onsdag 28 mars 2012

Still on the high!

Jag kan inte släppa tankarna från rundan igår. Det var verkligen en personlig seger. Jag hade lika gärna kunnat bli avhängd första milen då jag inte hade det minsta koll på hur min form skulle vara jämte de andras. Men det var ju inga problem.

Det jag är så nöjd med är också hur ekonomiskt jag körde, tankarna går till långloppscupen nu i efterhand. På långloppen förra året utvecklade jag mig mycket med ekonomisk cykling. Från att dra om på asfalten då jag tyckte det gick sakta och bli omkörd 2km senare då jag gått på tröskel och blivit trött, så låg jag bakom i suget även då det gick nån km/h för sakta, i slutändan så vinner man på att vara lite kylig. Igår så tog jag inga risker, jag kunde spurta och trycka i backar flera gånger om jag hade velat men tyckte att det var onödigt. Jag visste inte vad jag hade framför mig längre in på rundan och valde att köra ekonomiskt, köra jämnt på rulle och lagom långa/hårda förningar där egen känsla bestämmer resultatet. Att våga kliva åt sidan i god tid. Hellre hänga med hela vägen än få sprätta på 3-4 skyltar/backar och riskera att tappa rulle. Statetistiskt sätt brukar jag tappa rulle på slutet när jag kör med snäckangänget. Men icke denna gång!

Jag var nog en av de piggare på slutet, det flämtades väldigt mycket när vi stannade medans jag kände mig fräsch. Jag hade heller inte tagit någon monsterförning på slutet vilket var anledningen, men det gick sjukt fort på slutet och jag behövde inte gräva särskillt djupt direkt. Det kändes bra att inte behöva "längta" till slutet av rundan eller tänka, "bara en kurva till", som det ibland blir när man är rejält sliten och flera gånger slitit sig fast på rulle.

Jag längtar till nästa landsvägsrunda!

1 kommentar:

Anonym sa...

vinterträningen har gett resultat

bra jobbat

Bollen