fredag 13 april 2012

Ändrade planer, 210km imorrn!

Det blev ändrade planer, p.g.a prognosen ställde vi in fotograferingen och istället cyklar jag breveten på 210km från tumba. Konstig logik va, fotografera ett par timmar eller cykla i snö, regn och kalla grader 210km nånstans söder om stockholm, vad är minst jobbigt? Valet är svårt..

Jag har anmält mig till breveten sent men det var inga problem. Jag har inte kontrollerat det än, men det är troligen samma sträcka som jag redan kört två gånger. Tumba - Torö butik, mörkö färjan, gnesta, vagnhärad och sen tillbaks till tumba via södertälje. Den här gången kanske jag hittar vägen, vem vet!

Det blev lite sent påtänkt detta dock. Jag har frågetecken både runt kläder, hjul, om jag ska försöka hänga på täten och om jag ska ta min randonneur-väska eller inte. Angående täten så lär jag inte göra det utan zipp-hjulen, och heller inte med någon randonneur-väska. Jag vet att det är folk där som är VÄLDIGT mycket starkare än jag är, både på korta och långa distanser. Så jag skulle behöva allt materiellt försprång som jag kan få. Om jag blir avhängd kanske inte det är hela världen heller, jag har ju kört sträckan förut och vet den på ett ungefär, eller kommer känna igen några svängar iallafall. Och jag menar, jag lär inte vara mer än 30min före de bakom ändå även om jag hinner långt innan jag blir avhängd. Sen funderar jag på att köra zipparna ändå iofs, även om jag tar det lite lugnare. En andra-klunga kanske är det vettigaste för mig, för jag vill faktiskt pusha mig imorrn så det blir lite övning/vana inför vättern i sommar. De här breveterna kan bli guld värda.

Angående kläder, jag skulle verkligen behöva en vindväst, och jag har en men den är i upplandsväsby. Där finns även en långärmad tröja, som jag skulle behöva även den. Jag drar mig för att eventuellt se om Hilke kan hjälpa till och ge mig den ifall jag åker till upplands väsby efter jobbet.

Angående väskan. Det vore skönt att ha lite mer ombyten än jag brukar ha eftersom vädret är lite sisådär. Men det borde inte behövas, kanske.

Nåja.... nu nojjar jag vilket tyder på en viss nervösitet.

2 kommentarer:

Fikasvettot sa...

Högprofilare (vilket jag antar Zipparna är) är väl mindre bra när det blåser vårvindar friska?

Blir du avhängd från täten kommer det folk bakom du kan haka på, så orienteringen blir nog inget problem.

Go tur!

STIZZE sa...

De jag läst så skall högprofil/zipp vara bra i både medvind, kantvind och motvind? Angående kast man kan få så tycker jg inte att de varit särskillt farligt, man vänjer sig rätt snabbt med vad som kan hända så styret släpps absolut aldrig etc. Jag har cyklat när det blåst riktigt ordebtligt utan att uppleva dom som någon problem känselmässigt :)

Svårt att bekräfta vad som verkligen händer wattmäsigt, om det hjälper eller stjälper.