onsdag 9 januari 2013

Tisdagskaos!

Jag hade en plan igår, lite halvspontant när jag glömde matlåda hemma och kom på att jag inte heller hade pengar på det där kortet/kontot jag handlar mest på, även om det fanns på andra kort jag har. Så, det blev ett päron till frukost väl på jobbet efter en timmes hård pendling i snöruset. En pressbyrån-korv till lunch och en kolhydratsladdning med banan 1h innan rajden drog igång.

Jag var redan hungrig och tom när jag nådde hammarbybacken. Det blev bara jag och Johan som vevade på runt drevviken som var dagens plan. Tempot var väl hyfsat, inget super pangpang i benen direkt men hyfsat. Lite fortare än i lördags då jag tyckte att det var ganska lagom tempo på Johans rulle. Vid Norrby började jag känna av en smygande hammare, då har vi kanske cyklat 1/3 av rundan eller lite mer. En halvtimme senare var jag väck mer eller mindre och la mig helt och hållet på rulle för att njuta lite. Tappade 15m i en backe vid trånkan men tog mig tillbaks.

När jag lämnade Johan vid macken utanför sköndalbanan där han svängde in mot stan medans jag fortsatte mot älta/tyresö så var det överlevnad i sikte. Halvvägs till älta ringde jag Karin och flämtade om socker och mat när jag kom hem. Det fanns inget, förutom gröt vilket inte lät lockande. När jag kom fram till älta såg jag statoilskylten och det var givet, jag drog fram andra kortet. Pyntade för en snickers, och efter 5minuters värmande bestämde jag mig för middag på statoil. Mosbricka med två korvar och en coca-cola. Vid beställning ställde kassören frågor om vilka korvar jag ville ha till mosbrickan, men jag var alldeles för mosig i huvudet utav sockerbrist så jag kunde knappt höra vad han sa och hade ännu svårare att förklara för honom varför jag verkade påtänd med suddig blick. Jag mumlade nånting om sockerproblem och efter jag fått sitta ner 10minuter till och blev människa igen så hajade han läget, tror jag. Eftersom jag då kunde besvara hans frågor lite bättre.

Sen hojade jag hem med lite mer energi, ramlade innanför dörren, in med cykeln i garaget, möttes av Karin som trollat fram godis och två mackor. Fick ett bad upptappat och slängde mig i det, fötterna gjorde sjukt ont men badet var riktigt bra. Efter 20min badande duschade jag och sen blev det direkt ner i säng, jag sov nog inom ett par minuter.

Hann dock bli rejält illamående av det jag åt i statoil. Jag är en expert på att glömma bort mina tidigare misstag. Detta var ju knappast första gången jag överdrivigt mitt kostintag. ;)

HBB var fylld med skid och snowboard-åkare




Billy broms @ HappyMTB.org har skaffat tisdagsrajdarnas feeeetaste hoj. Funkade svinbra, jag provcyklade lite såklart =) Skulle vilja ha en själv....



FEEETA HJUL.

































Mountainbajkarna drar iväg..




När vi är ensamma vill Johan kramas..
Stötte på brorsan lite otippat vid skjutbanan. De hade utgått från tyresö och hade cyklat skog, det sög visst. Fullt med fallna träd och pushbike.








3 kommentarer:

Anonym sa...

Som bonkad cyklist får man tydligen passa sig så att man inte förväxlas med en missbrukare på nedåttjack. Tur att mackkillen inte ringde polisen i alla fall. :-)

/DT

Anonym sa...

Ja du......så här efteråt det fanns hemgjord pizza med mycket protein på 300 meter från Statoil:)

STIZZE sa...

300m till och oroliga föräldrar var inte vad jag behövde. :)