Europe BV.

Detta bevisar återigen att Cannondale är värda att investera sina cykelpengar i.

Cyclocross, glögg och dexter..

Igår handlade jag julpapper, julsnören, tejp och god jul klistermärken. Blev även julkort och frimärken för att göra speciellt min sambo glad, och det lyckas enkelt med små medel då hon älskar sånt där, och jag älskar när hon älskar saker så det blir ju en bra kombination. :)

Sen blev det lite stressigt, kattmat behövde handlas för stackars lille sigurd(katten) skrek som en blöt fälgbroms när jag kom hem och jag ville ut så snabbt jag bara kunde och sänka tankarna i bocken.

Väl ute så gick det helt okej, men kanske mer bekvämt än det borde varit. Pulsklockan jag lånat av brorsan har jag gett upp helt på utomhus då den bara lägger av. Och när tankarna fläker fram och tillbaks i huvet var det faktiskt svårt att hålla farten uppe, jag kom på mig själv att ligga och fisa i halvfart när jag egentligen skulle ligga strax under/över tröskeln.

Halvvägs på rundan svängde jag förbi mina föräldrars villa och klampade på och begärde glögg och pepparkakor. Satt och snackade ett tag i köket och sen var det dags att dra vidare. Cyklingen gick lite bättre på hemvägen.

Väl hemma kollade vi på Dexter, drack varmt te och käkade leverpastejmackor..... Blev alltså en riktigt skön kväll igår!


Veckans träningspass
  • 1x60min strax under och strax över tröskelpuls(avklarat)
  • 1x150min strax under tröskelpuls(avklarat)
  • 1x40min med 10sek på dubbla FTP belastning(480w) och 20sek aktiv vila
  • 1x4 TCSI vilket är spurtintervaller. Alltså 4x30sek på absolut maxbelastning
  • Styrkepass(bålstabilitet)

torsdag 2 december 2010

Julklappstips, mekkurs!

Jag råkade komma in på cyklotekets hemsida och kollade kampanjer efter vinterkläder och kom sen in på mekkurs. Det låter ju spännande!

Såhär beskriver dom den:
PRO KURS Praktisk kurs där du själv, under vår proffessionella handledning, får plocka isär din egen cykel och lära dig hur du rengör och justerar delarna. Vi går igenom hur du riktar hjul, hur man plockar isär och justerar växlar, bromsar, nav och styrlager. Under kursen får du möjlighet att ge din cykel en totalrenovering (värde 1.600 kr om du lämnar in den i verkstan) samtidigt som du lär dig meka själv. Självklart har du tillgång till våra mekställ under kursen. Behöver du dessutom köpa några reservdelar under kursen, lämnar vi 15% rabatt på alla reservdelar i verkstan under pågående kurs. Max 8 deltagare/kurstillfälle. Pris: 1.000 kr/deltagare Samtliga kurser är uppdelade på 2 kvällar à 2,5 timme inklusive fikapaus. Vi startar 18.30 och avslutar runt 21.00.

Jag mailade precis tomten om vad jag önskar mig..

onsdag 1 december 2010

Nytt fokus på träningen.

Jag sitter i min kontorsstol och är så jävla peppad på träning så det finns inte. Jag har mailat lite med Mattias under dagen och roddat lite i träningsplaneringen. Nu är det nya tag som gäller, motivationen är hög. Planering för effektivisering av träningen och träningsmöjligheterna skall skissas på.

Veckans träningspass
1x60min strax under och strax över tröskelpuls
1x150min strax under tröskelpuls(avklarat)
1x40min med 10sek på dubbla FTP belastning(480w) och 20sek aktiv vila
1x4 TCSI vilket är spurtintervaller. Alltså 4x30sek på absolut maxbelastning
Styrkepass(bålstabilitet)

FAN vad jag är taggad, det brinner uppe i skallen.

"Vart stoppar du pengarna" - Isak Strömberg

Isak Strömberg skrev på sin blogg ett klokt inlägg angående ekonomin för mountainbike. Han skriver om hur de där extra 100g viktnedgång kostar folk förmögenheter och att de faktiskt inte gör någon större skillnad. Att det alltid är den som tränat bäst som kommer vinna loppet. Fokus borde istället ligga på att ha råd med alla tävlingar, eventuellt träningsresor etc. Det nämns inte men jag tror han även skulle hålla med om att övrig träningsmaterial går under samma viktighet träningsmässigt, så som en ordentlig trainer/monark, pulsklocka etc. Självklart tycker även jag att ordentliga kläder är viktigt för att hålla sig frisk, det tror jag också han håller med om.

Detta är egentligen ingen nyhet, men jag tror att många inkl mig själv blir otroligt blind för detta faktum. Självklart så ger större viktskillnader och bättre/sämre cyklar en viss skillnad, men jag är övertygad att t.ex Per Kumlin skulle spöa skiten ur mig även ifall han körde på min gamla storlek small hardtail från 1998 med skumgummidämpare och jag satt på en 2011 Scalpel Team Ultimate. Det jag menar är att det i slutändan är benen som gör den ultimata skillnaden, med en ordentlig träningsupplägg kommer man mycket längre än 1kg mindre på cykeln, dom siffror stämmer iaf i min värld då jag har lååångt kvar upp till toppen av min kapacitet.

Detta är precis vart jag måste lägga fokus. Och med min sjuka stöldhistoria på cykeln så måste jag vara extra varsam med pengarna. Jag ska sätta mig ner de närmaste dagarna och skissa på en konkret budgetering inför mountainbike säsongen 2011.

Idag på jobbet kunde jag dock även stolt fylla i min tidrapport med 17.5h övertid i november månad. Jag försöker få in minst 30min övertid om dagen och sträva efter 1h snitt i december månad. Om jag kan snitta 1h övertid om dagen varje månad ger det mig ca 3500-3900kr extra i månaden efter skat, och det är minimum vad jag behöver kommande månader för att ens ha en CHANS att kunna köpa ny cykel. Sen kommer sparande för tävlingar också, det kommer bli otroligt tight framöver även fast jag jobbar heltid + övertid.

Detta behöver jag
- Vinterskor
- Vinterhandskar
- Vinterstrumpor
- Underställ
- En ny cykel
- Klubb(spårvägen eller ck valhall? .. det stora valet)
- Licens
- Klubbdress för tävling(behövs detta i sportklass?)
- Ny hjälm
- Tävlingsavgifter
- Transport till ca 10st tävlingar
- Logi på upp till 6-7 tävlingar
- Ledigt från arbete upp till 6-7 tävlingar
- Minimum 2st fulltest hos Aktivitus

Detta önskar jag, för förbättrad träning
- Monark Ergometer 874E
- Garmin Edge 800(kadens+pulsmätare viktigast)
- Vinter Mountainbike
- Träningsresa till nästa höst/vinter

Kan ni komma på något mer som borde in på min lista?