onsdag 13 mars 2013

Actioncykling igår och i helgen!

Lite cykling har det blivit, bland annat så cyklade jag UTOMHUS med S-Works Epic:en i helgen, det var så jävla kul så det var galet, jag var som en lycklig kossa som kommer ut på ängen första gången för sommaren.

Hoppade runt i olika snöhögar och hopp på lågstadie-skolan i närheten av oss, sen var det upp bland bergdelarna på skolområdet som var delvis snöfria. Vidare ut på grusväg och gasade järnet några hundra meter innan jag hittade en upptrampad stig som jag flög ut på, ut i skogen och hittade några meter snöfritt igen. Så sjukt kul var det, men jag började frysa och var inomhus efter bara 10min actioncykling. Väl inne i garaget hoppade jag upp på monarken och drog iväg 2x20min, började på 220w, höjde till 230w efter 5 minuter och höll hela tjugan. Andra tjugan höll jag 230w hela vägen utan större problem. Pulsen är lite skum nu när jag inte cyklat lika mkt som jag gjort tidigare när jag haft koll på den, 188puls höll jag mer eller mindre hela andra tjugan, känslan i kroppen var inte alls lika farlig från vad pulsen visade. Normalt brukar jag kunna dö inombords vid den pulsen. Men ja 230w är ju vad man kan se som facit, så jag är nog inte lika kass som jag trott att jag ska vara. Hur stark jag är på långlopp är en helt annan historia, vi får väl se i april helt enkelt då jag och Ronnie drar till kolmården och kör kolmårdsbiken!

Och sen igår då så hade jag tänkt plocka ut S-Works:en igen och köra väääldigt försiktigt med tisdagsboysen. Men det blev cross igen och tur va väl det, för det var sviiinkul, och jag hade säkert klotat S-Works ramen igår med tanke på hur halt det var.

CX-runda och vi var fyra pers, jag, Ronnie, Johan och en ny kille via HappyMTB. Jag hade pumpat upp mitt däckstryck lite väl mkt, tidigare hade jag råkat köra på 1.5bar i bak medans brorsan hade 3.5bar. Det rullade på riktigt bra och jag var på lekhumör vilket passade bra då Johan och nya killen kom efter en hel del. Hoppa på fruset hästskit, spurta i backar, ta monsterförningar på nån minut i taget, ramla stillastående på isfläckar och annat skoj.

Några roliga tillfällen var bland annat innan äventyrsbanan då det var glashalt, stillaståendes satte jag mig på ramen med både fötterna i marken, rullade ner för 1grads lutning och fick både framhjulssläpp och bakhjulslsläpp, åt olika håll, samtidigt.

Och ännu roligare när vi cyklade upp för hammarbybackens baksida och sedan ner för framsidan där HHXC går upp. Glashalt var namnet, jag kom väl 5m innan jag låg på sidan i isen, vidare ut på mage och sen rygg och rumpa. Jag stannade 20-25m längre ner när jag äntligen fått lite grepp och kontroll. Min flaska fick jag hämta 150m längre ner.

Tredje actioncyklingskapitlet var det avslutande då vi cyklade upp och ner för barnliften, vilket är ett rullband som går uppåt. Väldigt spännande att cykla upp med framhjulet på bandet, få det ryckt iväg uppåt medans bakhjulet direkt tappar fästet... Skitkul actioncykling! =)

Lite trött fick jag bli också med spurterna och vissa hårda dragningar, men särskillt sliten är jag inte idag även om det känns lite i benen.

Jag LÄNGTAR tills man kan cykla ordentligt i skogen.. =)

Här har jag ramlat stillastående och är påväg att tappa cykeln igen p.g.a det extremt glashala isen.





















Mer dödsis!

Två nöjdingar uppe på hammarbybacken bland skidåkare och snowboardåkare när liften fortfarande är igång..

Inga kommentarer: