tisdag 9 november 2010

Cannondale CaadX inhandlad!

Nu har jag skaffat mig en cyclocross också, och en fin-ful sådan blev det! Världens bästa tillverkare, med en fin ram, men med lite sämre komponenter! Den kommer även få tjänstgöra som landsvägscykel kommande sommar!

Cannondale CaadX Tiagra

Cykeln är fullt utrustad med tiagra 9-delat komponenter vilket inte är det hetaste, jag har en preliminär plan på uppgradering så småningom. Att byta hela gruppen vore en bra erfarenhet för mig mekmässigt också, vore skoj att få va med från "grunden" och sätta mig in i allt precis som jag gjorde som 12 åring och datorer. Sen vi får se ifall det blir en CRC order eller om jag pyntar LBS-priser och får det gjort av proffset herr cykelspecialisten.

Men det där grubblandet skjuter jag på tills framtiden, fan va skoj med en cyclocross!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Fett grattis! Snygg hoj, du behöver förmodligen inte byta ut några komponenter, det gör man inte på en cross liksom, förutom att man byter kedja, drev och kassett ibland.

Själv har jag bara bytt..öh..hjul, vevparti, sadel, drivlina, kassett x antal ggr, drev och bromsar..men aldrig pga fåfänga utan jag har alltid slitit ut grejjerna innan. Förutom mini-v-bromsarna som var rätt så snygga då samt vevpartiet då jag hellre ville ha ett riktigt kompaktvevparti men växlarna och ramen är fortf. original iaf :)!

Återigen, grattis och välkommen in i crossvärlden :)!

/Micke alias saltg.

STIZZE sa...

@Micke, tack! Jag får hoppas att jag sliter ut dom snabbt då så jag får en ursäkt att byta ;)

Anonym sa...

Hehe. Jobbigt att redan längta till uppgraderandet:)

Grattis till cykeln.

Är inget fel på Tiagra.
Fungerar fin-fint tycker jag.
Blir betydligt billigare att hålla efter dessutom. (nästan 2 kassetter mot 1 i pris exempelvis)
Det kan vara rätt jobbigt att se sin kross malas ned av vintersalt och geggamoja. Framför allt om du kommer pendla på den dessutom.

/Eli - moody

Johan Andersson sa...

Lite Super Record på den där så.... Grattis!!

STIZZE sa...

@Eli, jag får utvärdera tiagran verkar det som. Många dissar, många frälsar. Kan nog bli så att jag väntar tills det är slitet också! Det blir nog ingen pendling dock, jag har så kort till jobbet ändå så det ger inget.. Bara trist att bli kall, smutsig, svettig på så kort cykeltur.

STIZZE sa...

@Johan A... så är plånboken tom ja ;) Tack!

jens sa...

grattis till väldigt fin hoj, o sanningen är ju att tiagra räcker rätt långt :D speciellt om man bara ska träna på den :D

STIZZE sa...

@Jens, men jag ska ju tävla! ...fast jag skiter ju i hur det går, det är en bra träningsform bara då man pressar sig till det yttersta ;)

Tack så mycket, den kändes grym som fan på kvällens runda!

Rippa sa...

Grattis!! Nu har du chansen att bli snabb på rikitigt. Om du tränar flitigt på den där.

Det där med växelkomponenter kan du glömma. Ingen kör fortare på Dura Ace än Tiagra, eliten inkluderat.

/Rippa

STIZZE sa...

@Rippa, tack tack!