onsdag 31 oktober 2012

Imorrn blir det cukel igen

Nu är jag igång igen, efter två vilodagar(jo tjena att dom behövdes) ska jag ut igen imorrn hade jag tänkt. Antingen på kvällen om jag får sällskap eller på eftermiddagen om jag blir ensam. Det är cykelcross som gäller nu då jag inte äger någon mountainbike längre.

Jag saknar scalpelen faktiskt, jag kanske inte var klar med den ändå, är en tanke som slagit mig de sista dagarna. Samtidigt så var jag nog det. Men fan vad nöjd jag varit med den cykeln, även om jag hade velat kosta på den lite mer än jag gjorde. Bättre hjul, vevparti och annat styre.

Nu ligger tanken på hardtail eller heldämpad till nästa år. Troligen kommer det bli en 29", helt säkert om det blir en hardtail, men inte helt säkert om det blir heldämpad. Jag har vidgat mina vyer lite, men den cykeln jag hade spanat in från början och nästan bestämt mig för finns inte längre på hemsidan. Jag vet inte varför den har blivit borttagen från hemsidan, men den är även borttagen från australiensiska hemsidan, vilket oroar mig lite.

Jag hade velat lägga min beställning för en månad sedan, men den är ännu inte lagd. Inom en vecka SKA jag ha lagt min beställning är målet. Målet var faktiskt egentligen att lägga beställning DENNA vecka, när jag tänkte på saken förra veckan. Än är det inte bråttom till nästa säsong, men detta kapitlet vill jag har klart nu.

Jag slängde upp en HappyMTB-tråd med inbjudan för den som vill hänga med i mystempo imorrn.
http://happymtb.org/forum/read.php/1/1996101

Nya triggern är rätt fet..

tisdag 30 oktober 2012

Första rundan på två månader!

Igår var jag och Johan ute och snurrade, jag kände mig ändå i förhållandevis bra form för att inte ha rört cykeln på 2 månader. Men sen cyklade vi inte så hårt och Johan pressade inte upp tempot direkt. Jag låg och malde på strax under min tröskel, kände hur halsen brännde ett par gånger som den bara kan göra när man inte tränat på 2 veckor. Den känslan brukar dock försvinna efter 2-3 träningar.

Vi körde upp vid hästhagen och ut mot saltis och in vid erstavik. Regnet slog ner och det blåste utav bara helvete, för att inte anstränga mig för hårt i det helt värdelösa vädret svängde vi mot äventyrsbanan när vi var vid bommarna i älta. Vid äventyrsbanan korsade vi vägen men tog höger i riktning mot hellasgården istället för flaten, efter hellasgården rullade vi asfalt hem. Det blev en alldeles lagom runda för mig, jag funderar på att köra ikväll igen men vi får se. Det kändes riktigt riktigt bra att komma igång igen, och efter jag kom hem kändes det som om jag cyklat i 3-4h och inte 1.5h som vi var ute. Tur att jag fick köpa en grönt matchande "ass saver" på krita på Specialized Concept Store innan vi drog iväg, lätt, praktisk och fungerande stänkskärm som kopplas direkt på railsen under sadeln.

Nu är jag igång igen, hoppas att vi kan få lite mysväder nu också så jag kan få njuta på riktigt!

Dagens vapen, numera inte lika ren och fin....
Dagens farbror..



































Dagens gubbe...

måndag 29 oktober 2012

På spänn inför dagens misärrunda!

Jag har varit och hämtat cykeln i älta. Orutinerad som man, numera, är, glömde jag cykelskor, pump och hade fel bromsgummi på bromsarna.

Så där rullade jag fram, med gråten i halsen p.g.a dålig form, på en hoj med nypris på 65'000kr, utan knappt luft i hjulen så att jag var svinrädd för minsta lilla sten på asfalten, med gympaskor på spd-pedaler, och fel sorts bromsgummi som jag knappt vågade bromsa med, och så självklart ingen gummisnodd till håret. Tänk vilken n00b man är.

Nu har jag pumpat upp trycket i däcken, bytt bromsgummi, satt i en hårsnodd i håret, tänkt om angående vilka kläder jag ska köra i(+armvärmare +buff) samt satt batteriet på laddning.

Snart ska jag och Johan ut och rulla cykelcross och jag är grymt förväntansfull. Det ska bli härligt att komma ut igen. Riktigt riktigt härligt. Trots att det blåser storm, regnar och eventuellt ska snöa. Vem vet, det kanske blir en favorit i repris på min och Johans första cykelcross runda ihop, dagen då jag köpte min första cross och kom med sommarslicksen på direkt från butik till tisdagsrajden. Det vore väl FÖR härligt?? :)

November 2010...

Idag hämtar jag hem min SuperX!

Nu börjar jag bli bättre i det tredje och sista brutna revbenet, det gör fortfarande pyttelite ont när jag tar ett djupt andetag men det är nästan borta. Jag räknar med att det är helt borta inom en vecka. Huvudet är en annan femma, det är MYCKET bättre nu än hur det varit tidigare. Nu är vi nere på "detalj-nivå" och problemen visar sig bara tydligt i arbetet och i diskussioner, eller under stress och press.

Jag hade ett nytt snack med min rehabkontakt som tycker att jag borde börja ta mig ut och motionera igen om det får mig att må bättre psykiskt, det är inte farligt så länge jag inte ramlar och slår i huvet. Eftersom jag inte längre äger en mountainbike är den farligaste cyklingen utesluten oavsett. På ~100 cykelcrossrundor har jag ramlat totalt 2 gånger, en gång i 40km/h på en sten i en svängande nedförsbacke vilket var påväg att gå illa, och den andra gången i leran på en kompiscross-tävling som inte var värre än lite smuts på benet och att Vic körde om mig. Med den statistiken cyklade jag nästan hela super-vintern 2010/2011 utomhus 3-4 gånger i veckan hela vintern utan dubbdäck, med ett undantag på 2v då jag körde dubbdäck fram.

Nu efter jobbet idag ska jag till mina föräldrar och hämta SuperX'en. Eftersom vi har haft visningar och jag ändå inte kunnat cyklat p.g.a olyckan, har mina cyklar förvarats hos mina föräldrar. Men nu när jag faktiskt börjar bli bättre för att kunna börja cykla igen, är det dags att hämta hem EN cykel iallafall.


Om Johan(BlackPlanet@HappyMTB) inte fegar ur p.g.a förkylning så hade jag tänkt ta min första cykelrunda med honom ikväll. Första rundan på TVÅ månader. Helt galet att jag inte kunnat cykla på så lång tid, men nu är jag tillbaks!

Den här sköningen ska hem igen, och jag ska TRÄNA på mina zippar så länge det inte behövs dubbdäck! Mumma..

tisdag 23 oktober 2012

28minuter medvetslös/minnesluckor

Nu vågade jag för första gången, två månader efter olyckan, att titta på filmen igen lite mer noggrannare. GoPro kameran satt på styret och flög av i smällan. Kameran rullar från att jag hoppar/ramlar till att personal plockar upp den från marken och filmar samtidigt som de går till fyrhjulingen som jag sitter på.

Nu är inte mitt minne att lita på, men vad jag minns så tar det kanske 1-3minuter från mina första minnen till att jag sitter på fyrhjulingen. Det går väldigt fort.

Där i mellan finns ett glapp på 28minuter av film, där jag antingen är medvetslös hela tiden eller medvetslös en del av tiden och enbart minnesluckor resten av tiden. Det här skrämmer mig en hel del, och det är skönt att jag kan skriva av mig någonstans. Jag ringde precis hem och pratade av mig med min pappa som fyller år idag.

Tidigare idag var jag på besök hos en rehabspecialist för hjälp om hur vi ska slussa in mig på jobbet igen på en nivå som fungerar. Jag har jobbat heltid en vecka nu och halvtid två veckor innan dess, det har inte funkat optimalt men halvtid tror jag att jag fixar på vissa premisser. Vi pratade även om att försöka få remiss till en neurologisk specialistavdelning så de kan titta över hur allvarligt det kan vara. Om inte annat vore det väldigt skönt att kunna få svar på några öppna frågor jag har.

Behind The Barriers Season 3, Episode 4!

Enough said! http://www.behindthebarriers.com/season-3-episode-4/

onsdag 17 oktober 2012

Rehabplanering för att komma tillbaks

Nu har jag pratat med min chef om olika upplägg för att komma tillbaka till arbetet. Jag har varit heltidssjukskriven en månad, halvtid en halvmånad och nu denna veckan provat heltid, dock med enklare arbetsuppgifter som egentligen bara började lätt och numera är lite mer avancerade.

Efter några diskuterade scenarion blir slutsatsen är att det är diffust och svårt att säga vad som funkar innan man provat det. Vi kommer därför söka hjälp av mina läkare genom företagsvården vi har och tillsammans med de som har lite mer erfarenhet försöka lägga upp en plan på hur jag ska komma tillbaka till jobbet på en vettig nivå. Heltid med lättare arbetsuppgifter har inte riktigt funkat, men halvtid med lättare uppgifter funkade bättre. Vi kanske går ner till halvtid igen, men lite mer normala arbetsuppgifter vilket då skulle kunna vara "nästa steg" även om det fortsatt är halvtid.

Dom här problemet är jättesvåra att förklara för omgivningen för i deras ögon är allt bra igen. Men i min egen värld är det annorlunda. Det är enormt frusterande att varje dag slitas med viljan att arbeta heltid och fungera som vanligt igen, ha roligt på jobbet och få börja cykla på fritiden. Den viljan i grund och botten, medans jag slås ner genom att konstant möta verkligheten genom att jag inte kan hålla koncentrationen på det jag gör, tappar fokus, glömmer bort vad jag håller på med, får en idé som föder en andra idé samtidigt som jag glömmer bort den första och får börja om från början igen. Får prestationsångest, stressar upp mig och sen börjar den mörka spiralen om igen. Efter en stund kommer huvudvärken.

måndag 15 oktober 2012

MTB Adventure i Södertälje

I helgen var jag på MTB Adventure och langade flaskor och tittade på tävlingen. Jag var skitsugen på att köra själv, skulle verkligen varit skitkul att få vara med. Med det var helt ok från sidan också. Småpratade med ett par olika människor som också var där och tittade.

Ronnie körde in på en 20:e plats av de 68 som gick i mål och 88 som var anmälda. Ungefär 1½ minut efter Oliver som jag enligt Cykelvasan 2012 är jämn med.

I min egna cykelvärld står det fortfarande still, jag testar att arbeta heltid idag för första gången sedan olyckan. Och jag har fortfarande ont i ena revbenet, det känns av direkt när jag försöker ta ett djupare andetag, så ingen cykling har skett än.

Angående husflytten så rensade vi det sista i källaren igår. Vi har packat ihop 34st flyttkartonger som nu står klara uppe i lägenheten för transport. Nere i källaren har vi otympliga saker såsom cyklar(2st gamla Cannondale F1000 från 1997), snowboards, gitarrer, förstärkare, golfbagar, digitalt trumset och annat smått och gått som inte behövs packas ner. Vi har även en hörna med ur släng-kategorin, och en hörna med sälj-eller-ge-bort-kategori.

Nu är det enbart lägenheten som ska packas ner, och med 45dagar kvar samt en redan urrensad lägenhet inför visningar känns det onödigt att börja packa ner den. Däremot ska vi båda gå igenom våra garderober på kläder. Jag kommer nog slänga 3/4 av mina kläder utan att överdriva. Jag har förändrats en hel del och trivs inte alls i den garderob med kläder jag äger. Gamla hårdrocks t-shirts i all ära, och ett par kommer jag nog spara, men de flesta är slitna, urtvättade, har hål i sig, är på band jag inte gillar längre eller helt enkelt jävligt fula. Och de senaste åren med cykelintresse har inte mitt intresse för att lägga pengar på kläder direkt florerat heller.

Ronnie tog starten som fjärde man på hela skaran av 200pers

fredag 12 oktober 2012

Kontrakt skrivet på försäljningen!

Nu är vi äntligen klara med försäljningen, jag fick ut ett pris som lägenheten var värd i dagsläget, dvs 35k över acceptpris vilket var det lägsta priset jag hade sålt för men fortfarande varit nöjd med.

Hade vi sålt för 1-2 år sedan hade vi nog fått 50-70k mer, men vi köpte huset för 65k mindre än nuvarande ägaren köpte det för för 1 år sedan så vi får vara nöjda med det helt enkelt.

Vi flyttar in i huset den 28:e november och lämnar över lägenheten den 3:e december.

Nu är vi i fullgång med att säga upp diverse avtal, adressändra andra avtal, se över vad vi ska ha för villaförsäkring, larm, tv, bredband, telefon, elavtal etc.

Jag spenderade 2h på att jämföra TV/Bredband/Telefon företag och dess priser igår, jag är fortfarande väldigt förvirrad. Canal Digital verkar bäst, men dyra och de saknas en av våra favoritkanaler TV6 som de senaste åren haft många bra serier på kvällstid.

onsdag 10 oktober 2012

Längtar till vintern nu!

Nu är det full längtan till vintern av många anledningar! Eller, främst två..... Vårt nya hus, och VINTERCYKLINGEN med goda vänner!





tisdag 9 oktober 2012

Status hos mig..

Jag tillfrisknar mer och mer. Jag pratade med min läkare och han sa att jag inte får styrketräna eller köra hårt då det bildas ett tryck i huvet, hur detta ter sig på en testcykel och hård träning kan ingen utav oss besvara så det rekommenderades inte. Däremot kunde jag absolut börja med lättare träning och motion.

Helt galet är dock att revbenet FORTFARANDE gör ont även fast jag är inne på 6:e veckan efter olyckan. Att det inte läkt helt och skulle kunna vara ömtåligt är en sak, men att det fortfarande gör ont tycker jag är konstigt. Nyckelbenet som var helt av gör ju t.ex inte speciellt ont längre utan är snarare obekvämt och rörelserna är begränsade både p.g.a obehag och helt enkelt sämre rörlighet än tidigare. Men jag kan t.ex bära kassar, tunga flyttlådor utan några besvär.

Samtidigt så har vi visning och försäljning på lägenheten just nu och ingenstans att ställa monarken. Källaren är packad upp till taket så där kan jag inte heller sitta och trampa. Jag får alltså fortsatt vara helt utan cykling. Att cykla ute tycker jag både är dumt och känns fel. Det finns helt enkelt ingenting att stressa träningen inför heller mer än nästa års cykling.

Om jag har tur kanske jag får börja trampa lite monark lätt på ~160-180w när vi sålt lägenheten. Tills dess har jag varken mycket tid, energi eller nått särskillt att skriva om.

fredag 5 oktober 2012

Väntar samtal från läkaren..

Idag kring lunch kommer jag få ett samtal från min läkare angående huvudet och monarkcyklande i samband med det. Jag har fortfarande ont i ena revbenet men det börjar snart bli så pass bra att jag skulle kunna klara av hög puls. Jag är också fortfarande känslig och stel i axeln/armen vid vissa vinklar och rörelser p.g.a nyckelbenet.

Men nu kommer frågan äntligen upp, om mitt trasiga skelett i kroppen inte längre klagar, hur är det då med huvudet? Kan jag träna hjärta, lungor och benmuskulatur stillasittande på monarken hemma eller bör jag fortsätta vila? Kan jag testa ett monarkpass, och får jag inte symptom fårn hjärnskakningen, isåfall fortsätta?

Jag skulle vilja komma igång snart igen med lite motion. Så länge jag är halvtidssjukskriven kommer jag inte cykla utomhus, kanske även längre tid än så. Men att sitta och trampa på motionscykeln hemma i vardagsrummet kanske är ok? Jag har otroligt mycket saker som man får utlopp för och bearbetar med motion, det har hänt väldigt mycket den senaste tiden.

Karin sammanfattade 2012 som ett hektiskt år.
- Hon åkte till afrika och bodde ute på savannen i 6 veckor.
- Hon skrev sitt examensarbete.
- Hon tog examen.
- Hon fick jobb som djurvårdare.
- Vi förlovade oss.
- Vi köpte hus.

För mig själv så..
- Nytt jobb
- Startade cykelklubben "Crank IT BC"
- Startade "Team Cannondale Cykelspecialisten"
- Blev sjuk ofta, troligen p.g.a dålig sömn, dålig kost, stress på nya jobbet, dvs generellt en tung vardag
- Hade en dålig säsong p.g.a all sjukdom vilket även ledde till dålig motivation
- Saknade Karin galet mycket när hon var i Afrika
- Vi förlovade oss
- Skadade mig i Järvsö Bike Park, hjärnskakning och flera benbrott.
- Sjukskriven heltid en hel månad från arbetet och fortsatt halvtid
- Vi köpte hus

Det har minst sagt varit ett spritt år mellan glada nyheter och dåliga nyheter. Hur som helst så har det tagit hårt på mig.

Men året är inte slut än, försäljning av lägenheten nu till helgen. Inflytt helst innan jul i nya huset. Inredning av huset. Börja planen inför 2013 vilket kan se mycket annorlunda ut än tidigare, just nu är alla korten fortfarande öppna. Helst så ser jag att planen är att det inte finns någon plan.

Det enda jag är säker på är att jag vill fortsätta HA ROLIGT i sadeln. Roligast har jag tillsammans med människor jag trivs med, människor som fokuserar på det positiva och som bryr sig om varandra i första hand, sig själv i andra hand. Och när jag har som roligast, går det som bäst för mig på tränings och tävlingsfronten. Just nu ser jag fram emot en vinter med monarken i garaget, 40km pendlade om dagen och crossrundorna med Johan & Co.

torsdag 4 oktober 2012

Behind The Barriers Season 7 Episode 2!

Nu har nästa episod av Behind The Barriers med Jeremy Powers släppts, detta är överlägset de mest underhållanden cykelfilmerna jag känner till..


Länk till filmen! http://vimeo.com/50739278

onsdag 3 oktober 2012

Köp min lägenhet i stockholm/sickla?

Jag börjar bli riktigt, riktigt, sugen på att cykla nu. Men jag är fortfarande inte bra. Ena revbenet värker FORTFARANDE ordentligt, efter över 4 veckors tid, jag trodde verklkigen att det skulle vara bättre nu. Jag trodde faktiskt att allting skulle vara mycket bättre nu, än vad det är. Helt otroligt.

Nyckelbenet skulle klara av en monark nu men inte en riktig cykel. Och sen har vi hjärnskakningen som fortfarande spökar, om den är emot träning vet jag faktiskt inte, men det känns som att revbenet är tillräckligt för att avstå hög puls, och att det egentligen är mer utecyklingen jag är sugen på än att börja mata monark på allvar i tidiga oktober månad.

Om jag kunde få bli bra snart. Och om jag kunde få flytta snart och inreda med monarken och börjar pendla 20km till jobbet..



Det är visning på söndag, vår 44kvm lägenhet som inte kan ligga bättre till.. jag kan inte komma på ett enda ställe mer ultimat än sickla i hela stockholm. Men så är man ju lite färgad såklart.. men faktiskt så tänkte jag redan från 18 års ålder(10år sen nu), att Sickla skulle vara det ultimata stället att bo på. Sickla köpkvarter som har ALLT, vattnet 100m från lägenheten, skogen 200m från huset, hammarbybacken 400m från huset, 5-10minuter med buss från slussen och de går var 5:e minut ungefär. Nära till naturen, till stan, till shoppingcenter. Sen råkade det bli nybygge vilket innebär riktigt fräsh lägenhet, stor fin innergård med gräsmatta och framförallt en modern och grym planlösning. Jag kommer sakna Sickla. Men skulle vi köpa villa här får vi nog punga ut 7-8miljoner också.

Vår lägenhet, visning på söndag
http://www.hemnet.se/bostad/bostadsratt-1,5rum-sickla-alle-nacka-kommun-sickla-alle-7,-gardsplan-4275395







måndag 1 oktober 2012

Huset besiktat och klart!

Nu är huset vi ska köpa besiktat igen, av vår egen besiktningsman denna gången. De som äger det idag köpte det 2011-06-01 och gick på säljarens besiktning, nu vid försäljning och skilsmässa anlitade de en egen besiktningsman. Men som köpare vill jag ha en egen besiktning, av någon som jag anlitat helt oberoende av säljare eller säljarens mäklare. Detta blev alltså en tredje besiktning på 1½ år.

Och besiktningen fick återigen väldigt bra betyg, dock är det ett äldre hus med en del riskkonstruktioner som vi är medvetna om. Lite smågrejer är det, men det är det och andra sidan med alla hus mer eller mindre. Fuktmätningsresultatet, vilket är en av de viktiga punkterna, var förvånadsvärt positivt och lågt, eller "ovanligt bra" som besiktningsmannen sade.

Den enda stora kostnaden som behövs göras, är en renovering av två våtrum samt brunn i garage. Detta är stora kostnader vilka vi redan planerat och budgeterat för i priset om nått år eller två framöver. Personligen ser jag det snarare som ett spännande projekt att kunna få göra ett drömbadrum i modern stil!

Andra lite mindre kostnader, men såklart tid och engagemang är saker som..
- Inoljning av ytterdörr
- Tapetsering(eller målning) av ett 15kvm rum
- Fondtapet i vardagsrum
- Köp av infälld microvågsugn till köket
- Fönster skall skrapas/målas utvändigt
- Nya fönsterbleck alternativt nymålning och riktning av befintliga
- Nya fönster så småningom(dagens är i bra skick, enbart OM och FÖR att få ner elkostnad för uppvärmning)
- Buskar/växter skall tas bort(planteras om nån annanstans) från grunden
- Styra om dagvattenledningar från huset
- Bygga altan som förlängning till uterummet
- Stötta upp uterummet som nu lutar då yttre plintar har sjunkt några centimeter
- Stötta upp/bygga nytt staket mot en granne
- Jämna ut tomten
- Ta bort större buskar från tomt
- Slipa vardagsrumsgolvet


Nu har jag säkert glömt en del smågrejer, men vi lär uttöka listan och så kommer vi göra en fem års plan samt kontinuerligt bygga på listan samt beta av punkter. Vi får ta det mest akuta först, och den i lugn och fin takt rätta till finliret som är mer för vår trivsels skull.

Något vi inte ska göra är att stressa upp oss utan göra en sak i taget och göra den klar innan vi börjar på nästa punkt. Vi är trogna tittare av "arga snickarn".. hans nya program "nybyggarna" är förresten riktigt bra!