lördag 20 juli 2013

Senaste dagarnas huspysslande..

Vi har som sagt skrapat, slipat, tvättat, kittat, målat och målat igen, detta gäller både fönster, dörr och uterummet till huset. Något jag trodde skulle vara 1- 1.5 dags arbete har mynnat ut till 3 dagars arbete med 8h om dagen för 3 personer, och vi är nästan klara med första målningen av uterummet. En dag till för 2 målare parallellt räknar jag med i alla fall innan vi är klara.

Jäkligt kul har det i alla fall varit även om det varit slitigt. Kroppen kännas som efter ett långlopp med träningsvärk på underligga ställen, men man har även ont i leder, har skavsår och sår lite här och var. Huden kliar där det kommit färg och olika tvättmedel för de delar vi målat. Tre olika tvättmedel faktiskt, fönster, fasad och mot beväxning.

Men fint blir det! Fönster och dörr var mest för att det inte skulle gå sönder, det skulle gjort senast för 2-3 år sedan men förra ägarna verkar inte ha prioriterat hela fönster och dörrar. Kanske planerade de att byta ut fönstrena inom kort ändå, det är original-fönstren från 1962 tror jag. Riktigt fina stora fönster för att vara från den tiden isåfall, men bytas lär de behövas. Men nu klarar vi oss 10 år till på dessa i alla fall. Dvs om vi inte får för oss att måla om dom i annan färg bara för det dekorativa med en fin fasad..... vi har ju planer på det faktiskt.... Vi får se!

Uretummet minus en dags arbete, här två dagars arbete kvar. Men fint blir det, ett stort lyft från det gamla tråkiga bruna. Växterna kommer verkligen fram mot den vita bakgrunden.


























Dörr och två fönster skrapade, slipade, tvättade, kittade och måladet två gånger.

Vi har planer på att måla tegelfasaden vit, och fönster, dörrar, osv i en annan färg. Kanske sätta upp '"fönsterluckor" på sidorna för det dekorativa. 1 liter färg per kvadratmeter får man räkna med enligt en googling, ska räkna på det senare, men inom 3-5 år kan jag tänka mig att huset ser helt annorlunda ut. Blir nog ett klart lyft om man vill sälja nån gång också!


























Ett stort tack till Rickard Fällman som varit här och hjälpt oss i tre dagar!

1 kommentar:

Anonym sa...

Det var med nöje. Soligt väder och bra sällskap!. Tack själva! /Rickard