fredag 5 oktober 2012

Väntar samtal från läkaren..

Idag kring lunch kommer jag få ett samtal från min läkare angående huvudet och monarkcyklande i samband med det. Jag har fortfarande ont i ena revbenet men det börjar snart bli så pass bra att jag skulle kunna klara av hög puls. Jag är också fortfarande känslig och stel i axeln/armen vid vissa vinklar och rörelser p.g.a nyckelbenet.

Men nu kommer frågan äntligen upp, om mitt trasiga skelett i kroppen inte längre klagar, hur är det då med huvudet? Kan jag träna hjärta, lungor och benmuskulatur stillasittande på monarken hemma eller bör jag fortsätta vila? Kan jag testa ett monarkpass, och får jag inte symptom fårn hjärnskakningen, isåfall fortsätta?

Jag skulle vilja komma igång snart igen med lite motion. Så länge jag är halvtidssjukskriven kommer jag inte cykla utomhus, kanske även längre tid än så. Men att sitta och trampa på motionscykeln hemma i vardagsrummet kanske är ok? Jag har otroligt mycket saker som man får utlopp för och bearbetar med motion, det har hänt väldigt mycket den senaste tiden.

Karin sammanfattade 2012 som ett hektiskt år.
- Hon åkte till afrika och bodde ute på savannen i 6 veckor.
- Hon skrev sitt examensarbete.
- Hon tog examen.
- Hon fick jobb som djurvårdare.
- Vi förlovade oss.
- Vi köpte hus.

För mig själv så..
- Nytt jobb
- Startade cykelklubben "Crank IT BC"
- Startade "Team Cannondale Cykelspecialisten"
- Blev sjuk ofta, troligen p.g.a dålig sömn, dålig kost, stress på nya jobbet, dvs generellt en tung vardag
- Hade en dålig säsong p.g.a all sjukdom vilket även ledde till dålig motivation
- Saknade Karin galet mycket när hon var i Afrika
- Vi förlovade oss
- Skadade mig i Järvsö Bike Park, hjärnskakning och flera benbrott.
- Sjukskriven heltid en hel månad från arbetet och fortsatt halvtid
- Vi köpte hus

Det har minst sagt varit ett spritt år mellan glada nyheter och dåliga nyheter. Hur som helst så har det tagit hårt på mig.

Men året är inte slut än, försäljning av lägenheten nu till helgen. Inflytt helst innan jul i nya huset. Inredning av huset. Börja planen inför 2013 vilket kan se mycket annorlunda ut än tidigare, just nu är alla korten fortfarande öppna. Helst så ser jag att planen är att det inte finns någon plan.

Det enda jag är säker på är att jag vill fortsätta HA ROLIGT i sadeln. Roligast har jag tillsammans med människor jag trivs med, människor som fokuserar på det positiva och som bryr sig om varandra i första hand, sig själv i andra hand. Och när jag har som roligast, går det som bäst för mig på tränings och tävlingsfronten. Just nu ser jag fram emot en vinter med monarken i garaget, 40km pendlade om dagen och crossrundorna med Johan & Co.

Inga kommentarer: