fredag 31 maj 2013

Järvsö Bike Park idag!

Nu är vi uppe i järvsö efter sjukt mkt strul på precis allting. Jag glömde mina poc-skydd till knäna hemma men får låna nått obekvämt planka på smalbenet vilket är synd, annars tror jag att allt är med. Inkl allt till tävlingen på söndag!

Nu ska jag rulla iväg mot liften och hämta ut min hyrcykel, ny för säsongen är dom så jag får ta cykeln på premiär! :)

torsdag 30 maj 2013

Vevade runt ett par varv i mina skogar

Tog mig en timme igår till att kolla runt mina skogar nära huset men det var tyvärr en besvikelse. Det hade regnat och duggade lite så det var verkligen snorhalt ute, samtidigt så märkte jag att det är rötter precis överallt. Det finns några "större" stigar i området men jag hade verkligen behövt de mindre stigarna till att vara fullt cykelbara för att ha en chans att knyta ihop något.

Tyvärr så var det för mycket rötter längsgående, stenar som stack upp lite väl högt mitt i stigarna utan andra spårval, träd som var mitt i stigen så styret inte kunde komma runt, galna drop och ingenting som man kunde trampa på. Jag cirklade runt en bra runda i skogen och letade stigar för att hitta NÅNTING som gick att cykla på men där man kunde cykla var det max 100m innan det tog stopp och oftast bara 10-20m. Jag exkluderar då gräs, grusväg och asfalterat väg som inte är särskillt intressant mer än som transportsträcka. Men förutom dåligt med cykelbara stigar så låg det fallna trän överallt, och buskar som snävde av stigarna så man slog i grenar och granris överallt.

Är lite besviken på skogen faktiskt. Kommer ge det en chans till nån gång, men isåfall på en vilodag när jag är cykelsugen och egentligen bör ligga i soffan. För nu vet jag att jag inte kan förvänta mig ett ordentligt pass vilket jag hade hoppats på igår, om jag ger mig ut på stig-letar-tur igen.

Stravan: http://app.strava.com/activities/56966147


onsdag 29 maj 2013

Tisdagsös med illamående

Igår så cyklade vi, 19st blev vi! Gruppcykling där jag är framme i toppen och rejsar. Terrängen är väldigt blandad, vettig för den som vill ge sig på långlopp då det både är lättcyklat och svårcyklad terräng. Eftersom denna grupp på 19pers cyklade ihop och pang i benen-måttet hade lika många olika skalor så blir det intervallform då alla ska få träning och utlopp för det roliga med cyklingen, samt en hel del stå-och-vänta.

Vi drog iväg, cyklade 5minuter och väntade 10minuter, ungefär. Vid första stigpartiet drog vi på ordentligt och satte ribban för intervallerna, efter de första 4-5 stoppen var illamåendet ett faktum. Precis vad jag behöver, högpulsträning i intervaller.

Men den stora skillnaden mellan oss cyklister i gruppen blev lite trist i slutändan då det var lite för mycket väntande där vi blev myggmat, så en uppdelning vid en liknande situation i framtiden vore nog bra.

Blev bra träning även om jag hade velat ha fler hårda intervaller på slutet, där vi istället fick leta upp lite folk som kört vilse.


tisdag 28 maj 2013

Tisdagsös i hellas!

Idag är det tisdag. Tisdag står för cykling, i hellas. 19:15 drar vi iväg från den där tyresö-butiken tcm i oerhört varierad skala på pang i benen. Det blir förmodligen fullt ös och sedan stå och vänta en del. Hoppas få ösa ur benen lite, och framför allt ha roligt i skogen! Har längtat efter skogscyklingen några dagar men inte kommit iväg.


måndag 27 maj 2013

En härlig helg!

I helgen har jag hållt mig borta från cykeln, jag hade en plan att dra ut på lördagen men så blev inte fallet. Jag klippte gräset och fick ett samtal om att åka till ikea vilket blev dagens uppgift.

Handlade nya handdukar och lite smått och gott. Men framförallt var jag där för att titta på ett nytt skrivbord till kontoret, jag behöver en 200x80cm bordsskiva men tyvärr har inte ikea någon sådan. De har 200x60cm vilket inte är djupt nog, jag får ont i axlar om jag inte har minst 70cm djupt skrivbord då jag lägger upp hela armarna på bordet.

Men de har en 220x80cm kombination i galant-serien, samma skrivbord(fast hörn) som jag har idag, det innebär två skivor som är skarvade med en stålram under sig. Den har jag tänkt att undersöka mer om jag kan modifiera ner till 198x80cm så den får plats på vårt kontor. Själva skivan är lätt att kapa, men det är frågan om jag kan kapa stålramen som den vilar på och sedan få ihop den igen.

Efter ikea blev det grillning med samma vänner som jag åkte till ikea med.

På söndagen visste jag att det skulle regna så cykel stod inte riktigt på schemat även om jag var sugen på förmiddagen, vi behövde göra annat och det var morsdag som vi åkte iväg och firade nästan hela dagen. Värmde lite rester på kvällen och la oss i soffan framför en film innan helgen var slut.

Så ingen cykling. Men nån timme programmering blev det. Jag ligger nu på stycket "dead code tell no lies", vilket innebär att man ska krasha system tidigt och logga felet. Om man låter en del av systemet fortsätta även fast något gått fel, kan den skicka vidare ett värde till ett annat system, eller en annan del av systemet, vilket få ett följdfel som är svårt att felsöka eller ännu värre, att det blir "permanenta" skador eller svårare skador att lösa. Hellre att när det inte gick som man förväntat sig, låta systemet krasha och skriva ut ett tydligt felmeddelande. Det vet jag av erfarenhet att en stor del tid läggs på felsökning av saker som borde vara enklare att förstå. Hann även med att kolla på 75% av Nove Mesto, Crosscountry World Cup:en som gick igår.. men jag fick se reprisen. Riktigt roligt att få se Emil Lindgren så mycket i bild!

Jag hade en fundering på att cykla till jobbet imorse men Karin väckte mig inte förrän hon skulle gå, och jag var lite zombie-aktig imorse, trots 9h härlig sömn. Bättre blir det i veckan! Imorrn lär jag cykla om det inte ÖSER ner med regn. Och onsdag. Men på TORSDAG, då drar vi till JÄRVSÖ BIKE PARK och cyklar downhill på öppningshelgen! Och på söndag ska jag köra Nya Långa Lugnet, nya långloppet i långloppscupen! =)


Fick mitt paket från Silva i fredags, en X-trail lampa som jag vann i samband med Cykloteket/Silva tävlingen, där jag även vann deltagarskap på Lida Loop! =)

torsdag 23 maj 2013

Cyklade 38km igår..

Igår när jag kom hem hade jag ingen aning vad jag skulle cykla. Men cykla skulle jag göra. Släppte programmerings-boken när jag kom innanför dörren, twittrade en fråga vad jag skulle cykla idag. Fick svar från Björn att det var rejs vid sofia-kyrkan på landsvägscyklar och att jag skulle komma dit.

Så jag klädde om och cyklade in till stan, kom typ i tid till start men hade missat all genomgång, hur det skulle gå till och så. Det var även tydligt på plats att jag var "typ" den långsammaste där så jag ställde in den utmaningen och blev åskådare istället.

Drog upp till toppen av kyrkan och tittade på slutspurten. Riktigt rolig idé med ca 1minuts maxrejs upp för en backe, och mitt i stan utan att störa någon samt utslagsheat där dom två bästa går vidare till semi, final etc medans de förlorande fick tävla i en kvarstående B-serie.

Efter jag tittat stora delar av tävlingen rullade jag hemåt igen. Det blev lite variad hastighet igår på mitt eget cyklande. Hade bra fart in på flera sträckor och slog av på andra, samma sak hem. Fick en hel del "personal record" på strava iallafall även fast det kändes riktigt segt på hemvägen.

Jag har inte ägt en cykeldator innan, men nu kör jag med min nya Garmin Edge 800 på styret hela tiden och får då koll på hastighet i realtid samt snitthastigheter, något som jag aldrig sett tidigare trots att detta blir min fjärde säsong med cyklandet.

Jag tittade ner på gps:en och det gick i typ 30km/h medans jag slet. Två minuter senare låg jag i 43km/h och slet inte alls lika mycket, ögat kunde se att det var liiiiiiten skillnad i uppförs/nedförs men vägen hade svängt 90grader vilket gjorde att vinden låg helt annorlunda. Landsvägscykling och hastigheter är verkligen ett mysterium. Jag hade ett snitt på 33.5km/h innan jag kom in till sickla där det börjar bli lågfartssträckor också även om jag mätte genom älta där jag också cyklade på cykelbanor, bromsade för rödljus etc. Totalt sett tror jag att jag hade ca 28km/h i snittfart på hela rundan inkluderat då jag bara rullat runt kring sofia kyrkan.

Det här med snitthastigheter går verkligen inte att jämföra från runda till runda om man inte cyklat exakt samma sträcka. Men även då så avgör trafik otroligt mycket, men även hur vinden ligger. T.ex minns jag då vi snittade 36.1 km/h på en runda och jag var helt DÖD, höll på att tappa hela tiden. Veckan efter snittade vi 39.1km/h och jag var precis lika mycket på gränsen. Samma runda mer eller mindre, vinden låg lite annorlunda och vi hade säkert bara en kortare sträcka där vi startade med att rulla lugnt innan det drar igång.

//landsvägsproffset utan landsvägscykel

onsdag 22 maj 2013

Mera vila!

Jag vilar vidare! Det blev sent från jobbet igår, var hemma vid 19-tiden ungefär och var dödshungrig. Lagade mat och hade ätit klart vid 20:00. Ronnie skulle komma förbi och hämta tillbaks sin vintercykel som Karin fått låna då hans nya fina behöver ett besök hos cykeldoktorn. Det blev lite tv-tittande och sedan en timme med javaprogrammering i soffan och i sängen innan jag släckte.

Ingen träning alltså. Och mera vila. Nu behöver jag ingen mer vila. Men vädret är riktigt kasst vilket gör mig mindre pepp på att ta sig ut, jag är heller inte pepp på monarken. Vi får se hur jag löser det, om jag vill "lösa det".

Kanske blir cykling ikväll, eller kanske inte. Vi skulle egentligen skruva kök men det blev inte av p.g.a sjukdom hos de vi skulle hjälpa. Men Karin är borta, så vi får se. Antingen cykling, eller cykling och javaprogrammering, eller javaprogrammering.


tisdag 21 maj 2013

Cyklade igår!

Dålig blogguppdatering igår! Men jag cyklade faktiskt. Både till och från jobbet igår! Det blev inga dunder-rekord direkt, och totalt 4mil cykling. Satte ett par intervaller men cyklade generellt på medelfart, träningsfart men medelfart. Kände mig mest nöjd med att jag kom iväg på morgonen och fick cykla överhuvudtaget, och skönt att komma hem och få spendera lite tid i trädgården och framför teven med Karin.

Idag är det värre. Står lite oklart om det blir cykling. Jag hade dock tänkt det, men tiden och arbetat är en högriskare att stå i vägen för det. Vi får se till kvällen helt enkelt!

Stravan: http://app.strava.com/activities/55302963


måndag 20 maj 2013

Everyday hero




Ja men TACK SÅ MYCKET då Karin, för att jag inte får vara bäst i NÅNTING längre..

Ny vecka! Nya träningsbockar i schemat!

Jag satte klockan till 04:30 igår kväll, när jag sa att jag satte klockan på lite tidigare än Karin(hon går upp 04:50). Sa hon bara med säkerheten själv i rösten, "ja gör du det, du kommer aldrig gå upp. jag känner dig".

Hon känner mig. Jag gick inte upp.

Istället vaknade jag "av mig själv" 05:40 och upptäcker att jag inte gått upp än, och att hon drar till jobbet vilken minut som helst, dvs tiden då jag brukar gå upp och åka buss med henne till jobbet. Jag kollade väderleken lite fort för att, egentligen hitta en ursäkt för att slippa cykla till jobbet, för långrundan jag tänkt mig var redan försent att ge sig ut på. Såg då att det skulle vara bra väder idag och regn resten av veckan, enligt iphones väderapp.

Reaktionen vände då helt. Jag kan ju inte skippa att cykla idag, för att sedan i veckan kanske skippa att cykla p.g.a vädret, och tänka hela veckan på hur jag missade den enda bra dagen att cykla på. Så jag bestämde mig för att ta hojen till jobbet ändå.

Sagt och gjort, ut och kämpa med en knäckemacka i magen. Gick fort i början men nånting hände, jag blev vek och fegade andra halvan. Andra halvan är mer trafik dock så det är inte alls konstigt, men jag slog av på farten även där jag kunde köra på hårt. Hade ett snitt på 34.6km/h efter halva rundan och slutade på 31.5km/h. Riktigt kasst på 42m16s och 19.9km cykling, jag cyklade till och med långsammare än när jag hade crossdäcken på.

Men förutom det så är det mycket trafik på andra halvan när man når globen och ska igenom årsta, massa möten och omkörningar av både fotgängare och andra cyklister, rödlysen, bilar som bromsar upp, snäva kurvor med grus på, trånga vägar etc. Just den halvan är både lättare och säkrare att köra cross på egentligen, för då kör man helt andra vägar.

Stravan: http://app.strava.com/activities/55229472

Veckans första träningsbock!
Vem hade tänkt köpa denna utav mig? 24'000kr med Mavic Ksyrium Elite hjulen eller 33'000kr med Zipp 404 hjulen. Nypris över 60'000kr, i timmar har det mest blivit landsvägscykling på den..

























Blir crossen inte såld kör jag Vätternrundan sub8 på den, precis som förra sommaren plan var men som sket sig p.g.a sjukveckor of doom. Blir den såld, köper jag en landsvägscykel. Har tänkt mig att fortsatt ha två finacyklar men styra om från en mountainbike och två cykelcrossar, till en fin mountainbike, en fin landsvägscykel, och en halvfin cykelcross som går både som tävlingscykel och vintercykel, på lite lägre budget-nivå än denna då..

söndag 19 maj 2013

Helgens aktiviteter!

I helgen har jag tagit det ganska lugnt från hård träning, men rört på mig har jag gjort både lördag och söndag.

I lördags åkte vi till simhallen, simmade och lekte en del. Klippte gräsmattan när jag kom hem, blev kanonfint, men lyckades med gräsklippskarriären göra nybörjarmisstaget att klippa kl 19:00 en lördag, det är inte så populärt har jag hört rykten om. Men min 87 årige granne Åke vad glad, han kom ut och försökte dra igång sin gräsklippare också. Stod och snackade 10 minuter sen. Simningen satte sig lite milt i kroppen på trötthetsskalan, bara sådär att man kände att man gjort något.

Idag söndag så ville Karin cykla, och jag ville cykla. Så vi cyklade tillsammans. Och det blev en riktigt fin runda! Ungefär 4 mil, vi körde gröna, sörmlands, grusvägar och andra spår ut mot och genom hellas. Sen fikade vi på ekofiket och hälsade på grisarna, hönsen, ankorna och kaninerna. Tog varsin macka, kaka och kaffe. Precis i timing med att regnet slog ner i backen under en timme.

Sen gav vi oss ut igen till hellasgården och startade Hamarby Hill XC banan, som av regnet var lite halare än normalt. Jag visste inte hur länge Karin skulle fixa med den men vi körde på, upp för själva backen ville hon också och klarade till de sista 50m, klart imponerande! Gick upp för det sista och cyklade ner och vidare, grusvägar, gräsmatta, stigparti, stigparti, stigparti, grusparti, stigparti och ja vi körde hela banan. Riktigt roligt, speciellt med tanke på att hon ska köra Hammarby Hill XC och ett varv i motionsklass. Det kommer gå skitbra för henne!

Sen cyklade vi hemåt via asfalten. Jag fick nästan en 1kg plastvinda i nyllet då en trädgårdsfirma SLÄNGDE en vinda ut genom fönstret från deras bil medans dom körde på vägen, mot/till sin kollega som vi precis skulle passera på cykelbanan. Jag blev skogstokig såklart, ville ha tag på företagsnamnet, men killen som skulle ta emot den kunde inte svenska. Tyckte synd om honom, och kände inte att det var värt det. Men oj vilken olycka det kunde varit, hade jag vejt, hade karin varit 1m längre fram bredvid mig, hade jag reaktionsmässigt kört in i henne och prejat ut henne i vägbana och mötande trafik, frontalkrockat med bilen som slängt ut vindan. Jag såg scenariot i huvet och var smått vansinnig i några sekunder. Ursh.

Men men. Vi cyklade vidare och det rann av mig. Riktigt trevlig dag med min käraste!

Just nu kollar vi på hockeyfinalen i hockey-vm och sverige leder med 2-1. En period kvar. Jag vill egentligen sova. Tänker inte så mycket på hockeyn, sitter sådär cykelsuget och funderar på vad/när/hur jag ska cykla i veckan! Kanske en snäckanrunda landsväg på tisdag? Kanske landsväg redan imorgon, bitti? Kanske tisdagsrajd? Hellaspendling? Cross runt flaten? Hade velat köra Lida Loop banvisning på torsdag, men då ska jag boka tatueringstid i sundbyberg. Hoppas på en skön jobbvecka och skön cyklingvecka!

Innekatten fick va ute i ett par timmar efter söndagens runda, han njöt och var nöjd sen..  =)

Hellasskogarna bjuder på lättrullad och flowig stig

En actioncyklist ville cykla mer stig, 100m kvar tills vi är hemma =)


fredag 17 maj 2013

Blev en vilodag!

Cykla till jobbet imorse var ingen ide. Inte heller när jag kom hem, tacos och tv-kväll blev det. Funderar på vad helgen kan ge. Har tänkt köra en landsvägsrunda på distans. Och en runda med Karin på mountainbike nånstans i hellas.

Förutom det vet jag inte vad planerna är alls i helgen. Klippa gräs, påta i trädgårn. Riktigt skönt med helg..

Tyresö Kommuns arbete för cykling

Jag frågade @TyresoKommun på twitter vad som görs för cyklingen inom kommunen och fick svar bara dagen efter. Riktigt smutt med kommunen på social media.




Jag kollade platserna och ja det behövs cykelbanor på alla dessa platser. Vart mer det saknas har jag sämre koll på. Förutom på brevik men där är arbetet igång och delvis färdigställt. Dock inte "hela vägen ut", vet inte hur mkt de planerar att bredda vägen samt addera cykelbanor på men de har väl kommit 1/3 av brevik iallafall nu.

Vad ska man mer begära för cykelpendling och cyklingen i allmänhet?
- Plogat på vintern
- Sandat/saltat på vintern
- Gatulyktor
- Grön våg vid trafikljus
- Att cykelbanor/gångbanor har refug mellan sig
- Inga hål i cykelbanan
- Grönområde att cykla i
- Mountainbike-stigar

torsdag 16 maj 2013

Premiär på landsvägsdäck i år och strava KOM!

Idag är det exakt en dag mindre än en månad till vätternrundan. Och eftersom jag är anmäld till vätternrundan, i en sub8 grupp, var det liksom dags att göra premiär på landsväg. Alla jag pratat med som hör att jag inte kört landsväg än skrattar åt min utmaning. Själv är jag ganska avslappnad. Ja, det kommer bli tufft, ja, jag kanske inte fixar det. Men jag har en sån skön känsla i kroppen, för det gör mig ingenting om jag inte lyckas. Jag är glad ändå. Det är oerhört skönt att kunna ha den känslan. "det är bara ett lopp". "Det är bara cykel".

Självklart vill jag klara av det, och självklart gör jag vad jag kan för att lyckas med det. Och självklart känner jag ett ansvar mot de andra i gruppen. Men jag kommer inte tvinga mig till saker jag inte vill göra, bara för att optimera träning eller dylikt. Jag cyklar så gott jag kan, det jag tycker är roligt, jag försöker ta i och jag försöker komma i form.

Med det sagt, så drog jag ut efter jobbet och cyklade landsväg på cykelcrossen! Jag tog faktiskt den nya klassiska vinterrundan ut mot vissvass och hem via åvavägen och dalarövägen.

Det rullade på rätt bra idag men jag var inte alls med i gemet i början på rundan, svårt att hålla tempot då jag var ovan med så hårda däck och orolig för att köra ner i potthål. Vissvass-rundan har både hål, grusväg och massvis med dödsgrus på sig. Speciellt i början och vägen mellan vissvass och åvavägen.

Men jag satte fart in på första brakmarsbacken och lyckades hyfsat, rullade vidare och ganska snabbt kom vissvassbacken. Jag har inte riktigt koll på vart den börjar och satte fart lite väl tidigt, fick ingen bra fart med mig in i backen och kom inte långt på det, växlade ner nån växel för mycket men höll mig sen med bra jämn belastning upp för hela backen. Hyfsat nöjd rullade jag vidare.

Kom ut på slutet av vissvass och slängde upp crossen på axeln och gick över fältet, cyklade grusvägen på campingen ut mot asfaltsdelen av åvavägen. Där började dagens mål på strava, att göra så bra tid som möjligt. Jag hade redan 4:e platsen här.

Jag satte igång och körde bra först, sen körde jag hyfsat men kunde ha pushat mig hårdare. Efter ett tag så fick jag syn på en rygg som jag kämpade med att komma ikapp. Sagt och gjort, jag hälsade och han satte sig på rulle och hängde med hela vägen. Jag hade bra fart hela vägen och är nöjd med min insats till dalarövägen. Slog ner på tempot och han tackade för rullen och körde förbi. I slutet av dalarövägen var jag ikapp han igen dock och så samkörde vi lite smått. Eller jag drog några kilometer och han drog nån kilometer. Döddsskönt att sitta på rulle, vilken skillnad från att va längst fram. Hade nästan glömt!

Jag svängde av efter vendelsö in mot villakvarteren och satte fart på lite andra backar och sträckor.

När jag kom hem stoppade jag strava och kollade resultat. Mycket snabbare totalrunda trots att jagtagit det rätt lugnt generellt och kört ojämnt.

Men framför allt, min första KOM, King Of the Mountain på strava! Brakmarsbacken med typ 6sekunders marginal. Samt upp från 4:a till 2a på Åvavägen med bara 17sekunders från 1:an på totalt 18minuters cykling, snitt på 37.4km/h solokörning! RIKTIGT nöjd över det!

Länk till stravan: http://app.strava.com/activities/54538516

Innan rundan, riktigt cykelsugen men sliten p.g.a. dålig sömn

























Vädret var kanon!


























Vissvass likså..





















King Of the Mountain !

s

s

s

Provkör loop #1 på Lida Loop ikväll kl 18:30!

Ikväll är det loopvisning för del 1 av Lida Loop. Klockan 18:30 rullar de iväg i tre grupper fördelade på olika hastighetsgrupper från Lida ut på första loopen. Det är ett perfekt tillfälle att prova banan för de som inte kört banan innan, eller öva på den för den delen. Hela tävlingens sträckning kommer visas, men uppdelat med 1/3 i taget varje torsdag tre veckor i rad fr.o.m idag.

Första loopen är ganska snäll, mycket grusvägar och inte så fasligt tekniskt.

Andra loopen som visas nästa torsdag, är det mest tekniska och krävande, något som jag inte ens märkte eller tänkte på första gången jag körde Lida Loop 2010, det var även 2månader in på min cykelkarriär, men så var jag redan van med hellas också.

Tredje loopen visas näst-nästa torsdag och det är den snabbaste loopen med blandad terräng.

Totalt är sträckningen 65km för de tre looparna.

Länk till mer info finns här:
http://www.lidaloop.se/?p=292

Igår kväll och dagens cykelplanering

Igår efter jobbet åkte vi till Blåsut och hjälpte Sofia och Henrik med deras Ikea-kök de har köpt. De sätter upp det själv och det har väl blivit lite mer arbete än de har förväntat sig. Speciellt då de får specialanpassa flera av skåpen till sina lite annorlunda väggar. Vi satte ihop 6-7 lådor på 2h arbete ungefär.

Sen åkte vi hem och klockan var redan mycket. Jag anmälde mig till Lida Loop då jag vann deltagarskap via Cyklotekets och Silvas tävling igår, och googlade X-trail lampan jag då även får från Silva.

Vid typ 22:30 fick jag för mig att istället för att redan ha lagt mig en timme innan vilket jag borde ha gjort, gick jag ut i garaget och limmade på mina Vittoria Open Corsa CX tuber på zipparna. Bad idea. Ja alltså det gick bra med limmandet och så, men jag borde ha gått och lagt mig. Jag avslutade kvällen med en tweet med frågan om jag skulle våga köra på dom redan morgonen efter.

Och så vaknade jag på morgonen. Helt förstörd. Har ni sett gamla echinagard-reklamen med "ni kvinnor tror det är tufft att föda barn, om ni bara visste hur det är när en kille är riktigt förkyld". Exakt så kände jag mig.

När klockan var 08:00 kom jag iväg, gåendes mot bussen. Ungefär 2h15min senare än jag kommit iväg de senaste dagarna, veckorna. 05:45 går vi hemifrån normalt, de mornar jag åker med Karin till jobbet. Det är både skönt att få sällskap på morgonen och en bra väckarklocka med kaffe och macka på sängen med ett léende och suddiga ögonen.

Att ens fundera på att pendla kvällen innan, kändes som ett skämt när jag vaknade.

Men ikväll ska jag cykla, vet inte vad men nånting! Och jag ska även i säng i tid. Det spelar ingen roll hur mycket jag än vill skapa mitt garmin-connect konto till min garmin edge 800. Jag har inte tid.

Cykla, Äta, Sova är kvällens ledord. Kanske en premiärrunda ut till vissvass och sen tillbaks? Början(slutet) på åva-vägen är ingen höjdare med räserdäck. Vi får se. Jag skulle vilja cykla med Karin också då hon tränar inför Hammarby Hill XC, men hon sms:ade tidigare att hon skulle springa när hon kom hem.

Nedan är kvällens träningsredskap iallafall, så mycket vet jag.

























Cykeln är till salu förresten.
24'000kr med Mavic Ksyrium Elite hjulen
33'000kr med Zipp-hjulen
Exkl pedaler, och med original(färgmatchande) styre/styrstam istället för på bilden(vikten är den samma).

Limmade och klar!

onsdag 15 maj 2013

Vann Silva lampa och startplats till Lida!

Cykloteket och Silva hade en tävling ihop där man kunde vinna startplats till ett långlopp och en silva lampa, tre vinnare kunde koras. För att delta behövde man beskriva den bästa träningen. Jag beskrev en ganska typiskt lyckad happyrajd, om jag minns rätt. För jag minns inte exakt vad jag skrev nu i efterhand, hade faktiskt till och med glömt bort att jag deltagit vilket är lätt hänt.

Men jag vann! En av tre vinnare, så sanslöst mkt tur. Tur att jag har så många bra cykelvänner att ha roligt med, så min beskrivning kunde vinna tävlingen!

Jag är nu anmäld och klar till Lida Loop, en tävling jag tänkt köra oavsett om jag skulle betalat själv eller inte, samt att jag inväntar en Silva X-trail lampa på posten!

http://www.cykloteket.se/sidor/tavlingresultat-silva-cykloteket.html

Tack Cykloteket och Silva!

Krockade nästan med cyklist igår..

Jag höll på att krocka med en cyklist igår. Jag cyklade på cykelbanan, han cyklade på vägen, vi var bredvid varann eller mitt framhjul var snarare i höjd med hans bakhjul och tre meter ifrån varann breddmässigt.

Plötsligt svänger han ganska kraft höger in på en väg som korsar cykelbanan, utan att signalera. Jag låg på bromsarna, svänga skarpt till vänster och fick nästan framhjulssläpp på gruset samtidigt som jag strök hans bakhjul. Han märkte ingenting, eller låtsades att inte märka.

Jag rullade på i kanske 20+ km/h och han lika så. Jag hade verkligen inte förväntat mig att han skulle svänga, eller att det skulle innebära att han skulle svänga in framför mig. Jag var fullt upptagen med att funderade på vad han gjorde på vägen och inte cykelbanan som var så bra på det stället. Det var t.o.m. en kostymcyklist så situationen kändes bara underlig.

Lärdomen då. Håll koll på allt och alla hela tiden. Blir jag fundersam på ett betéende, ta avstånd från objektet.

Nästa utmaning, Nya Långa Lugnet!

Härnäst på listan över massvis med härliga utmaningar denna sommar, står "Nya Långa Lugnet" som är Faluns nya långlopp i långloppscupen! Det ska bli jätteroligt att få köra ytterliggare ett för mig okänt långlopp(då andra halvan på billingen var ny för mig) och speciellt roligt att få cykla i skogarna där sveriges cykelmekka hör hemma. Falun. Lugnet. Mycket har man hört, men väldigt lite har man sett!

Såhär står det på tävlingens hemsida om banan: http://www.langalugnet.se/

"Banlängden är 61 km fördelat på 3 loopar. Start, varvningar, vätska, tekniska zoner och mål på Lugnet Arena.

Gamla Långa Lugnetbanan hade karaktär och rykte om sig att vara tuff, kuperad och "dala"teknisk, med stenar och rötter. Kuperingen finns kvar i samma härliga utsträckning som tidigare, även dalatypiska rötter och stenar förekommer men har i årets version blandas på ett bra sätt med tekniskt lättåkta partier. Klassikern Sundborns by finns kvar, med dryga milen kvar. Byn ståtar med egen speaker och vätskekontroll som förhoppningsvis ger dig både vingar och skjuts in mot målgång på Lugnet. Av Lugnets tre hyllade och lovprisade handgrävda stigar kommer du under årets Nya Långa Lugnet att träffa på två. Everytime She Smiles och Second Chance som båda, var för sig, är värda ett helgbesök i Falun.

Loop 1, 22 km.
Går till största delen på breda grusvägar på regementsområdet. Innan varvning passerar du under hoppbackarna och ner till stadion via de numera omtalade VM-skidspåren.

Loop 2, 15 km.
Börjar lugnt och fint med en kort asfaltsåkning och vidare upp i Lugnetterrängen för att avsluta med fartfylld utförsåkning på Jungfruberget.

Loop 3, 24 km.
Tar dig på 1993 års VM-spår och andra oupptäckta stigar till Sundborn Där väntar vätskekontroll, teknisk zon och speaker. På vägen tillbaka till Lugnet passerar du Carl Larsongården och bjuds på en sugande uppförsbacke som ger dig som fortfarande har pigga ben möjligheten att plocka placeringar medan du som ödslat energi får hushålla med krafterna. Kort innan mål är det dags för ytterligare en höjdpunkt, handbyggd stig nr 2, Second Chance, innan det bär vidare mot mål."

7 timmar i sadeln igår!

Igår pendlade jag först i mystempo genom hellas på morgonen, med skogsavslut på fem svåra i sickla skiftet. Det var en riktigt mysig start på dagen med en timme i sadeln.

Eftersom jag var uppe tidigt hann jag ut från kontoret igen kl 16:00, var iväg österut i stan och köpte en Garmin Edge 800 begagnad för nån tusing. Begagnad, men oanvänd, i kartong med allt inplastat, för inte ens halva priset.

Vände sen igen mot Specialized Concept Store för att inhandla ett styrfäste som slarvats bort(men jag ska få det idag av säljaren), rullade runt lite och mötte upp tisdagsrajden vid hammarbybacken kl 18:30.

Vi rullade rätt fort vidare och fick till en rätt stor grupp som normalt brukar innebära en hel del problem, men det blev nästan inga mekpauser och gruppen höll ihop väldigt bra så det var inte långa väntetider. Vid 21:00 var vi tillbaks vid hammarbybacken och jag började rulla hemåt, jag hade bara ätit lunch och gick sen helt på vatten så jag var rejält mosig. Hem-pendlingen tog mig en timme med väggen som sällskap, så 22:00 tittade jag på klockan när jag äntligen steg in igenom dörren, väldigt nedfrusen och slirig. Det blev chips i duschen och två varmkorvar som gick smidigt att hämta i kylen och värma på. Sen direkt i säng, hann pilla med gps:en i 10minuter innan jag däckade.

1h morgonpendling och 6h kvällscykling. Men effektiv tid gissar jag på knappt 6½h ungefär. Inte så illa pinkat och jag är nöjd! Mina knän är dock inte nöjda, de har känt av de nya skornas klossar som sannolikt inte sitter som de gamla även fast jag gjort mitt bästa med att kopiera dess inställningar samt har identiska skor. Vi får se hur jag löser det, måste lösa det inom kort!

Tisdagsrajdens sällskap





















Min nya cykeldator/gps som ska användas för kartfunktionerna, att kunna cykla långt på landsväg. Ska fixa lite nya kartor i den bara.

tisdag 14 maj 2013

Hur började er cykelkarriär?

När jag var liten, runt 12-14 år nånting, cyklade jag lite på sidan av hockeyn. Samtidigt cyklade min bror Ronnie rejält mycket mer frekvent efter att han helt slutat med hockeyn.

Rejält med många år senaste när vi båda lagt ner allt som hade med sport att göra, över 10 år senare, så började vi båda om våra cykelkarriärer. Såhär gick det till..

Bilder från Billingeracet!

Jag var visst populär av Billingeracets fotograf, eller min bakdel verkar populär. Tror ingen annan fick sin rumpa fotograferad hela fyra gånger!

Alla bilderna hämtades från billingeracets hemsida! www.billingeracet.se

Tittar ut och förundras om varför det står still



































Så jag kör om!



































Kötta kötta..
In i skogen och mysa..

Börjar dagen med mys i skogen!

Jag var så himla seg i morse och igår morse. Att vi sov för lite i natt igen hjälpte inte heller, men man vill ju försöka hinna med så mkt som möjligt på kvällarna och utnyttja tiden man har. Att utnyttja tiden man bör sova på är dock ingen bra idé, när ska jag lära mig?

Igår morse försökte jag gå upp tidigt och pendla. Att gå upp tidigt gick, men att ge sig ut och cykla var inte  på kartan då jag vaknade med lite halsont, det är något jag ofta gör när jag sovit för dåligt. Det är en ganska bra signal på att jag inte bör cykla, och att jag bör försöka sova mer. Med facit i hand, så var det så mycket av min försäsong såg ut årskiftet 2011/2012 samt våren 2012. Jag hade nytt arbete med massvis med krav vilket var jätteroligt, men jag sov oroligt om nätterna och vaknade ofta upp med ont i halsen efter för få timmar effektiv sömn. Ibland lyssnade jag, ibland cyklade jag, ofta blev jag sämre.

Man ska ta hand om sig, och god sömn är jätteviktigt! Sover man oroligt behöver man försöka lösa oron, och om det inte går eller är tempororärt, försöka lägga sig ännu tidigare.

Imorse var jag seg, men mådde bra i övrigt. Ingen halsont etc. Så jag cyklade iväg, kände dock att benen inte riktigt var med eller hade återhämtat sig från helgens billingeracet. Jag sprätte i nån backe men kände mig omedelbart besegrad och valde då att bara mysa. Och en timmes mys blev det från hemmet, genom hellas-skogen från min ände till hammarbybackens ände. Det är ett otroligt harmoniskt sätt att starta dagen på.

Stravan: http://app.strava.com/activities/54092066

Ikväll kommer jag köra tisdagsrajd! Och imorrn ska jag pendla skog igen, mest för att jag kommer lämna ryggsäcken med kläderna på jobbet så jag slipper ha en ombyteskläder i väskan på ryggen på tisdagsrajden.

Jag längtar tills ikväll.. 


måndag 13 maj 2013

Tuberna är limmade i omgång ett!

Nu har jag varit på Specialized Concept Store och köpt ventilförlängare då mina gamla var sönder och mindre bra fungerande. Och 3 tuber lim!

Så nu ikväll har jag limmat däcken och fälgarna en omgång, och fälgarna har redan gammal lim på sig sen tidigare. Imorrn ska jag limma på däcken en andra gång och klämma på dom på fälgarna. Hoppas dom töjt sig fint i 2 dygn då bara så de går på enkelt!

Snart är det dags för landsvägscykling!!


Köp min Cannondale SuperX !

Jag BEHÖVER en ny cykel. En landsvägscykel. Så säger mitt hjärta. Men inte min hjärna. Ekonomiskt alltså.

Min cykelcross har gått i 2 år nu, är i väldigt bra skick osv och jag är riktigt nöjd med den. Men intressen förändras. Jag känner ett sug att ha en fin landsvägscykel istället, och en cykelcross på en lägre budget-nivå istället samt köra den sommar som vinter.

Samtidigt vet jag att detta skulle innebära mer pengar i cykelhålet. Pengar jag inte har. Så vad gör man. Antingen gillar man läget, eller så försöker man sälja/köpa beggat. Och jag råkade hitta en landsvägshoj som motsvarar min cross på komponent-nivå, men ja shimano istället för sram. Den är förmodligen lite mer sliten än vad min fina cykelcross är, då den troligen är mer använd. Men det får jag väl ta.

Om nån är intresserad av att köpa en sjuuukt fin cykelcross, hugg den gärna. Fort. Prutat och klart, 24'000kr med original-hjulen. Så länge det objektet jag tittar på inte hinner säljas, för då drar jag tillbaks annonsen. Jag kommer inte stå cykellös. :)


Annonsen: http://happymtb.org/annonser/index.php?page=view&id=96000

Utebliven drömpendling

Jag hade planerat att dra en riktigt sagolik början på veckan, med en pendling genom hellas på min Specialized SWORKS Epic 29". Men icke, sa halsen när jag vaknade upp efter 6h sömn. Det kunde jag fetglömma. Och mer segstartad på morgonen var länge sen jag var, har faktiskt varit riktigt pigg och glad när jag vaknat senaste tiden, även då jag sovit dåligt.

Så det var bara att ge upp och att iallafall försöka ta sig till jobbet i tid så jag kan få gå hem tidigt iallafall och njuta av något annat trevligt. Laga mat, limma däck och fälg exempelvis?

Nått kul måste man ju göra! Imorrn tänker jag köra Tisdagsrajd från hammarbybacken igen, och hoppas på  lika fint besök som senast med peffen, danne och kangas. Vore kul om det kom lite lycra-cyklister som vill smaka hög puls. Eller ja, låta MIG få smaka hög puls snarare!

Bjuder på en bild från billingen. Såhär såg det ut i skogarna kring startområdet uppe på billingen. Och man fick passera genom en 500m lång utförslöpa i typ 50 knyck i skogen på sån här stig fylld med vitsippor på sidorna. Magiskt..

söndag 12 maj 2013

En dag i solen!

Idag har jag levt flera timmar cykelvärlden. På garageuppfarten med diverse cyklar i mekstället. De har både tvättats, avfettats, smörjts upp och servas i allmänhet. Speciellt min svarta caadX vintercross var mycket glad för lite kärlek till bromsarna. Det roligaste var att slita av cykelcross-tuberna från zipp-hjulen och först tänkt slänga på mina vittoria-tuber. Men Vittoria-tuberna var för små så de ville inte gå på, jag har pumpat upp dom nu så får de stå över natten och töja ut sig lite.

Jag har nog spenderat 6 timmar där ute iallafall. Och snart ska jag ut och stansa om mitt bakhjul med ett Fast Track Control däck. Jag tänkte hoja till jobbet tidigt imorgon bitti. Funderar på att dra en hellas-runda som pendlingsrunda. Tänk er det, glassigare blir det fan inte!

Och på lunchen ska jag fixa tublim, ventilförlängare gängtejp. Och på kvällen ska jag förutom att umgås med vänner även cykla hem såklart, men jag ska limma fälg och vittoria-tuberna en första omgång.

Riktigt kasst limmade CX-tuber. De har bara fastnat i sidorna, inte i mitten.

Riktigt härlig dag på garageuppfarten... En riktigt bra vilodag.


TÄVLING Billingeracet 2013

Vet inte vart jag ska börja, det har varit en riktigt bra start på helgen!

Dagen innan åkte vi kl 13:30 från tyresö, jag hade skaffat nytt bakdäck då jag punkat mitt swork fast track i onsdags men inte upptäckt det förrän torsdag. Allt var packat sedan dagen innan och jag jobbade halvdag, har arbetat in mina timmar, och mer än så, i veckorna som varit.

Jag och Ronnie stansade upp mitt nya däck och rullade iväg mot Skövde via arboga och mariestad från stockholm. Halvvägs började jag bli rejält trött, sömnen hade inte varit den bästa natten innan. När vi kom fram checkade vi in på vandrarhemmet intill målområdet. Sen åkte vi och åt mat och handlade frukost. Till sist tog vi en sväng gåendes kring banan i närområdet, vi gick bland annat upp för hela "strupen" som är sista backen efter 74km, som tar slut 500m från målet. Strupen är 2x så hög som hammarbybacken, dvs ca 200 höjdmeter och inget att leka med. Vi kollade även hela startbacken så vi var med om hur starten skulle se ut. Sen avslutade vi med att packa upp grejerna inför morgondagen och socialisera lite i köket. Sista halvtimmen vaken spenderas i sängen med datorn på magen. Det var en riktigt bra dag före tävling.

Morgon på tävlingsdagen, så käkade vi frukost. En vit fralla med ost, skinka, gurka och tomat. Yoghurt med vanilj + jordgubbssmak och banan-müsli. Samt ett glas mjölk. Alldeles lagom 3h innan tävling, och med facit i hand är jag fortfarande nöjd. Sen rullade vi iväg, och då sket det sig... Vi var på väg ner mot starten som är nere i stan, och vi tog stigarna ner. Och efter 200m stig känner jag hur luften går ur bakhjulet, punka. 60min till start.

Jag stannade och konstaterade ett hål mitt i däcket där det sprutade ut gegga. Det tätade men släppte igen när jag rullade vidare. Jag slet av däcket medans Ronnie cyklade upp för backen via asfalten och skulle hämta en till slang, så jag skulle kunna ha en backup på tävlingen. När han kom tillbaks 10min senare slängde vi i slangen men kunde inte pumpa upp då ventilen inte ville komma ut ordentligt, däcket satt så hårt på fälgen i mitten av fälgen så ventilen inte kunde ploppa ner ordentligt. Vi provade då en kolfiber-patron men drog av ventilens topp. Ut med den och slet av min extra-slang från sadelstolpen, i med slangen och samma sak, det gick inte att pumpa i med pump. Paniken. 40min till start.

Ronnie kom på idén att dra in däckavtagaren föra över kanten på däcket över fälgkanten medan jag pumpade i det första. Det fungerade. Vi fick i luft och cyklade nedåt. Svängde snabbt in på sportson och lånade pump med tryckmätare. Vidare ner till starten och in med cykeln i startfållan. Ronnie fixade en ny extra-slang, via Kjell Friberg(Calle fribergs pappa) och jag kunde lugna ner mig lite. Jag hamnade i tredje raden i min fålla 3 och Ronnie hamnade säkert i sjätte/sjunde raden i sin fålla 4. 

Banan, är första gången jag kör hela. Jag har bara kört de första 35km förut. Det börjar nere i skövde stad vid simhallen. Slingrandes uppförs på asfaltsvägar, svänger in upp mot billingen och innan 15% vägen börjar svängar man in i skogen. Man cyklar 100m, ut på en äng där det alltid blir kaos, sen vidare på stig för 2 i bredd och till slut riktigt brant och fin uppförsbacke på 250m med sand/grus-underlag upp till billingen. Banan går sedan på blandad grusväg och singletrack. Andra backen är vid ca 17km och är singeltrack, riktigt fin stigning ingjuten i skogen, ca 150 höjdmeter. Vidare på singletrack och grusväg till nästa backe vid ca 25km vilket är en grusvägs-backe på ca 500m, även den stigningen ca 150 höjdmeter. Nästa backe kommer vid ca 35km och denna minns jag inte riktigt, detta är precis innan man kommer upp och passerar målgången, stigningen är även den ca 150 höjdmeter. Stigarna hädanefter är mestadels i skogen, både tekniskt, stenar, rötter, backar upp, ner, flowigt, pumptrack-aktigt, helt otrolig cykling. Inga höjdmeter att prata om längre, men vid 73km ca, börjar sista backen. "Strupen", som är känd i cykelsverige. 300 höjdmeter stigning på grusväg, en riktigt killer som avslutas som brantast, sedan följer 500m in mot mål på asfalt och grusväg.

Tävlingen, började med en biltuta. Jag cyklade på och hade tänkt satsa hårt i backen. Men jag märkte tidigt att många runt omkring mig var mer peppade på den idén än jag var. Jag hängde med utan att förstöra mig själv, kanske lite för svagt men ändå hyfsat okej. Upp in i skogen, och sen tog jag ett par placeringar på ängen, vilka jag förlorade i uppförsbacken upp mot billingen. Plus minus noll från skogens början till slut. Sen hängde jag på ut på grusvägarna, början är som vanligt väldigt avgörande för att hitta rätt ryggar. Folk tar sig vatten över huvuet och splittar grupper i två, tre, fyra, tio, så det gäller att gör snabba beslut och hänga på när man ser nån dra om man tycker att det går för sakta. För tvekar man två sekunder för länge har man ingen chans att hänga på rullen. Jag bytte grupp några gånger, fick dra själv några gånger men låg mest på rulle. 

Jag hade precis kört mig slut men jag tyckte att det fanns anledning att inte lita på styrkan på personen framför mig. När jag då blir omkörd hängde jag ut och på, täppte luckan och blev rejält st på några få sekunder men var glad för jag trodde jag hittat någon som kör om för att.. öka takten.. och dra lite.. Men nä, han svänger åt sidan några meter längre fram och säger åt mig att dra. Jag blev rejält irriterad, sa åt honom att kör man om, får man dra också. Jag har inga problem att hjälpa till med dragjobb, men jag drar inte åt folk som betér sig underligt. Jag minns inte riktigt vad som hände, har för mig att Cliwe från CRT gick upp och drog med mig på rulle, gick sedan åt sidan och jag var inte redo att dra. Men vi bildade klunga ihop och Cliwe var som vanligt grym mot mig, medans jag var för trött för att reagera/svara, tipsade han mig om rundtrampet, hejade på, peppade, och vi drog ikapp med gemensamt dragjobb, men Cliwe gjorde mest. Utan honom hade jag hamnat i klungan längre bak istället för att komma tillbaks. 

Sen hände det igen, konstigt betéende. In i skogen dyker han upp igen, först, kör inte speciellt bra och jag var inte nöjd. Han hade hjälpt till att dra, men jag blev irriterad. Ut på nästa grusväg hjälps vi åt igen, jag är nöjd men återigen ska han va först in i skogen. Det där tänkte inte jag acceptera i min cykling, samtidigt som jag var grymt tacksam för Cliwe så fightades jag om första platsen in i skogen, tog den och cyklade på i eget tempo, drog ifrån utan att anstränga mig. Där tappade jag tyvärr Cliwe, har dåligt samvete för det.

Hittade sen flera ryggar att köra med och för. Andra backen som var single-track backen gick riktigt bra, men tredje backen på grus gick riktigt kass, jag tappade flera ryggar. Backar har aldrig riktigt varit min grej faktiskt. Fjärde backen innan varvning gick bättre, jag hängde med, med nöd och näppe. 

Resterande mil körde jag bra, det var mkt skog och det är min sång! Men jag började få krampkänningar i högerbenet och fick erkänna mig besegrad och fick släppa flera ryggar eftersom jag var tvungen att planera inför Strupen på slutet, även om jag kunde om jag velat, att följa ryggar där och då. En trevlig bekantskap jag fick var Niclas Ahl från Tullinge, vi körde den gaaaaaalna grusnedförsbacken ihop, eller han drog ifrån utan att bromsa medans jag körde på galet men inte lika fort. Sen var det fler grymma flowiga stigar ihop och en till super-duper nedförsbacke på singletrack, helt otroligt. Sen drog han mig mestadels av loppet hädanefter, förutom när jag stannade och fyllde på flaskan för andra gången. Då fick jag jaga ikapp mer eller mindre solo i en halvtimme kanske. 

Niclas var nog också ganska mör för båda vi två tappade lite placeringar de sista två milen. Upp för början av strupen drog han ifrån medans jag tog mitt eget tempo och ville inte krampa i backen får då skulle jag bli tvungen att gå, så brant var den. Halvvägs upp såg jag en chans att ta en placering så jag pinnade på, märkte att jag inte krampade och la till nästa växel. Kom ikapp Niclas och körde sida vid sida med bra fart upp för brantaste delen av Strupen. Väl uppe blev det ett glädje-tjut, som egentligen var för hela tävlingen. Att jag tog mig igenom, och var nöjd med mig själv. Riktigt nöjd med mig själv, och jätteglad över att ha fullföljt ett långlopp jag en gång försökt mig  på men brutit, då p.g.a knäproblem 2011.

Resultatmässigt var jag ca 27.7% efter vinnartiden, vilket är helt ok för att vara mig, jag har legat mellan 19-29% efter vinnartiden förut. Så det är ingen super-tid, men det är inte min sämsta tid heller! Och de sista 25km höll jag igen ordentligt p.g.a strupen och kramp som var på väg. I efterhand tror jag dock att jag kanske skadat mig, överansträngt en muskel eller fått nån bristning. För jag har samma känsla på exakt samma plats fortfarande, 10h efter målgång. Voltaren är på. Jag tror att Nya Långa Lugnet kommer få en ännu bättre procent-från-vinnaren-tid! :)

Strupen.. en glimt av helvetet..

Peppa inför morgondagens tävling.. bra känsla i kroppen, 10h sömn!

Ppppppeppad inför tävling!!


































P-A-N-I-K-E-N

Lite avslagen och nöjd efter 75km på ett riktigt tufft långlopp. Inget grusvägsrally det här direkt!



fredag 10 maj 2013

Förberedning inför Billingeracet!

Vi kom hem vid 21:00 igår, då satte jag igång min Billingeracet packning. Tvättade hojen, avfettade kedja och smörjde upp. Skruva ihop nya cykelskorna med klossar, hängde de kläder som ska med och tvättades tidigare på kvällen..

Sen har jag en riktigt finurlig sak inför tävlingar, nämligen en packningslista med massvis av saker jag eventuellt skulle vilja ha med mig, allt tar jag inte med men jag överväger varje punkt inför varje tävling. Där står bland annat två väskor, och precis vad den ena ska innehålla vilket är ombytesväskan. Efter tävlingen är man rätt koko i bollen och vill tänka/planera minimalt, att bara ta sin ryggsäck och gå iväg mot duscharna är guld värt.

Sen har jag extra kedja, power-links, kedjebrytare, hur mkt diverse verktyg som helst, gels, vattenflaskor, sportdryck, sängkläder, laddare, mobil, dator, lösgodis, kontanter till diverse bensinkostnader, efteranmälan, mat på vägen, boende kostnad, licenskortet etc.. Listan är ca två A4 sidor lång och den drar ner stressen avsesvärt med känslan att glömma något. Och mest värt av allt, att slippa stå i panik kvällen/natten innan tävling på plats och sakna nått som verkligen behövs.. Smart kan dock att gå igenom detta nån dag tidigare, så man får en heldag på sig att fixa eventuella saknade delar. Som i mitt läge, två slangar och ett bakdäck, dessa hinner jag som tur är hämta upp efter jobbet påvägen hem.

Den här listan blir 2-5 artiklar längre varje gång jag använder den, dvs jag blir mer och mer förberedd inför varje tävling.

Rekommenderar en sådan rutin starkt, man har nog med stress och nervositet inför tävling! Och det känns mycket bättre att kunna fokusera på själva cyklandet än sakerna runt omkring.

Morgondagens mål. Köra hårt för placering första milen i alla uppförsbackar, sedan hitta rulle "hela loppet" och ligga på smärtgränsen jag känner så väl. Tyvärr har vi ingen langning, så jag kommer tappa mina kompanjoner vid langningstillfällena. Detta ger säkert en sämre totaltid på 5-15minuter då man ofta inte hittar bra grupper att köra med när man gör så, samt såklart står still i 2-3 minuter vid langningszonerna och fyller på flaskan. Men men, sen är det bara att se om min distansträning har räckt eller inte för ca 3:30-4:00h tävlingstempo!

Årets tröja! Framöver kommer det även bli Specialized Concept Stores egna teamkläder.

Kan någon lyckas se vilken sko som har rätt många timmar sprungde i lera, på hällar, rötter, grus och asfalt??


































Restlistan för packningen! Ska bland annat handla slangar och nytt bakdäck på Specialized Concept Store efter jobbet..

onsdag 8 maj 2013

GRYMT inspirerande cykling!

Jag skrev ett långt inlägg om hur grymt det var att cykla igår, och pallar inte att skriva om det 22:30 när ögonlocken är på väg ner. =)

Men kort och gott. Hellas-cykling. Patrik de PEF(galning generellt), Danne Cruxet(cykelgalning), Alexander Kangas(DH maniac). Feta drops. Livsfarliga spårval. En inte fullt så teknisk stisse på samma livsfarliga spårval. Vettet som återkom, och gjorde att jag tog mina egna spårval efter ett par "close but no banana" etc.. Sjukt skickliga på cykel de här grabbarna, det var en fröjd att få beskåda på några meter håll.

Så förutom årets bästa cykling hittills så köpte jag nya cykelkläder. Funkar ju inte att köra cannondale-kläderna på en specialized sworks, såklart. :) Så nu sitter jag på Specialized Racing dressen. Tyckte kvaliten i kläderna var riktigt bra. Skön dragkedja, klämde åt lagom, speciellt byxorna och kanten mot knät hade en riktigt fin övergång som inte stramade åt något, och delen som går upp över midjan, mage och rygg var riktigt bekväm.

Sen skaffade jag mig en ny hjälm också, blev en sworks prevail i vit/grå/silver färg. Även den satt förvånadsvärt bra, jag kommer trivas riktigt bra i den!

Och så idag cyklade jag från hemmet i Tyresö, i skogen genom hellas på diverse grymma stigar, och till butiken igen. Skaffade mig ett par nya S-Works MTB skor i samma storlek som tidigare. Mina har tagit så mkt stryk efter de tonvis med timmar jag spenderat med dom i skogen, sprungit och halkat runt på hällar, rötter och djävulskap. De har inte haft det lätt. Men jag har varit så nöjd så skulle inte kunna tänka mig ett par andra skor, ser ingen anledning att ens prova några andra skor faktiskt.

Så lite nykittad är jag nu allt. Det känns skönt att få en ny start från förra årets baksmälla!

Ja, och sen cyklade jag hemåt via asfalten.. gick 5 minuter fortare i lugnt tempo. Stötte på Stefan Dahl, Ludde och Anders som va ute med Cyklotekets kudcykling vid dammtorp. Kul att få träffa på lite tävlande vänner! Suget till billingen i helgen är stark nu!

En klase galna pojkar i baggy shorts..

Nya helmutten

Good ol' new shoes!

tisdag 7 maj 2013

Ni downhill-cyklister är helt jävla GALNA!

Men jävligt balla också! Stor respekt till alla som för det första vågar, och för det andra bemästrar att hålla en cykel i luften genom stora hopp och galenskaper. Tyvärr kan ju en annan inte cykla så det är tyvärr inte för mig, vilket jag överbevisat mig själv på. Jag ska förresten tillbaks till Järvsö Bike Park på öppningshelgen fre-lör i slutet på maj, och köra långlopp i falun på söndagen "på vägen hem".

Intressant för er galna downhill-åkare i stockholm, och de som tycker om att titta på galen downhill, ta en titt på detta!

Ricki och Johnny från Specialized Concept Store arrangerar i egen privat föreställning en svartrejs-cup för downhill-cyklister i stockholm denna sommar. Jag vet inte mkt detaljer, kanske är det fler som arrangerar, säkerligen fler som hjälper till med detaljer etc. Riktigt kul hur som helst när få ställer upp för många, det är "eldsjälarna" som håller cykelsverige intressant, få som gör mycket för andra.

Första deltävlingen gick av stapeln nu i söndags och dömande på alla bilder jag tittat på verkar det ha varit mycket lyckat. Ska förbi concept store i eftermiddag och höra mig för men det verkar som ett riktigt kul event att bara åka och titta på. Vi får se om jag får lite tid över vid nästa tävling, att stå på sidan och glo alltså!

Happytråd finns här: http://happymtb.org/forum/read.php/1/2108454

Och massvis med bilder finns här: http://wildchildish.bloggplatsen.se/2013/05/06/9813008-forsta-deltavlingen-i-sthlm-underground-downhill-cup-hogdalstippen/

En trek försöker sig på en sworks, och lyckas väl delvis väldigt snyggt! Bild från länken ovan.

måndag 6 maj 2013

Förbereder för pendling!

Ytterliggare en vilodag. Jag känner mig faktiskt inte helt 100, har varit konstigt trött senaste dagarna och fick ont i halsen igår kväll. Idag har jag varit mer trött, somnade i soffan på eftermiddagen och kunde inte hålla ögonen öppna, inte normalt för att vara mig. Så jag tar det lugnt nu i veckan och hoppas att jag får hålla mig frisk. Blir ingen perfekt uppladdning för billingen men prio är att jag ska få köra överhuvudtaget. Och veva runt benen "måste" jag känner jag, men tar det försiktigt.

Ska pendla lugnt imorrn till jobbet och sen köra tisdagsrajd med happygänget, förhoppningsvis få in epic:en på lite snabbservice innan dess. Hoppas på lite rolig terräng och bara cykla för att ha kul. Blir troligen nått pass på onsdag också lugnt det med, ska bara ösa några få korta intervaller för att underhålla muskulaturen lite men låta lungorna ta det lugnare.

Karin var ute och sprang idag. Nu blir hon glad att jag skriver det på bloggen också. Det är visst en sambo-blogg det här, enligt henne. Jag håller inte riktigt med.. men vad gör man inte.

Väskan är packad och cykelkläderna ligger på golvet! Blir en tidig morgon så jag kan komma från jobbet tidigt!


söndag 5 maj 2013

34km hellascykling!

Sen jag senast bloggade körde jag lite coreträning, jag har känt att jag inte är så stark u bålmuskulaturen som jag borde vara när mountainbike-säsongen står för dörren och knackar. Sen tog jag träningsledigt fredag-lördag men imorse var jag ut igen!

Jag och Ronnie cyklade mountainbike från mig i tyresö och ut i hellas-skogarna. Vi drog "tcm-rundan" till hellasgården vilket är lättåkta partier med några stig-stök-partier. Det är mycket flow och mycket traktorspår och större vägar. Vid sickla skiftet ville jag köra en av mina gamla favoriter "fem svåra", riktigt kul var den speciellt två partier där det går grymt fort. Jag får verkligen känna på epic:en fullt ut på denna sträcka också vilket är roligt. 

Sen experimenterade vi och hittade för mig/oss nya stigar tillbaks mot hellas igen. Efter övergångsstället och begravningsplatsen nära dammtorp svängde vi upp höstskon, men ändå inte. Jag ville prova en lite annorlunda väg upp och tog vänster direkt efter övergångsstället och började mata upp för berget, gick riktigt bra faktiskt med en alternativ väg upp som endast kommer fungera när det är torrt och fint ute. 

Vidare upp upp mot gula och hela den runt källtorpssjön. När den är slut svängde vi upp mot skjutbanan och grusvägen mot area 51. Körde på där vilket var kul, och sen in på blå i riktning tillbaks mot hellas. Där denna stöter ihop med gröna svängde vi ner på den och fick till lättrullat igen tillbaks mot tyresö. Utanför älta och innan bommen svängde vi in på sörmlandsleden och körde en bit på den tills man kom ut mellan öringe och tyresö strand. Därifrån blev det asfalt hem, men som avslut ville jag prova min hemmaskog precis här bakom huset vi bor i. Jag hittade en riktigt bra stig och stilen på skogen här är riktigt lovande för fina spår, riiiktigt lovande. Vi kom dock ut på ett dumt ställe så det blev inte jättemycket skog där.

Väl hemma tvättade vi av cyklarna med hjälp av vattenslangen som jag äntligen fått monterad efter att igår handlat lite detaljer som saknades. Cykeln ren, fin och uppsmörjd på under 10 minuter känns riktigt fint. Man ska egentligen alltid tvätta cykeln direkt efter rundan om man har kraften i benen att stå upp ytterliggare en kvart.

Efter det har jag och Karin grillat korv och suttit på tomten med en varsin bok i knät. Själv läser jag "The Pragmatic Programmer" från tips av fredde. Och nu tog jag fram datorn. Hade tänkt koda lite ett tag, sen ska vi titta på lite teve för att runda av helgen!

På väg upp för gula!

Dags för en återhämtningsdryck..

torsdag 2 maj 2013

Vila idag och förberedningar inför Billingeracet!

Idag kör vi vila hade jag tänkt mig, igen. Men idag hade jag tänkt lyckas riktigt förträffligt på just den punkten också. Tänker jobba 9h+ för att få ihop det så jag kan sluta vid lunch på nästa fredag. Jag och Ronnie ska åka till Skövde och Billingeracet runt lunchtid så vi slipper stressa dagen innan tävling!

Det ska bli jävligt kul. Riktigt riktigt roligt! Jag längtar till den tävlingen enormt mycket, komma iväg dagen innan, käka ordentligt, ladda inför loppet, fundera på banbeskrivningen, hur man gör man langningen, ladda mentalt och fysiskt innan tävlingen. Åka till målområdet, lägga cykeln i startfållan. Spänningen när startskottet går, försöka hänga med i början lite över sin egen kapacitet för att hitta ett lagom hjul att lägga sig på och sen 3-4 timmar av att PRECIS orka täppa luckor och lägga sig på hjul från starkare cyklister. Balansgången att inte krampa sönder, fördela sin styrka över loppet och förhoppningsvis precis har så mkt kraft på slutet att man orkar hänga med och kunna lägga lite kraft på sista rakan in mot mål.

Jag ska i nästa vecka försöka ladda upp ordentligt enligt de lösa beskrivningar som Micke Flockhart gett med protein och fetrik mat veckan innan, tömma sig med ett hårt eller långt pass 2-3 innan tävling och sedan trycka kolhydratrik mat med låg fetthalt. Sen kommer jag köra nån påse godis dagen innan(ändå) och se till att jag får en lagom balanserad frukost på tävlingsmorgonen. Sen är det upp till mig att cykla fort eller inte.

Fan vad kul det ska bli! :)

Hemsida till tävlingen för er som kanske vill ställa upp i årets första tävling i Långloppscupen: http://www.billingeracet.se/index.php