fredag 11 juni 2010

Nya däck och 2 dar kvar till Lida Loop 2010!

Nu har jag skaffat två nya däck inför Lida!

Framdäck: Schwalbe Rocket Ron Evolution 2.25
Bakdäck: Continental Race King Protection 2.25

Ni cyklister har nog grovkoll på detta, men för er andra kan jag nämna att det är grovt mönster fram, och ett backdäck med inte allt för mycket mönster, men extra skydd för genomslag, egentligen är bakdäcket till för torrt väder och stenig terräng(HELLAS OCH TISDAGSRAJD!).

Jag var ute och provade däcken efter jobbet idag i ca 30min i Sickla skiftet. Framdäcket greppar verkligen otroligt bra på stigarna, bakdäcket ger även den väldigt mycket bättre grepp än mina gamla däck, Schwalbes Furious Fred. Men rötter och sten/berg är livsfarligt. Jag blev lite chockad av hur halt det var. Om det regnar natten till söndag eller på söndag kommer det bli rejäl åka av, sidleds, över rötter och sten. :\

Det var meningen att jag skulle ut och testa olika lufttryck i nya däcken inför söndag, men det gick inte att köra hårt nog över rötter för att testa genomslag. Greppet var så dåligt att jag inte vågade stå på.. Jag kollade med happy forumet där flera verkade använda 1.8-2bar på Race King däcken. Men då väger dom också 20kg mindre än vad jag gör. 3bar eller strax där under är nog en lagom nivå för mina däck. Nu har jag köpt däck med extra skydd för genomslag bak så jag ska nog kunna känna mig mer säker med det nu.

Är riktigt nervös inför Lida nu..

1 kommentar:

Anonym sa...

finns inget o vara nervös över, det ska bara bli kul o cykla känner jag :)