tisdag 23 november 2010

Mitt tävlingsschema 2011

Tävlingsschemat för 2011 har kommit, jag misstänker dock att alla tävlingar inte finns med än eller inte kommer finnas med på listan. Det kan ju va så att ett par tävlingar inte kommer arrangeras i år också helt enkelt. Hammarby Hill XC finns inte med på listan men jag vet att den kommer arrangeras, det blir en av mina stora satsningar då den ligger 30sekunder från bostaden och det finns möjlighet att visualisera banan och öva etc innan, det kommer bli grymt kul att få revansch från årets rambrotts-brytning.

Det enda som är helt bestämt än så länge angående mitt eget deltagande är alla sex tävlingar i långloppscupen, cykelvasan, hammarby hill och Eskilstuna XC.

Jag har googlat efter vilka tävlingar som kommer ingå i Kalas XC cupen då jag vill köra några tävlingar där med men det verkar inte vara släppt än heller. Jag misstänker att några av dessa är med i Kalas XC: Kringelloppet, Kolmårdsbiken, Högaliden Race, Hökensås Racet, Borlänge Tour, Kattegattsstouren, Vårgårda, Slottskogens MTB, Snapphaneturen, Västerås XC. År 2010 var det 8st tävlingar, nämligen dessa: http://iof1.idrottonline.se/templates/Page.aspx?id=8606


Jag markerade alla tävlingar som är bestämda med grön färg, och ett par som kan bli intressanta med gul färg. Det kommer troligen att tillkomma några fler tävlingar i listan men det kommer få bero helt på eventuell smidighet med transport och boende. Eftersom jag varken har bil eller körkort kommer det bli lite besvärligt att ta sig till samtliga tävlingar som är utanför radien på 15mil från Stockholm.

Om någon behöver fler folk att betala bensin/boende kostnad så tänk på mig, den trevlige 26 åringen som är tacksam, glad och trevlig! =)

TÄVLINGSPROGRAM 2011:

APRIL
23-24/4 Kringelloppet X2 Södertälje CK MTB
25/4 Kolmårdsbiken Kolmården MTB MTB

MAJ
1/5 1:Maj loppet Kvänums IF MTB
7/5 Högaliden Race Hjo VK MTB
8/5 Hökensås Racet Tidaholms CA MTB
15/5 Långa Billingeracet Skövde CK MTB
20-22/5 Borlänge Tour Borlänge CK MTB
28-29/5 Eskilstuna XC Eskilstuna CK MTB

JUNI
2/6 Gävle Ungdoms-Cup Gävle CA MTB
4-5/6 Kattegattstouren CK Wano MTB
11/6 Lilla Lida Loop Tullinge SK MTB
11/6 Vårgårda CK MTB Vårgårda CK MTB
12/6 Lida Loop Tullinge SK MTB Långlopp
12/6 Dynamitracet Uddevalla CK MTB
18-19/6 Landsdelmästerskapen SMACK MTB

JULI
3/7 Ränneslättsturen Eksjö CK MTB Långlopp
9/7 Lilla Mörksuggejakten IK Jarl Rättvik MTB
10/7 Mörksuggejakten IK Jarl Rättvik MTB Långlopp
13-16/7 MTB SM Borås CA / IK Ymer MTB
29-30/7 Slottskogens MTB Mölndals CK MTB
31/7 Engelbrekt MTB Norbergs CK MTB Långlopp

AUGUSTI
7/8 Husqvarna Mountain IKHP MTB
13/8 CykelVasan Sälens IF MTB Långlopp
20/8 Klippingracet CK Natén MTB
21/8 Snapphaneturen Hässleholms CK MTB Långlopp
21/8 Västerås XC Västerås CK MTB
27/8 Finnmarksturen CSK Ludvika MTB Långlopp
28/8 Lilla Finnmarksturen CSK Ludvika MTB

SEPTEMBER
3/9 Bockstensturen Varbergs MTB MTB
3/9 Tour Modéen Kungsörs SK MTB
10/9 Ceres Challenge CK Ceres MTB
10/9 Hallbyrundan IF Hallby SOK MTB
10/9 Nya Grevaloppet Karlskrona CK MTB Långlopp
17-18/9 Falun Fricyklisterna MTB DH

OKTOBER
1/10 Vista Mountain IKHP MTB
8/10 Night Mare Classic CK Master MTB

EDIT: Här är pdf'en med alla tävlingar 2011

13 kommentarer:

Anonym sa...

ska du åka långlopp så får du lägga om träningen direkt kan jag säga.

Sen känns det som du skulle behöva ha en vilomånad med mkt mindre cykling nu fram till nyåret typ...

// Ronnie

STIZZE sa...

Träningsschemat jag har är gjort för i huvudsak långloppen

Anonym sa...

Coolt, om inte förr så ses vi på Bockstensturen! Om din cykel inte kommer tillbaka, blir det en Scalpel igen eller något annat?
Mvh Lars

Anonym sa...

Hej!

Jag vill tipsa dig om Hallbyrundan i Jönköping i september. Bra arrangemang på en av Sveriges roligaste MTB banor.

//MTBiker

STIZZE sa...

@Lars, det lutar mot en ny Scalpel, men det beror helt på ekonomin, har jag inte råd med Scalpel 3 2011 så blir det en Epic Comp Carbon 2010. Japp då ses vi på bockstensturen! :)

@MTBiker, den finns med på eventuellt listan, beror på transport/boende etc :)

Anonym sa...

Du borde kunna klämma in Vätternrundan också, på med lvg-däck på crossen och lägg dig på rulle i lämplig klunga :)!


/Saltgurkan

STIZZE sa...

@Saltgurkan, jag? Med dom här benen? ;)

Anonym sa...

Har du siktat in dig på carbon? Annars kan du få köpa min Scalpel, avbetalning är inga problem och du får självklart cykeln direkt... Bra spec som du kanske sett och har i dagsläget inte ens rullat 100 mil, hör av dig om det låter intressant!
Mvh Lars

STIZZE sa...

@Lars, jag har siktat in mig på carbon men mest eftersom scalpel cyklarna bara kommer i carbon numera, en ny carbon-ram kan jag bygga på i flera år innan jag tröttnar också, eventuellt. ;) Jag minns inte riktigt, vilken årsmodell hade du? Jag tror jag helst vill ha nytt om jag fixar det ekonomiskt, men dra ett mail s.jansson@gmail.com så funderar jag absolut på saken!

jens sa...

det skiljer väll nästan 6-700 gram mellan scalpel (den andra generationen, den du hade stizze) o den nya kolfiber versionen? har för mig att "gamla" kolfiberversionen vägde in runt 1800-1900 gram, alun ca 2-300 gram tyngre. den nya kolfiber ramen väger väll in på runt 1550 gram i M.

helt enkelt en bra ram att bygga vidare på

STIZZE sa...

@Jens, det är exakt det jag misstänker. Min alu-ram 2010 vägde 300g mer än carbon-ramarna, och 2011 så gick carbon ramarna ner ytterliggare ~300g vad jag hört. Det är många gram, och med en så fin, lätt och framför SNYGG ram skulle jag säkert kunna tänka mig skaffa ny lefty så småningom och byta komponenter när det börjar rassla.

Anonym sa...

Ronnie sa: "ska du åka långlopp så får du lägga om träningen direkt kan jag säga."

Stizze är ju i Aktivitus-Mattias trygga händer när det gäller träningen, så då det finns väl ingen anledning att ändra på träningsschemat - eller?

Stizze: Med tanke på din flitiga träning i Hellas knixiga terräng så förutspår jag att du kommer att bli galen på alla cyklister som cyklar i snigelfart så fort det blir lite "stökig" stig på långloppen. Eftersom du inte har tidigare resultat får du starta i fålla 4 och då blir det svårt att undvika trafikstockning på stigarna...

/DrGT

STIZZE sa...

@Gunnar, jo så var det både på Hammarby Hill och lida, men alla spöade mig ute på gruset istället. Frågan är om det är lika kasst med korvstoppningen i andra klasser än motion. Jag har ju funderat på att köra sport alternativt elit eller senior, även fast jag blir tokspöad i elit/senior. Har inte bestämt mig än, det kan nog till och med bli lite blandat så att jag testar på lite olika!