onsdag 17 oktober 2012

Rehabplanering för att komma tillbaks

Nu har jag pratat med min chef om olika upplägg för att komma tillbaka till arbetet. Jag har varit heltidssjukskriven en månad, halvtid en halvmånad och nu denna veckan provat heltid, dock med enklare arbetsuppgifter som egentligen bara började lätt och numera är lite mer avancerade.

Efter några diskuterade scenarion blir slutsatsen är att det är diffust och svårt att säga vad som funkar innan man provat det. Vi kommer därför söka hjälp av mina läkare genom företagsvården vi har och tillsammans med de som har lite mer erfarenhet försöka lägga upp en plan på hur jag ska komma tillbaka till jobbet på en vettig nivå. Heltid med lättare arbetsuppgifter har inte riktigt funkat, men halvtid med lättare uppgifter funkade bättre. Vi kanske går ner till halvtid igen, men lite mer normala arbetsuppgifter vilket då skulle kunna vara "nästa steg" även om det fortsatt är halvtid.

Dom här problemet är jättesvåra att förklara för omgivningen för i deras ögon är allt bra igen. Men i min egen värld är det annorlunda. Det är enormt frusterande att varje dag slitas med viljan att arbeta heltid och fungera som vanligt igen, ha roligt på jobbet och få börja cykla på fritiden. Den viljan i grund och botten, medans jag slås ner genom att konstant möta verkligheten genom att jag inte kan hålla koncentrationen på det jag gör, tappar fokus, glömmer bort vad jag håller på med, får en idé som föder en andra idé samtidigt som jag glömmer bort den första och får börja om från början igen. Får prestationsångest, stressar upp mig och sen börjar den mörka spiralen om igen. Efter en stund kommer huvudvärken.

Inga kommentarer: