fredag 10 juni 2011

Brutet revben bekräftat

På gårdagens runda fick jag styret rätt in i sidan av bröstkorgen, efteråt var jag lite öm och idag är jag mer öm. Har ont när jag andas tungt, vrider mig för mkt och spänner överkroppen. Inte direkt situationen jag vill ha inför lida loop på söndag. När jag var hos min läkare idag fick jag det bekräftat att det är en spricka i revbenet, det läker förhållandevis snabbt och är ingen fara. De enda tillfällena ett brutet revben kan vara farligt är när det går helt av och punkterar en lunga och det behövde jag absolut inte vara orolig för i detta fallet.

Jag har köpt alvedon och voltaren för att dämpa smärtan, tänkte ta en cykeltur på lördag för att testa revbenet och se hur det känns när jag är lagom drogad. Frågan är alltså om jag kan genomföra långloppet på söndag p.g.a både revbenet och knät.

Jag fick också en diagnos från magnetröntgen av knät. De kunde definitivt se en skada på brosket, men den var inte grov som tur är. Diagnosen är ett gränsfall utav CMP, dvs chandromalacia partella. Det betyder att brosket i knät kan ha börjat lukrats upp vilket kan leda till förtvin och sprickor och i slutändan knäartros. Han kunde inte med säkerhet säga att det vart detta, han kunde dock heller inte ge någon annan diagnos men det kan vara så bra att det är en temporär skada på brosket som läker och med justering med inlägg i skor och cykel blir jag av med problemet. Vi kommer boka ett återbesök om två månader för att se hur det har gått.

Regeln gäller fortfarande, så länge jag kan cykla och inte har ont under passet eller dagen efter, så har jag inte cyklat för långt eller för hårt. Jag måste själv hitta balansen.

Det går bra nu!

3 kommentarer:

Per-Anders sa...

Aj aj aj, det där låter inte kul. Hoppas det läker fort!

Anonym sa...

Dont drink and drive

fredrikw sa...

Aj då, inte kul med revbensskador. Vurpade på precis samma sätt som du med styret rakt in i bröstkorgen på BST för ett par år sedan. Prova försöka jaga upp pulsen lite också i morgon, för mig gick det bra att cykla och ta i ordentligt, men så fort jag blev andfådd gjorde det ont som satan. Bättre att märka det innan start så man vet hur det kommer att kännas om man bestämmer sig för att köra. Det är väl ingen fara egentligen, annat än smärtan förstås.

Knät låter ju däremot lite trixigare, hoppas du får ordning på det. Jag har formgjutna sulor från Anatomica i mina cykelskor, skaffade dom efter jag hade problem med ena knät för ett par år sedan. Det känns mer förtroendeingivande med en utbildad ortopedtekniker med en lång och gedigen erfarenhet av att hjälpa idrottspersoner, än en standardlösning som säljs i en cykelbutik.