fredag 30 mars 2012

Trots pissvädret..

..är jag supersugen på cykel! "Tyvärr" ska jag göra det "tråkiga", att gå på Soldaten Svejk ikväll. Käka raggmunk och dricka ofantligt mycket god tjeckisk öl.

Det lär garanterat bli lite cykel i helgen dock, scalpelen är kanske bäst p.g.a väderleken. Dessutom är jag sugen på en lekrunda i skogen, det var så hemskt länge sen nu. Det är lite varmare i skogen än på landsvägarna och vädret verkar inte bli det bästa direkt. Vart tog våren vägen? =)

Har lite strul med växlarna på scalpelen dock, vi får se om jag lyckas få till det. Jag har tummen mitt i handen och det var fullt på SCS just nu. Bokade in mig på lite vajer och hölje-byten till början på nästa vecka. Sen ska den va i topptrim inför säsongen!

onsdag 28 mars 2012

Still on the high!

Jag kan inte släppa tankarna från rundan igår. Det var verkligen en personlig seger. Jag hade lika gärna kunnat bli avhängd första milen då jag inte hade det minsta koll på hur min form skulle vara jämte de andras. Men det var ju inga problem.

Det jag är så nöjd med är också hur ekonomiskt jag körde, tankarna går till långloppscupen nu i efterhand. På långloppen förra året utvecklade jag mig mycket med ekonomisk cykling. Från att dra om på asfalten då jag tyckte det gick sakta och bli omkörd 2km senare då jag gått på tröskel och blivit trött, så låg jag bakom i suget även då det gick nån km/h för sakta, i slutändan så vinner man på att vara lite kylig. Igår så tog jag inga risker, jag kunde spurta och trycka i backar flera gånger om jag hade velat men tyckte att det var onödigt. Jag visste inte vad jag hade framför mig längre in på rundan och valde att köra ekonomiskt, köra jämnt på rulle och lagom långa/hårda förningar där egen känsla bestämmer resultatet. Att våga kliva åt sidan i god tid. Hellre hänga med hela vägen än få sprätta på 3-4 skyltar/backar och riskera att tappa rulle. Statetistiskt sätt brukar jag tappa rulle på slutet när jag kör med snäckangänget. Men icke denna gång!

Jag var nog en av de piggare på slutet, det flämtades väldigt mycket när vi stannade medans jag kände mig fräsch. Jag hade heller inte tagit någon monsterförning på slutet vilket var anledningen, men det gick sjukt fort på slutet och jag behövde inte gräva särskillt djupt direkt. Det kändes bra att inte behöva "längta" till slutet av rundan eller tänka, "bara en kurva till", som det ibland blir när man är rejält sliten och flera gånger slitit sig fast på rulle.

Jag längtar till nästa landsvägsrunda!

tisdag 27 mars 2012

I'm back!

Vilken jävla cykeldag det blev, helt underbart! Världens vårdag, så jag gav mig fan på att hinna till snäckan till 18:00:00 då rundan skulle börja. Landsväg alltså, och jag hade självklart tänkt att prova zipparna på första riktiga "lång" rundan, och i högre hastigheter då vi skulle köra klunga.

Så jag stämplade ut kl 16:00 från jobbet och åkte hem. Bytte om och slängde mig på SuperX'en, svängde för concept store och fick hjälp att justera gaffeln då den vibrerade en del vid inbromsningar. Ricky behövde 2minuter och resultatet blev svinbra, han har en jävla finkänsla för mekning den grabben, något långt ifrån alla mekaniker har.

Sen drog jag iväg mot huddinge, cyklandes såklart. Det är en bit dit, strax under 2mil ungefär så man hinner bli väl uppvärmd. Jag lyckades till och med vara 10minuter tidig vilket var skönt så jag gled in på pressbyrån och köpte mig en snickers då jag tänkte att jag kan behöva den extra energin när det skall cyklas med riktigt starka gubbar.

Efter 10minuter var vi 5 cyklister som rullade iväg, och efter några kilometer fick vi påhäng av två till så vi blev totalt 7st. 41km/h snittade vi till jordbro, och jag var inte ens i närheten av trött, det gick verkligen över förväntan. Jag tog mina förningar, men jag gick taktiskt, eller man kan även kalla det smart, åt sidan innan jag hann bli allt för trött. Jag tror faktiskt att jag hittade en bra känsla att kliva åt sidan med, annars brukar jag passera den där känslan och om tempot höjs så har jag då ibland svårt att hänga med på rulle så även förningen efter min blir riktigt tung med att täppa lucka etc.

I mitten av rundan så gick snittet ned lite men det var nog i backarna söder om tungelsta, vi avslutade starkt med 39km/h igen och totalen blev 38.1km/h i snitt på 50km. Det är bara mars och vi har precis börjat cykla ute ordentligt med lvg-hojarna, det här kommer bara bli bättre.

Och vad roligt det var att cykla idag, fyfan vad jag är glad! Efter en sånhär runda går det inte att vara nått annat är övernöjd. Högt snitt, jag var med och drog och hittade en ny nivå att lägga mig på ansträningsmässigt och jag var aldrig nära på att bli avhängd.

Och förresten, fan vad bra zipparna går när man kommer upp i fart. De känns mer stabila med vinden i sig och jag kanske bara inbillar mig, men jag tyckte verkligen att det kändes att vindmotståndet var lägre. Utväxlingen som är för cykelcross var dock ingen höjdare, jag var uppe på tyngsta växel flera gånger och var på väg att trampa ur. Som tur var kunde jag ta rygg och huka mig ner istället för att hänga med bra.


MUMMA! Nu längtar jag till nästa runda, det kanske blir en tradition att åka till snäckan varje tisdag framöver? ;) Ett par gånger till lär det iallafall bli, riktigt härligt att få trampa ur benen.

DT visar stolt upp snäckan-tröjan innan start
En punka råkade vi ut för, det blev min enda chans att dricka ur vattenflaskan som jag hade på ryggen. Jag har fortfarande inte monterat mina flaskhållare än ;)

måndag 26 mars 2012

Nya tag!

Jag gör en nystart nu, den här hösten och vintern har verkligen inte gått min väg. Mest mentalt men även sjukdom hit och dit och en grym press på jobbet som mjölkat ur både motivationen och prestationen. Jag har gått på lite väl hårt med träningen periodvis, och med träning jag kanske inte ville utföra för stunden. Jag har tappat lite av det roliga med cyklingen, och det är därför jag legat väldigt lågt med bloggen ett tag nu. Men nu har jag sagt upp all jourverksamhet efter juni månad, börjar landa mer i mina arbetsuppgifter på nya jobbet och fått en uppenbarelse om hur jag ska cykla/träna/ha roligt.

Jag ska tillbaks till den där die-hard-kärleken till cyklingen som jag haft och innerst inne har. Och för att ta mig dit kommer jag enbart göra det jag själv vill med cyklingen nu. Är jag inte sugen på intervaller så kör jag inga intervaller. Är jag inte sugen på att cykla en dag, så cyklar jag inte. Detta är vad jag behöver, att känna suget och kärleken till cyklingen igen. And boy I feel it, nu när jag fått prova SuperX'en med zipparna. Det är verkligen en fröjd att glida fram på.

Något som jag är toksugen på är också mountainbiken nu, att köra tisdagsrajderna men även att cykla på andra dagar med de glada sociala gubbarna och tanterna.

Tävlingsresultat får återigen bli nedprioriterat för jag gräver bara ner mig i en ond cirkel när jag tänker prestation, jag är inte gjord för att tänka prestation. Jag är gjord för att vara god, glad och tycka att alla är välkomna överallt, alltid och att alla resultat är godkända resultat. Så länge jag har kul och inte känner pressen, så lär prestation komma också. Men det är inte det jag ska fokusera på, vilket jag tyvärr gjort den senaste tiden.

Vätternrundan, vi får se hur det blir. Jag har inte gett upp än, men jag har förlorat rätt mkt utebliven träning. Det är skitsamma, så tänker jag fr.o.m nu. Jag kan byta till 8:30 gruppen om jag vill utan att behöva byta tid och startgrupp. Det är även lätt byta bort min sub-plats mot en singel-start plats istället. För vätternrundan ska jag köra oavsett. Och jag ger självklart bort min plats om jag känner nån månad innan start att jag inte kommer ha en chans på tiden.

Just nu har jag en stor känsla av positivitet igen, om det mesta faktiskt. Karin kommer ÄNTLIGEN hem nu på onsdag, min vardag blir återigen normal igen och jag kan sluta längta och sakna som man gör när man funnit den man vill leva resten av livet med. Cyklingen kommer bli kul igen, den är redan kul igen faktiskt, iallafall de gånger jag INTE tänker på den där (jävla) prestations-kraven jag har(har haft) på mig själv.


Nu har det dock varit väldigt tunnt med respons på turer i min bekantskaphets-krets när jag själv kunnat cykla. Flera rundor har gått när jag haft jour, när jag varit bokad på annat, när jag inte hunnit hem i tid, när jag haft sömnproblem och behövt sova ut. Det har även varit ett par tävlingar som jag ärligt talat inte varit sugen på att köra då jag vet att jag inte är i fas med det jag hade tänkt mig just angående tävling.

Fuck it. Jag cyklar ju för att det är kul, och då ska det ju vara kul!

Jag har återigen hopp för framtiden och hoppas att ni kommer få läsa goa och glada inlägg från den här gossen återigen. Som ni läst så många utav tidigare.. :)

Helgens cyklande

Jag har varit igång tre gånger på SuperX'en och nya zipparna i helgen. Cykeln och hjulen går som ett smäck, det känns lyxigt att få cykla. Den är pigg som fan nu. Däremot så har jag fått en känsla av att hjulen inte är lika stabila som mina kanttrådshjul. Det kan dock vara lufttrycket också, och självklart vinden som blåser i dom.

Det ska bli kul att få köra en riktigt lång runda, för hittills har det bara varit lite kortare runt en timme eller mindre. Planen var att hänga med snäckangänget på en långrunda i kränktempo men jag vaknade som vanligt alldeles för tidigt igen vilket jag gjort över en vecka nu. Jag tvingade mig själv somna om vilket resulterade i att jag vaknade sent istället. Pigg och glad i alla fall.

Jag spelade gitarr och myste med katten i sängen i ett par timmar innan jag gick upp. Sen cyklade jag iväg till Sofia, karins syster, känade pizza och umgicks lite till 23:30 innan jag cyklade hem igen. Pendla med en hoj på 6.78kg och högprofil kändes återigen lyxigt. Dock måste jag verkligen vänja mig med att alltid pumpa däcken innan jag tar ut cykeln, den tappar mkt luft/tryck snabbt..

fredag 23 mars 2012

Zipp Beyond Black!

Nu sitter nya klibborna på hojen, det tog ett jävla tag att få till faktiskt. Pilljobb från helvetet, jag har stått under köksfläkten i 2-3timmar. Är ganska väl marinerad i ryggen nu, men snyggt blev det!

Förutom dekalerna så sitter även nya bodyn och sram red kassetten på. Nu är det enbart bromsgummi för kolfiber som fattas, sen ska den premiärköras omedelbums. Förhoppningsvis innan helgen är slut!

onsdag 14 mars 2012

Skoda-bilisten från erstavik?

Minns ni den här händelsen? http://www.svd.se/nyheter/stockholm/bilist-forsokte-ramma-cyklister_6612314.svd

Igår när vi cyklade i erstavik så släppte grabbarna bakom utan att jag märkte det, när jag kommit halvvägs in och tittade bakom mig var jag ca 300m framför och helt ensam. Samtidigt ser jag ett ljus komma upp bakom mig från en sidoväg och förstår att det är en bil. Tanken får mig att tänka på händelsen i artikeln ovan och jag minns att jag fick höra att det var en skoda som var inblandad.

Det kör ju inte så fasligt många bilar på dessa vägar direkt, ett par/några gånger om dagen, max. Det är en av de stora anledningar, och alla träden runt omkring än, som gör att rundan är så fin att cykla på.

När bilen kommer ifatt mig ser jag till att vara så långt ut till höger för att störa "trafiken" så lite som möjligt. Då ser jag bilmärket. Skoda. Undrar om det var samma förare?

När vi kom fram till huset som ligger längst upp för den där "kullen", vilket är på toppen innan utförslöpan som går ner mot vändpunkten för erstaviks-rundan, så ser jag bilen parkerad vid huset där. Undrar om det är samma person? Lite rädd är man, kanske helt i onödan. Men jag har sett så mycket läskigt på vägarna så jag har all respekt för dom idioter som tyvärr befinner sig på dom.

tisdag 13 mars 2012

En härlig comeback i sadeln

Det blev en skön comeback idag, jag sprätte och drog, led inte allt för mycket. Kunde stå på ordentligt i uppförsbackarna med min lätta cykel då kamraterna hade sina focus-pråmar att välta fram med.

Vi körde till skyttebanan innan älta och svängde in en sväng runt erstavik. Det var mestades väldigt bra underlag, när vi kom ut till älta ville jag prova en skogsstig i utkanten av radhusområdet som jag bodde i från 7-14 års ålder. Det var en grym CX-stig, men den var tyvärr fylld med is lite här och var just nu, vi får ta en retur där sen helt enkelt.

Sen drog vi ut den vanliga rundan mot vega baren vilket är södra spetsen på drevviken. Jag kände mig stark och cykelsugen hela vägen, det var inga problem att pressa gränserna. Däremot så återupplevde jag samma känsla som jag haft förut när jag gör en comeback efter lite för många vilodagar. Att halsen bränner och bröstet ömmar. Som om man fått rost i maskineriet. Det går dock över mot slutet av rundan.

Skönt att jag är igång igen. Låt oss se vad veckan kan erbjuda!

Fler cyklister börjar dyka upp på tisdagarna nu, det märks att det snart är vår!


Lite fluktgubbe-bilder

Tisdagscross i kväll!

Ikväll blir det tisdagscross, förmodligen ett varv runt drevviken kan jag tänka mig. Eller kanske en vända förbi saltsjöbaden? Det blir SuperX'en som får komma ut nu. Inge mer dubbdäck kommer användas på ett bra tag framöver nu. Jag längtar tills då jag vågar snöra på Zipp 404:orna och dra ut och köra landsväg också. Men, dom där Zipp är nog de långsammaste leverantörerna jag varit med om. Hur svårt kan det vara att kontrollera och skicka ett par stickers från sitt lager? Två månader känns inte ok.

Kul ska det bli iallafall, jag behöver döda ölkaggen jag jobbat så hårt med att skapa.

På jobbfronten går det bra, jag var på kurs förra veckan och skrev prov i torsdags. Väntar svar idag eller imorgon och hoppas på ett godkänt. Vi hade intervju igår som kändes riktigt positiv, jag hoppas för min egen del att det går vägen. 

torsdag 8 mars 2012

Den där karin..

..är det enda jag tänker på numera. Och den här ISTQB Foundation kursen jag går på jobbet. Cyklingen ligger lite på sidan av fokuseringen nu, både p.g.a sjukdom(igen!), och ett annat temporärt intresse/prioritering.

Karin får äntligen vila upp sig på ett ordentligt hotell efter massvis med nätter i bushen, tält utan tillgång till riktig toa och dusch etc. Jag är glad för hennes skull, men.. hon får gärna komma hem snart. Men om så mycket som 20 dar, är hon hemma igen.

Själv så har jag certifieringsprov på kursen imorgon och är lite nervös. Hoppas det går vägen, allt tyder på att det borde det men man vet ju aldrig. Korthuset kanske faller imorgon eftermiddag..

lördag 3 mars 2012

Keps Cup vårsäsongen 2012!

Snart drar Keps Cup igång, närmare bestämt om 3 veckor!

24 mars - MTB Täby
1 april - Järfälla
7 april - Tullinge
8 april - Värmdö Avslut

Mountainbikesäsongen är så nära inpå alltså. Det känns overkligt!

fredag 2 mars 2012

Behind the Barriers!

Nytt avsnitt av behind the barriers igen, förmodligen det sista avsnittet för säsongen om jag förstått det rätt? Cykelcross säsongen är ju väldigt mycket över nu, vi är inne i mars månad och landsvägssäsongen är igång istället. Även mtb-säsongen för proffsen är igång, men för oss nationella sverige-noobs så får vi vänta ett tag till.

http://vimeo.com/37671745

Det är lite synd faktiskt, jag hade gärna haft en längre sommar-säsong att cykla på. Även om det är rätt skönt med förändrande väder så hade sommaren fått vara längre.