fredag 11 januari 2013

Hämtade min S-WORKS igår, pendling idag..

Igår hämtade jag upp min S-WORKS Epic 2013 på Specialized Concept Store. ÅH vad den sken fint och var i bra skick. Vajerdragningarna satt som ett smäck, och efter att jag fått hem den så har jag cyklat massvis med varv mellan kök/vardagsrum. Man kan nämligen cykla runt runt där med ganska hög fart utan problem, förutom ena köksdörren som är 1cm bredare än styret. Hittills har jag inte slagit i en enda gång av minst 40-50 varv :)

Och den här cykeln passar mig riktigt bra geometri-mässigt, det känns verkligen som om jag sitter inuti cykeln och har full kontroll, med helt ok vikt har jag varit uppe på bakhjulet ett par gånger också utan problem, känns inte alls osmidig att lyfta fronten vilket jag upplevt på några av de 29ers jag provat tidigare.

Jag är sååååå pepp på våren nu. Men innan dess ska vi avklara några månaders träning och annat cyklande :)

Igår kväll gjorde jag en favorit i repris och drog fram alla cykelkläderna på golvet bredvid sängen, ullstrumporna och tofflorna närmast, samt cykelbyxorna. Och hade jag inte gjort det igår hade jag fan inte kommit i cykelkläderna alls imorse, så det är en riktigt bra taktik för att brygga diciplins-gapet jag har på morgonen. Ullstrumpor, ulltofflor, cykelbyxor, underställströja, ett toabesök och sen är man vaken, glad och pigg. Passade såklart på att köra några varv med epic'en innan jag klädde på mig helt också =)

Provade en annan väg ut från tyresö idag vilket både är pyttelite närmare, men grymt mkt bättre vägar att cykla på såhär vintertid. Lindalsvägen ut mot Lidl, och sen nya vägen som öppnade mot motorvägen och älta, förbi älta, flaten, skarpnäck, hammarbyhöjden, årsta, liljeholmen. Det är hur mycket raksträckor som helst att trycka på pedalerna på utan att störa andra eller störas av andra. Det finns även en hel del småbackar längs vägen att sätta in några 7-30sek spurter. Jag satsar på 6-7sek spurter, allt vad man har och ca 1-2 sekunder in i mjölksyran sen slår man av. Perfekt träning på morgonen då det kan vara svårt att pusha sig för hårt, men dessa småspurter är otroligt bra för träningens skull.

Nu ska jag jobba på här och sen dra ett ännu hårdare pass hem ikväll, sedan checkar jag in för lite städning och fredagsmys hemma. På lördag blir det #TourOfSemla. Då ska vi ut på hojarna och leta semlor i bland annat sjöstan och älvsjö.

Hojen hemma i hallen!
Helt orörda cykelvägar på morgonen, varken av plog, fotgängare eller andra cyklister!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Sweet. Vad väger den?

STIZZE sa...

Strax över 10kg med slangar! Går ner 500g med gucka, annan sadel och andra handtag

Anonym sa...

Fin hoj, hade nog gissat på lättare och sub 10. Kör hårt och håll igen på uppgraderingar, känns onödigt från den nivån.

Anonym sa...

100 gram på sadelstolpe kan du göra oxå.