onsdag 26 september 2012

Jag och Karin blir villaägare!

Nu är kontraktet signerat, vi flyttar till Tyresö/Hanviken senaste 2 januari 2013 men förhoppningsvis tidigare än så!

Vi har trivts väldigt bra i vår lägenhet i Sickla där vi bor idag, men 44kvm har varit litet även om planlösningen är precis så bra som det går att vara på den ytan. Vi har länge letat och deltagit i flera budgivningar på lägenheter. Nu efter över 4år tillsammans i denna lägenhet så höjde vi blicken från lägenheter till hus, då det är där vi båda vill hamna i. Att köpa en lägenhet nu och flytta igen om 2 år kändes som slöseri med pengar, och onödigt rent energimässigt.

Så vi satsade på hus och har tittat ett tag nu, varit på en hel del visningar och tänkt buda på ett par hus. Vi har varit riktigt snopna när hus sålts under näsan på oss innan visning och folk som budat upp till överpris. Vi har även varit inne på nybyggnation men osäkerheten i slutsumman när marginalen inte är stor samt riskerna med att byggen, felkonstruktioner och ansvarsområden blev övervägande, även om det borde vara ett väldigt ekonomiskt bra alternativ.

Så hittade vi en 60-tals villa i gott skick enligt besiktningspapper. Stor fin tomt med mycket gräsmatta, äppelträd, päronträd, björnbärsbuskar, sparris, vindruvor samt fan och hans moster. Innanför väggarna hade vi en super planlösning. Öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum och bred hall mot badrum och tre sovrum med samma känsla av öppenhet och yta. När man sedan öppnade dörren i matrummet klev vi ner till inbyggd tvättmaskin i väggen, ett våtrum med duschkabin och en bastu. Går man igenom nästa dörr hamnar vi i potatis(öl)förrådet och sedan in i det stora garaget. Här har vi plats för både bil, cyklar, mekverkstad och förvaring. Börjar man fundera på vart vi borde ha solen på dagarna är man uppe vid vardagsrummet igen, och den inglasade uteplatsen med dörr från vardagsrummet, vilken precis som vardagsrummet har en öppen spis att elda i på vår, höst och vinter. Planerna smider redan nu att förlängda det inglasade uterummet med en altan vilken även kommer ansluta till vårt sovrum, så att det går att öppna dörren och gå rätt ut på altanen när man vaknar upp och solen tittar fram..

Besiktningen som säljaren gjort via eminenta är väldigt noggrann och det finns en del att investera i, dock ingenting akut så vi kommer göra upp en tidsplan och göra en sak i taget med god marginal för att hinna njuta också. Vi har dock även bokat en egen besiktning för att få alla garantier.

Nu på torsdag kommer vår lägenhet läggas upp på hemnet och vi får hoppas på en snabb försäljning och att köparen vill flytta in fort. Vi och säljaren av vårt nya hus vill avsluta vår affär så fort som möjligt, men drar det ut på tiden så flyttar vi in senast 2013-01-02!

Någon som är intresserad av en 44kvm lägenhet som är exakt 5 år gammal(nu på fredag!), har uteplats för att lätt kunna spola av cykeln, kaklat badrum med golvvärme, fint vitt kök och en stor sovalkov med gott om plats för 140-160cm säng och sängmöbel. Och kanske det som lockar oss cyklister mest, 30sekunder till stockholms bästa mountainbike-cykling i hellas/sickla skiftet/hammarbybacken?

Min hjärnskakning är inte bra än, det märks väldigt tydligt då det är mkt funderingar just nu. Men jag blir bättre, revbenen, nyckelbenet och axeln känns inte helt ok än heller. Jag hoppas kunna få cykla inom ett par veckor, den lugnare typen då, kanske monark eller om jag har tur fulcrossande med Johan.

Just nu är det förberedelser med lägenheten inför försäljning som gäller!



























2 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till huset!
Jag är i valet och kvalet att flytta till Sthlm. Är då intresserad av lägenheten. Var i sickla ligger den? Skicka gärna lite info, bilder och prisidé till min mail.

//Conny
cosv75@gmail.com

Anonym sa...

haha samma hus som jag och min fru var mkt sugna på, men lite för litet för oss.
Supergrattis.
snart kommer vi också dit

/Bollen