fredag 27 maj 2011

Paolo Tiralongo Vs Alberto Contador

Dagens giro etapp var spännande på slutet. Tiralongo attackerade med några kilometer kvar för att bli ikapp jagad av klungan ganska snabbt. Sen vilade han upp sig en minut och satte av en till attack varpå ingen jagade honom. Sen gick han på egen styrka hela vägen mot mål. Men sista kilometern attackerade Contador, blev ikappjagad av Nibali och Scarponi, för att sedan göra samma sak igen. En ny attack av Contador som va helt brutal, han var ikapp Tiralongo solo ca 700m från mål. Där lägger han sig framför Tiralongo och drar upp honom på rulle. När det är 300m kvar till mål går tiralongo upp och drar, och Contador släpper honom före över mållinjen och bevakar bara att Nibali och Scarponi inte kommer ikapp.

Vid intervjun direkt efter målgång grinar Tiralongo p.g.a alla känslor, han tackar sin fru som offrar så mycket p.g.a hans cyklingskarrär, han tackar sitt lag som lät honom köra sitt egna race, och han tackar sig själv för allt arbeta han gjort under så lång tid för att kunna vinna en giro etapp.

Men, han tackar även Contador och säger att Contador sagt till honom i klättringen, trots att dom inte är i samma lag, att "här är det ett bra ställe att attackera", varpå Tiralongo attackerar direkt. Och när Contador gick förbi honom 700m från målet skrek han till Tiralongo, "kom igen!" och släppte in honom på rulle och lät han vinna etappen.

Det kanske inte blir en 100% full giro vinst. Men jag tycker det är stort att göra något sådant för en annan cyklist som kämpat precis lika mycket som han själv gjort och är så nära. En vinst till för Contador spelar ingen roll i slutändan då han endast är ute efter slutresultatet, och bevisligen betydde en etappvinst för Tiralongo mer än någonting annat idag.

Man kan ha olika åsikter om att "ge bort" etappsegrar. Men jag tycker det är stort gjort.

Inga kommentarer: