lördag 11 juni 2011

Uppladdning inför Lida Loop imorgon

Idag har jag fokuserat allt på cykeln och morgondagens cyklande. Jag provade 15minuters cyklande i sickla skiftet och tryckte upp pulsen rejält. Det brutna revbenet känns helt klart av, både när pulsen är hög, när jag tar i sittandes och när jag ställer mig i och tar i. I stort sett alla backar och hinder där jag behöver jobba med överkroppen kommer kännas av imorgon. Däremot tror jag mig ha större pannben än att låta revbenet hindra mig. Det får göra ont, pain is temporary, victory lasts! Victory betyder alltså att fullfölja loppet, om knät tillåter. Angående knät så spelar smärtan stor roll, känner jag minsta lilla stiger jag av och bryter.

Efter testet av hojen bytte jag tillbaks till mina original bromsskivor då KCNC skivorna som jag skaffade tidigare utav viktskäl inte ville passa så bra i mitt växelsystem. Eller passa och passa, dom gjorde massvis med oljud vilket jag inte gillade, bromsförmågan var det inget fel på.

Sen har jag köpt på mig nya gels, bars och carb-preloaders för att orka hela loppet. Efter det har jag tvättat igenom cykeln ordentligt, avfettat drivlinan och smörjt in den. Justerade in bromsoken perfekt över bromsskivorna och sen upptäckte jag nya problem.

Mitt växelöra var ordentligt tillkrökt, både snett och vridet. Jag rotade fram mitt reservöra vilket visade sig inte passa. Försökte ringa cykelspecialisten vilka jag tvivlar har nya växelöron på lager, men de har nog fullt upp och svarar inte i telefon. Jag böjde och vred tillbaks så mycket jag vågade och eftersom växeln lutar inåt ekrarna justerade jag bakväxeln så att den hoppar över sista kugget på kassetten. Jag cyklar hellre med 2x9 än 2x10 och riskerar att minsta smäll eller liknande placerar kedjan på insidan mellan kassett och ekrar. Följde sedan upp med lite justering utav framväxeln som blev perfekt.

Jag ska slänga in cykelkläderna i tvättmaskinen också så dom är rena och fräsha till imorgon, rena cykelkläder är lyxigt och lyx ska man ha när det skall lidas i lida.

Nu känner jag mig väldigt redo inför Lida Loop cykelmässigt. Nu återstår bara att styra upp ordentlig mat och trycka i mig så mycket vatten jag bara kan. Och jag ska ladda mentalt nu så jag har 100% fokus på loppet imorgon.

Mental styrka och beslutsamhet kommer krävas för att klara av det här.

Vi ses vid lida taggade till tusen!

Inga kommentarer: