onsdag 11 maj 2011

Knät lite bättre

Igår äntligen kom första riktiga förbättringen med knät, och nu när jag vaknade imorse känns det ännu bättre. Eftersom jag har möjligheten så arbetar jag hemifrån idag för att kunna vila knät så gott som möjligt, till/från och väl på kontoret så blir det många promenader vilka är onödiga när knät behövs lämnas i fred för att läka. Ibuprofenet kanske gör sitt ändå.. just att stävja värken har det varit värdelöst på, men förhoppningsvis har det gjort ett gott jobb med att bota inflammationen.

Onsdag, Torsdag, Fredag, Lördag. Så många vilodagar har jag kvar att låta knät ta det lugnt, eftersom jag redan känner mig bättre nu så borde jag hinna tycker jag, även om det kanske är på håret. Det vore skönt att få en cykelrunda på lördag innan tävlingen också och dumpa ur benen och förbereda för tävling. Men prioritering är självklart att bara få deltaga, och som vanligt har jag inga ambitioner angående placering förutom att jag vill känna att jag gjort ett bra lopp.

Jag var förbi cykelspecialisten concept store och köpte på mig proviant, jag tänker överdriva konsumerandet av intag för att slippa sluta som på kolmårdsbiken med en total väggning.

Detta kommer jag göra/ta med mig:
- Dricka rikligt med vatten dagarna innan
- Äta stora portioner
- Äta preloader kvällen innan
- Äta preloader till frukosten
- Ha två flaskor sportdryck
- Fem gels varav två med koffein
- Två energy bars

Till kolmårdsbiken gjorde jag såhär:
- Körde 2st tävlingar dagarna innan
- Körde en extra träningsrunda efter andra tävlingen, kvällen innan kolmårdsbiken
- Slarvade med intaget/mat
- Drack inte särskillt mycket alls innan tävling
- Körde preloader på morgonen men ingen stor frukost
- Hade en flaska sportdryck och en flaska vatten
- Hade endast 3st gels och inget mer med mig

Endast med att sköta intag och vila innan Långa Billingeracet borde göra en stor skillnad i min uthållighet, men jag vill inte riskera nånting alls utan kör nu på det tunga artilleriet. På så sätt vet jag bättre vad jag klarar av med full tank och hur mycket som krävs att ta in väl ute i sadeln.

Inga kommentarer: