tisdag 30 april 2013

Specialized - Test the best !

Pendlar man TILL jobbet blir man tvungen att pendla HEM från jobbet också. Men först började jag med att cykla till intersport i bromma och lämna ett par nycklar.

Sen hem via Cykelspecialisten hornstull som numera är en "Specialized Elite store", vidare till Specialized Concept Store i sjöstan där jag stannade ett bra tag och till sist, ut i regnet, vidare till TCM i tyresö som numera också är en Specialized Elite store. Det verkar gå bra för Specialized just nu!

Och bättre blir det, de har "TEST THE BEST" i över morrn där man kan få testa deras cyklar i terräng där de hör hemma och inte bara i butiken. Specialized centralt håller i detta evenemang som går av stapeln 2:a Maj i Jönköping och 4:e Maj i Stockholm, 5:e Maj i Uppsala och 7:e Maj i Västerås.

I stockholm är det kl 10:00 - 13:00 och 14:00 - 17:00 som gäller.

Platserna är dock begränsade och ryktet säger att det är populärt, man registrerar sig för att få en plats ett dokument som de upprättat: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?fromEmail=true&formkey=dFk0RmxVUkNCZXBkejR6bmVObHg4MWc6MA


CX pendling med nytt persbästa, eller?

Jag pendlade imorse, efter en natts dålig sömn. Kände mig riktigt sliten men har man bestämt sig så har man bestämt sig. Ut på cykeln och bara efter 300m kände jag hur dåliga benen var denna morgon, sådär energilöst när man inte har nånting att ta ifrån när man vill trycka i.

Men det gick rätt bra ändå. Bara 2:a platser på pendlingssträckan(slog alla rekord förra veckan) men totalt sett så var jag 43sekunder snabbare i moving time. Hur det gick till vet jag inte riktigt för alla sträckor som mäter så låg jag typ 1-2minuter efter. Jag måste kört riktigt jämnt och fint idag helt enkelt, medans jag säkert körde nån sträcka riktigt långsamt förra gången.

Fram kom jag iallafall, och belönade mig med en pressbyrån frukost. Keso, nötter, frukt och en såndär sandwich-macka. Och en kaffe på jobbet. Känns som en bra morgon även om jag fysiskt är helt utmattad. 34min 40sek cyklade jag på, tänk att man kan bli så slut på så kort tid. =)

Strava länken finns här: http://app.strava.com/activities/51472149

Räsercrossen, lerdäcken på! Bör sätta på lvg-tuber snart. Men de har inte sopat ordentligt varken vissvass eller pendlingssträckan än

måndag 29 april 2013

Formen kommer, personrekord runt vissvass!

Sommaren är på gång, och jag blir bättre och bättre, snabbare och snabbare. Det går fort nu! Jag kanske inte kommer upp till min topp någonsin, men jag reser mig starkt nu och det känns och märks. Det där genuina cykelsuget är tillbaks också, jag är tillbaks i tankarna "hur planerar jag så jag hinner cykla också?" även då det är mycket som händer. Hellre lite tid i sadeln än tid i soffan, om jag ändå sitter där ensam.

Jag drog iväg på en vissvassrunda ganska sent nu ikväll efter plikter med huset var klart. Offerter samlas just nu in för lite renovering. Jag körde den solo för andra gången och idag var det sommar-underlag precis som sist jag och Ronnie cyklade. Jag satsade på ett jämnt tempo, inga vilopauser, så hårt jag orkade hela vägen och RUTINERAT får jag säga, kom kramperna i vaderna i de två sista backarna här i tyresö. Väl portionerat av styrkan idag tycker jag. Och sist jag åt mat var kl 11:45, 9-10h utan mat och sen ut och kötta. Ner nära väggningen och fram med kramperna, inte hälsosamt, men kan ge vissa träningseffekter. Kan va bra att blanda mellan låg energinivå och normal energinivå när man cyklar, kan jag som frisk tycka passar mig bra. Upp till var och en att göra som de vill angående det ämnet. Växande människor tycker jag personligen "ska" äta ordentligt inför alla träningar. Men det är oftast inte hälsosamma människor som når världsnivån, också det en tanke att fundera över.

Snittade 29.2km/h på rundan, upp från senast 27,8km/h, och mycket backar är det första 40minuterna, eller 38minuterna som det var innan jag var ute på åvavägen. Köttade på Åvavägen 0.1km/h snabbare än förra gången, och det blåste mer idag speciellt på detta parti, stod nästan still ett par gånger när vindarna kom starka. Slog personligt rekord med 10-15 sekunder var på brakmarsvägen och vissvassbacken, det är ganska bra förbättring, ca 15-20% snabbare faktiskt! Cyklade typ 10-15 sekunder snabbare på åvavägen också, skön marginal på den över 22 minuter långa sträckan.

Totalt körde jag på 4min 28sek snabbare än sist, totalt 1h 36min 1sek. Jag var solo och det blåste rätt bra. Jag är grymt nöjd, endorfinerna gör även sitt till känslan av lycka just nu. =)

Eftersom jag även är solo hemma då Karin är i Uppsala avslutar jag kvällen med sen kulinarisk ungkarlsmat. Det blir gårdagens klyftpotatis och morötter från grillningen och den ypperliga kombinationen med TVÅ ÄGG. Ni förstår vilken smaskig middag det blir! Självklart har jag ingen sås hemma eller nått annat onödigt.

Pigg och "fräsch" innan rundan!








söndag 28 april 2013

Fornstigen idag!

Jag, Ronnie, Hanna och Lena cyklade ut till fornstigen idag och tänkte bränna av några kalorier. Vädret var perfekt, solen framme och underlaget var grymt bra. Varierande, det hade "allt". Lättrullat, svårrullat, torrt, lera, asfalt, grus, traktorspår, singletrack, hällar, rötter, uppförsbackar, nedförsbackar. Vi cyklade bort tjejerna rätt snabbt dock och de hade tappat nått på vägen så vi cyklade själva hela fornstigen mer eller mindre.

Det var riktigt roligt att cykla idag men jag kände verkligen att kondisen dalade lite, jag va på Brewdogs öppnade av "koncept öl:s pub" igår med deras egna märke och några gästöl. Kommer nog bli rätt bra, vi drack ett par öl bland annat en 33cl för 200kr som faktiskt var en liten besvikelse. Min favorit för kvällen var "hardcore ipa", finns på systemet för er som vill prova en öl med mycket smak, en ipa som dessutom är ganska söt.

Tillbaks till ämnet. Cykling.

Vi körde på och lekte i spåren, inget dödstempo direkt och vi hade nog inte kunnat prestera nått dödstempo heller. Men kul var det, årets första RIKTIGA mountainbike-runda får jag säga! Bättre före än såhär blir det inte, för snart är det för varmt :) Såg på strava efteråt att jag tog en delad tredje plats med Flockhart i nån backe, 3 sekunder efter Calle Friberg. Men det var visst en nedförsbacke, jag minns den som sjukt rolig faktiskt! :)

När jag kom hem åkte jag och Karin ut på en andra cykelrunda. När vi kom till en backe jämförbar med slutet/toppen av hammarbybacken drog hon i storkakan, ställde sig upp och sprätte på upp för hela backen. Det trodde jag aldrig... Hon är stark och envis. :)

torsdag 25 april 2013

Idag: ultrabook, java-kurs och träna?

Jag har länge velat skaffa mig en laptop, jag har faktiskt aldrig ägt en även fast jag varit datanörd sedan 10års ålder, i ca 19 år har jag envisats med stationära datorer. Redan när jag va runt 12 år formaterade jag disketter, hårddiskar, optimerade prestanda på befintlig mjukvara i windows. Nått år senare började jag byta hårdvara själv och att installera om windows samt sätta upp allt från scratch igen var något jag gjorde för nöjets skull varannan vecka. Sen tog spelen över fokus ett tag, men jag hann få mvg i programmering a och programmering b på gymnasiet, även om många av resterande gymnasie-resultat var en flopp.

Datorn hamnade i mindre fokus i slutet av tonåren då musik och tjejer tog fokus. Jag har arbetet med datorer sedan 2005 men på en mindre teknisk nivå, men sedan 2007 har tekniskt support teknisk support på olika nivåer varit mitt yrke och nu de sista 1½ året som testare i ett agilt utvecklingsteam där vi verkligen går på djupet.

Anledningen till att jag gillat stationär dator och inte velat skaffa laptop har varit flera. Det är smidigt med en stor skärm. Det är smidigt med ett "riktigt" tangentbord. Det är smidigt med en "riktig" mus. Och då jag förr spelade mycket dataspel, många i faktiskt världsnivå eller europa-nivå etc, krävdes mycket av datorn så en stationär var ofta det billigaste och bästa alternativet. Samtidigt så hade jag ett eget rum när jag bodde hos mina föräldrar som tonåring och hade en lägenhet på 44kvm så en stationärdator var alltid när tillhands, ett par meter bort.

Nu för tiden spelar jag inte mycket längre. Vi har flyttat till hus och stationära datorn står i ena hörnet av huset, och det är ganska asocialt att gå iväg för att sätta sig och surfa på något. Jag börjar inse smidigheten med att ha en liten dator, med kompakt tangentbord som man vänjer sig med, och musplattan istället för musen börjar jag också vänja mig med från Karins laptop samtidigt som jag inte längre känner samma behov att göra snabba rörelser på datorn. Lite mer eftertänksamhet och struktur i datoranvändandet har jag börjat märka få ett bättre resultat.


Så. Jag beställde min första laptop. En samsung 9-series 15" med intel core i7 processor, 256gb sdd hårddisk, 8gb ram minne. Det är en ultrabook vilket betyder en smal laptop, och den väger låga 1.17kg och har batteritid på 10h. Jag övervägde länge(i flera månader, upp till ett år faktiskt) macbook air och asus zenbook, men kände mig mest nöjd med en samsung i slutändan. Tanken är att köra in vmware eller dylikt och ha ett gäng virtuella operativsystem att byta mellan för att bredda mina kunskaper lite även privat.

Nästa grej är att jag ska anmäla mig till en javakurs idag. Delvis distans, eller snarare distans med möjlighet till verkligt möte med läraren då han finns i Tyresö där jag bor. Jag pluggade Pascal och Delphi i skolan förut och det var roligt, men det visade sig vara ganska ointressant på arbetsmarknaden. På mitt arbete använder vi mest java och de flesta arbeten verkar använda sig utav java. Tanken för mig är att lära mig grundkursen/kurserna som gymnasiet/komvux erbjuder på 150p gymnasie vilket motsvarar 3 terminer. Detta ska hjälpa mig att få bättre förståelse för koden som jag testar dagligen i mitt arbete, och jag tycker det är väldigt intressant med mjukvaru-utveckling helt enkelt. Jag har dock redan gått en internet-baserad lär-dig-själv kurs i java för 8-9 månader sen vilket jag tyckte va roligt. Vi får se hur det går..

Sen hoppas jag få tid att åka ut och cykla lite. Blir det sent och jag blir ensam så blir nog rundan kort på crossen. Eller så provar jag epic:en i mina skogar nu när is och snö verkar smält undan! Tänkte mig isåfall intervallform, "max" i 4-5 minuter och sen rulla runt och leka lite i 2-3 minuter och varva detta 3-4 gånger.


onsdag 24 april 2013

Backträning i Hammarbybacken igår!

Igår cyklade jag och brorsan från mig i tyresö till hammarbybacken, sen blev det fyra vändor upp och sedan hem igen. 1h29min totaltid. Min strava(mobilbatteri) dog efter 40min eller liknande så fick inte med det roliga. Vi tog det ganska lugnt dit och sen drog jag i en skön förning mot och igenom älta. Skönt att möra till benen ordentligt!

Idag är benen rätt tunga men de känns rätt bra ändå, börjar känna att jag börjar få tillbaks flåset lite. Tre dagars träning i rad får räcka och det är dags för en vilodag idag. Men det är även mängd som jag är ute efter får att dunka igång kroppen, har själv tyckt att det varit det som funkat bäst när man legat på latsidan ett tag oavsett anledning, Flockhart har nämnt samma sak. Sen kan man definera mängd på olika sätt, men det tänker jag låta bli. Precis som världensmästaren Lisa Nordén har första och främsta fokus på kontinuitet i sin träning, ska jag försöka få kontinuitet genom att inte snöa in mig på detaljer som jag ändå inte kommer kunna efterleva i längden.

Ikväll ska jag tvätta och vårda epic:en ordentligt så den är förberedd för lite fincykling på torsdag eller i helgen. Sen ska vi göra och äta kräftstjärtssallad med koskos ikväll, den är jävligt god. Tycker att det är mycket trevligt att jag fått upp ögonen för sallader, har ätit en del sådanna på jobbet senaste veckorna också. Riktigt fräsha handskalade räkor är dock favoriten. Men i kombination med träningsdag har jag(igår) fått erfara att det kanske inte är en jättebra idé.

Ronnie närmar sig toppen av hammarbybackens topp i skymningen igårkväll..

tisdag 23 april 2013

MTB Täby i år, och tävlingslicens fixad!

Det har varit oklart vilken klubb jag ska gå med i för årets tävlingar. Cykling på min nivå är en en-manna-sport och det är lite problematiskt när man är en HappyMTB cyklist utan bra förbindelser eller närhet till klubbar från hemmet, ännu svårare är det när man inte äger bil att transportera sig till klubbar som tränar långt bort. Ingen klubb faller sig då naturligt.

Jag har provat Spårvägen CF min första tävlingssäsong och tyckte att det funkade bra med alla kontakter jag hade med klubben och klubbmedlemmar, på så vis var jag väldigt nöjd med klubben. Däremot hade dom inga träningar jag kunde gå på, och de ungdomsträningar jag blev inbjuden på var inte så passande då bara två 15-16åringar kunde ge mig utmaning vad jag visste. Jag hade även mina vänner nära hemmet och hellas runt hörnet att cykla med, så jag körde på som vanligt.

Förra året körde vi Team Cannondale och drog ihop vår egen klubb då vi trodde detta var ett krav vilket det inte visade sig vara i efterhand. Nu när vi la ner det teamet stod jag klubblös igen. Jag ville egentligen köra för CKCX men jag kommer köra teamkläder för Specialized Concept Store i stockholm, och CKCX ville att jag isåfall skulle köra i deras klubbkläder vilket jag respekterar.

Min bror är med i MTB Täby och trenden i stockholm verkar vara att byta klubb till denna. Efter goda ord från flera håll så bestämde jag mig att ge det en chans. Angående tröj-biten så hade frågan ställts redan innan hur de såg på klubbkläder på tävling, de har inga krav på klubbkläder. Täby ligger precis som andra klubbar en bit från mitt hem, men med brorsans sällskap kanske jag kan ta mig till ett par rundor, klubbmästerskap eller dylikt. Jag kanske hänger med på någon klubbresa eller läger också, MTB Täby verkar vara en mycket bra klubb att vara medlem i.

Mötet jag fick när jag blev medlem var ypperlig, Andreas Hallberg som är ordförande hjälpte mig mycket bra angående hur det gick till och såg till att skicka iväg min licensbeställning redan samma dag som jag betalade in medlemskap och pengar för licens. Det kändes både seriöst, avslappnat och väl uppstyrt. För att inte tala om hemsidan med bra info, forum, webshop etc.

MTB Täby känns som en mycket bra klubb, det är mitt första intryck!

Hemsidan: http://www.mtbtaby.se/


måndag 22 april 2013

Backträning på lunchen, nybohovsbacken!

HELT ur form kan jag fan inte vara, 3:12min blev bästa tiden och alla tre vändorna upp för backen kändes jämna allihop, spyfärdig var jag inte heller då jag inte gav allt. Ville inte köra för hårt med tanke på cyklingen imorse och förhoppningsvis hård pendling hem efter jobbet också.

Refererar jag till förra gången jag var där, en månad innan jag knäckte skallen i Järvsö förra sen-sommaren, var jag ~7sekunder långsammare idag. Det bådar gott att vara på samma plats såhär i försäsongen på sommaren tycker jag!

3:12min. Det är 2 sekunder efter Kumlin, och 4 sekunder efter Flockhart enligt strava. Det blev en totalplacering som 4:a, jag är rätt nöjd! Jag lär slå deras befintliga tider inom kort, det blir ett mål framöver nu i vår! Så får vi hoppas att dom kommer och visar vart skåpet ska stå så småningom, men helst inte innan dess! :) För jag misstänker att de varit där med mountainbike eller dubbdäck i snömodd när de haft stravan på, medans jag körde på hårdpumpade lerdäck för cykelcross, så lite fördelar hade jag garanterat idag..


Helgcyklingen, tomten och jobbpendling!

Jag glömde såklart gårdagens(söndagens) vissvass-runda med premiär utan dubbar! Vi drog ett snitt på 29.9km/h vilket får anses okej. Ronnie hade skärmarna på så han låg på rulle nästan hela vägen så jag fick dra själv, men med vår i benen var det inga problem! Vi slog alla rekord typ, men självklart glömde jag mobilen hemma så ingen strava vilket hade varit roligt. Vi körde in på 1h43min tror jag vilket är en förbättring med typ 30min på den rundan jämfört med bästa rundan nu i vintras. Blev en 4:e plats på åvavägen totalt bland annat, men där drog faktiskt Ronnie 300m iallafall =)

Sen höll vi på hela dagen i trädgården så både jag och Karin var helt möra när vi satte på grillen vid 5-tiden och slängde på några korvar som landade i ett tunnbröd med hemmagjord mos och grönsaker. Vi beskärde flera buskar, några "blommor", rensade i rabatterna generellt och flyttade några ton ved från husväggen till ny plats vid boden. Fint blev det, och trevligt att få träffa sista "närmsta" grannen för första gången. Krutgubbe på 87 bast, byggde huset bakom oss för 56 år sedan och har bott där sen dess!

Imorse blev det på't igen, vädret har varit så grymt så cykelsuget är stort. Och det är nu jag ska försöka få ihop lite mängd när säsongen står på fastun! Jag har lite annorlunda tänka i år för tävlingssäsongen. Jag kommer köra en del tävlingar, utan några förväntningar på mig själv eller krav att köra si och så många tävlingar, resultat eller träna på ett visst sätt. Jag tar det som det kommer, men det som blivit fel för mig varje år hittills har varit att jag varit överladdad redan i början på säsongen, varit "slut" i februari/mars redan och kämpat mentalt resten av sommaren. Nu har jag tagit det lugnt ett tag men hoppas komma igång med cyklingen mer nu när vädret verkligen är bra också, trist att spendera största delen av cykeltimmarna ute när det är minusgrader, slask, is och dödsmörkt, som jag gjort tidigare..

Med det sagt blir det lite mer mängd nu, fortfarande lek men förhoppningsvis är det det som kommer göra susen för mig.

Morgonens pendling tog 36min 23sekunder. Jag körde från hanviken via lidl, statoil-älta, flaten, pungpinan, dalens sjukhus, hammarbyhöjden, södra årstaviken och sen var jag framme. Slog igång stravan och såg att jag låg på 43-54 plats på flera landsvägs-delar. Och då körde jag cross, och ensam. Jag tror många av de rekorden är tagna i grupp, där jag låg på tröskel och satte 31.5km/h låg hade någon annan 46.9km/h exempelvis. =) Men jag är supernöjd, härlig cykelmorgon och inkluderat dusch exkl förberedning hemma, tog det väl 5minuter längre tid dörr till dörr(duschad och klar).

Hem blir det nog lugnare, svänger kanske förbi Specialized Concept Store och kollar läget, kanske via erstravik och saltsjöbaden. Vi får se! =)

Strava-länken med karta: http://www.strava.com/activities/50041990



























onsdag 17 april 2013

Hellascykling igår kväll!

Igår drog vi en runda i hellas, stigarna var rejält snöiga och där det inte var snöigt var det riktigt lerigt. De som tidigare varit hårdpackad snö är nu snöslush. Med det sagt kunde man cykla en hel del men det var även svårcyklat på flera ställen, eller snarare omöjligt så det blev en del gåendes på stigarna också.

Jag hann från tyresö golfbana, till äventyrsbanan, en snurr in mot vita, till hellasgårdens parkering och vidare till kyrkogården vid dammtorp innan det blev mörkt och jag upptäckte att jag i sista stund bytt till det batteri som var oladdat. Fick därmed vänta hemåt med 20minuter asfaltstempo hemåt.

Fick lite ös i benen, men nu är jag sugen på cykelcross igen! Funderar på vad jag ska göra i resten av veckan och i helgen.

Det råkar gå ett sånt där randonnélopp på 20mil på lördag bland annat!  Länk till dess happytråd: http://happymtb.org/forum/read.php/1/2104199

Kände mig inte jätteinspirerad i badkaret när jag kom hem, fötterna var iskalla. De fick under snöjoggingen hitta sig ner en bit under anklarna i kalla bäckar vilka var kamuflerade under snön.

tisdag 16 april 2013

Cykling ikväll då!

Ikväll bär det av, hellasrunda #2 med Epic:en går av stapeln kl 19:15 från TCM. Vi börjar från "fel" sida av hellas då jag råkar bo där numera. Det tråkiga med "fel" sida är att terrängen är sämre på den sidan, sämre som i mindre tekniskt och underhållande, dock lättare för nybörjare att börja cykla på. Det positiva för min del är att det finns bra singletrack för att köra sig trött på utan stök och bröt, samtidigt som terrängen nog är ganska typisk svensk terräng och ganska lik långloppsterrängen med både traktorspår och singletrack. Och på en runda så hinner man ju faktiskt bort till den stökigare delen av hellas också även om man inte börjar och avslutar i den som man kunde göra från sickla/hammarbybacken. Men är man enbart sugen på stökig terräng är det fel sida att bo på.

Nu har regnet och värmen gjort sitt får vi hoppas också, Ronnie rekommenderade dubbdäck men det har jag inte, och skulle inte sätta på även om jag hade. Jag kör fullt ös med sommardäcken och så får vi se hur det greppar. Snön hemma på tomten har gått från flera dm till snöfritt nu. Det ligger en del snö kvar i skuggan men inte så farligt, jag kan cykla runt huset på tomten om jag skulle vilja nu. =)

19:15 startar vi för den som vill hänga med, blir "intervall-tempo" vilket innebär att man kör på i sitt eget tempo men väntar in alla vid några strategiska vänteplatser. Jag hoppas att kunna ösa på rätt rejält!

måndag 15 april 2013

Äntligen regnar det!

Nu är det regn och rusk här i el'stockholm'o! Härliga tider, nu försvinner snön och isen fort som attan. Hoppas det håller i sig ett par dar, plusgraderna och regnet! Imorse var jag mer sugen än någonsin att cykla, tyvärr är jag eller har varit förkyld och på förbättringsväg. Hoppas kunna hoja i veckan, imorrn kanske om jag tar det lite lugnt.

Veckan som var blev lugn, drog på mig en rejäl förkylning och va hemma torsdag-fredag, var dålig redan i tisdags men det vände på fredagen. Skippade keps cup finalen i söndags men var där och tittade på. Det hade varit roligt att köra men banan var snöigare än snöigt. En tredjedel av varvet spenderades på sidan av cykeln, inte direkt min starkaste sida att springa/gå med cykel!

Jag spenderade även söndagen med lite cykelvård, tvättade och hottade upp epic:en lite. Har även bytt till zipphjulen nu på SuperX:en vilket är riktigt sexigt. Det har blivit en snabbrunda för att handla present till brorsan på den, och en runda till statoil för att köpa 5-56 och avfettningsmedel.

5-56 har jag sprutat på mina S-Works dojor överallt där det sitter skruvar. De har en avrostande effekt och även smörjande, jag ska försöka renovera skorna med nya sulor/dobbar mot marken, men jag är orolig för att jag väntade alldeles för länge. Gängorna i skruvarna är slitna och de sitter rätt rejält hårt så de kommer bli svåra eller omöjliga att få upp. De ska nog renoveras en gång om året om man vill ha dom en tredje säsong, eller ha dom i bra skick sin andra säsong om man cyklar mycket. Jag sliter på skorna rätt mkt i hellas med all cykling, eller snarare försök till cykling då jag springer på berg med dom.

Jag väntar på nya kläder också, det blir nya kläder i specializeds och cykelspecialistens anda, samma som förra året men nytt cykelmärke för mountainbiken. Sen blir det kanske ny hjälm också. Definitivt nya handskar. Och skor om jag inte kan renovera dom gamla, kanske. Vattenflaskor och flaskhållare har redan inkasserats. Ett gäng strumpor kan gå åt då jag köpte ett testpar tidigare som var grymt sköna. Borde även köpa glasögon också. Och ett till hjulpar, jag tror att jag vill ha ett par Mavic CrossMax SLR hjul till hellascyklingen..

Vi får se vart vi hamnar, i sadeln snart igen hoppas jag!


onsdag 10 april 2013

Lösgodis från concept store!

Jag var förbi mina vänner på specialized concept store igår och kände mig lite småhungrig, så jag inhandlade två nya flaskor och en flaskhållare med sidoingång. Flaskorna verkar lätta att öppna, lätta att trycka ihop och så har de droppskydd vilket är grymt bra.

Det är lite trångt på epic:en så Specialized rekommenderar att köra med en sido-flaskhållare. Och deras egna har skräddarsydd passform med flaskorna de säljer. Nu återstår att se hur lätt/svårt det är att få i/ur flaskan ur när man är trött, och hur bra flaskhållaren håller flaskan när det är stökigt. På cykelvasan ser man flaskor liggandes överallt p.g.a dåliga flaskor och flaskhållare.

Annars blickar jag framåt mot helgens Keps Cup, förutsatt att jag kan cykla dvs. Jag verkar ha dragit på mig en förkylning eller liknande, halsen är helt paj och igår var jag allt annat än pigg. Är minst lika trött idag också faktiskt även fast jag sovit bra.


måndag 8 april 2013

Keps Cup resultat!

Det hittar ni bland annat(eller kanske bara enbart där, jag har ingen koll..) på Järfälla CK:s hemsida

http://www3.idrottonline.se/JarfallaCK-Cykel/Nyheter/Forstasidan/KepsCupResultat/

Jag har varit ensam deltagare i Herrar Senior klassen på två deltävlingar hittills, uppmanar fler 17-29 åringar utan elitfokus att deltaga och få den klassen större igen!

Nästa helg på söndag är det sista Keps Cupen arrad av Värmdö CK. Tävlingen är vid brunns skola där den varit tidigare, förbi macken/affären och parkera efter ett par hundra meter på höger sidan vid skolan. Hoja upp på vägen som går upp från "stora" vägen där så stöter man på folket. Syns nog redan från parkeringen dock :) Jag körde i brunn för två år sen på Keps Cup deltävling och det varit det årets favorit efter att ha avvärkat 5 tävlingar om jag minns rätt! Värmdö CK:s medlemmar är även mkt trevligt folk!

Keps Cup Värmdö CK söndag den 14e - Brunns skola
http://www.varmdock.se/index.php?option=com_content&view=article&id=28&Itemid=136

Banan, något förlängd enligt beskrivning!

Tävlande i helgen som var!

Jag har hojat även fast jag inte bloggat, visst är det lite häftigt.. :) Minns inte riktigt vad jag gjort senaste tiden men jag har varit på S-Works:en i skogen 4 gånger nu, har även cyklat lite cross. Har även blivit squash med en polare som ger rätt bra intervallträning med allt max-springande efter bollen, in i mitten, efter bollen, in i mitten etc.

Två tävlingar blev det bland annat i helgen, Keps Cup arrat av Spårvägen vid brandgatan nära källbrinks ip. Sen var det ytterliggare en Keps Cup dagen efter i ursvik arrat av JCK.

Jag har ju tagit ett steg tillbaks angående elitmotionärs-satsning bla bla och lägger fokus på att bara ha roligt på hojen igen, det innebär icke existerande träningsschema och cyklande när det passar och jag känner för det, samma sak med intensitet, längd, fokus etc. Det har mest blivit cyklande med brorsan faktiskt, riktigt kul att han börjat cykla igen, smidigt och skönt att endast ha att göra med folk man trivs med, bryr sig om och kommer överens med utan drama på sidan om.

Eftersom jag tagit ett steg tillbaka, lägger jag helt "Elit" åt sidan även om jag heller aldrig såg mig som en riktig elitåkare. Så på Keps Cuparna ställde jag upp i HSenior klass, det är facket vi som är 17-29 år hamnar i om vi inte vill köra Elitklass. Jag argumenterade upp varven till samma som H30-klassen där jag egentligen vill ställa upp i men inte får förrän nästa år. Sen gick jag och tog hem hela klassen, båda dagarna! Men ja, jag var ju ensam i den också.. =)

Men det var faktiskt riktigt riktigt roligt att köra XC-tävling, och riktigt riktigt RIKTIGT roligt att cykla mountainbike igen! Det var min tredje mountainbike runda sedan 2:a september 2012 då jag kvaddade skallen och flera brutna ben i bikeparken i järvsö. Tekniken sitter inte riktigt där än, lite klumpig i svängar, ovan med spårval och allmänt klumpig, men jag märker ändå att jag drar ifrån om jag vill när det blir tekniskt på helgens tävlingar. Klantade dock till det ett par gånger också och stannade upp helt i snö och is, så jag har nog en bit kvar på den delen ändå.

Jag ska försöka köra avslutande och tredje keps cupen nästa helg för mig, totalt fyra då jag missade första. Går jag bara i mål så vinner jag HSenior våren 2013, min första vinst! :)

Det har blivit en hel del vurpar senaste rundorna dock, kroppen har tagit mycket stryk men cykeln har jag bara fått en lite repa i som dessutom är på undersidan av kedjestaget, mest en reda i kedjestagsskyddet till och med. Så nu är första repan översläpad.

Kroppen har repor överallt dock, båda knäna är uppsvullna, axeln, höften, foten, ryggen, nacken, underarmen. Jag behöver några dagars vila så kroppen kommer ikapp nu, sen kör vi igen, förhoppningsvis en runda innan helgen iallafall. Och förhoppningsvis mer SKOGScykling =)

Hojen har gått som en dröm också, helt otroligt grym, jag är så jävla nöjd.