onsdag 12 juni 2013

Tisdagens kräksrunda

Igår cyklade vi från tcm igen med ungefär 10 personer på olika nivåer. Det blir i intervallform p.g.a skillnaderna i nivåer och jag tror vi satte en rätt bra ribba på ansträngningen igår. Stod på mer eller mindre max de första intervallerna och mådde dåligt, med en halv pizza i magen en halvtimme innan start. Köttade på djupt in i röda zonen vilket gör att man inte återhämtar sig och bara blir rejält mycket sämre och sämre för varje sträcka som går.

När vi kom till hellasgården var Canyon där, man kunde prova deras cyklar. Medans de andra rullade vidare så testade jag en Grand Canyon SLX CF, 29" hardtail för XC-cykling vilket är deras teamversion och värsting. Storlek large vilket är en storlek för mycket för mig. Den var svinlätt, XX-komponenterna kändes grymt bra, jag gillar verkligen sram även om jag är nöjd med mina XTR-komponenter från shimano också. Tyvärr var storleken för stor samt att styrstammen var monterat högt och uppåt, sabbade lite känslan för vad jag är van med. Kändes som om fronten var lite väl lätt att dra upp så det var svårt med balansen, fronten kom upp medans bakre delen kändes svintung. Gissar att med rätt storlek och styrstam skulle den vara riktigt fin. Jag provade sen Ronnies hardtail 10min senare när jag cyklat ikapp dom, Corratecs värsting med XTR-komponenter och samma värsting-kolfiber hjul som mig. Den hade en mer lik balansering som jag är van med, kanske något mer aggressiv med lägre front.

Tycker det är roligt med cykelmärken och butiker som låter oss konsumenter prova deras produkter innan vi slänger en mindre förmögenhet på en utav dom.

Sen.. när jag cyklat ikapp så körde vi lite lugnare i två sträckor. Satte sen fart upp för "sista backen på gröna" som strava-segmentet heter. Jag cyklade ifrån Ronnie där, tangerade mitt eget KOM. Men när Ronnie laddade upp sin strava-fil fick han 2 sekunder bättre än mig, ett tydligt bevis på hur fel strava mäter. Tyckte det var lite trist, men jag ska nog fixa tre sekunder snabbare på den sträckan ändå. Det är trots allt bara 15% förbättring på sträckan totalt, och det är ju inte så svårt..... Får kanske byta teleoperatör med bättre gps-mottagning, eller hoppas slumpen gör att den mäter bättre på när jag går in i segmentet och tidigt precis när jag gått ur det. =)

Körde de sista två hårda intervallerna hemåt. Blev en riktigt hård runda vilket passar timmen bra. Hade vi kört utan pauser hade vi aldrig fixat den tiden på den sträckan.


Inga kommentarer: