söndag 18 juli 2010

NY TRÖJA, CYKEL & SKOR !

Nu kommer blogginlägget man väntat på i ungefär 40 dar!

Cykeln är här. Tröjan är här. Nya skor blev det!

I torsdags var jag förbi cykelspecialisten och kollade status på cykeln, den hade fortfarande inte kommit men vi väntade även på en framväxel då jag byter fem delar från XT till XTR. Däremot hade en annan sak kommit!

Nämligen den här saken. Det kanske är lite fel årstid för en långärmad tröja just nu, men vi kommer nog dit! Så när det börjar bli lite svalare igen behöver man inte deppa att det är slut på kortärms perioden, för då får man ju slänga på sig den här stoltheten!

Jag kommer verkligen se ut som en märkesnörd när jag trampar runt i Cannondales Team byxor + tröja och hojen då allt passar färgmässigt. Men det är ju coolt! =)











Men i fredags när jag ringde och kollade status igen så hade cykel och växel kommit och Patrik skulle bara sätta ihop den. Jag var på plats tidigare och fick se på när den skruvades ihop! Vi bytte som tidigare nämnt ut framväxel, bakväxel, kassett, kedja och växelreglage från Shimano XT till Shimano XTR. Original specen finns på Cannondales hemsida

Här kommer en bildserie på Scalpelen!






































Jag har hittils hunnit med en 30 min runda, en 4.5 timmes runda, och en 1.5h runda. Mer om dessa kommer i ett annat blogginlägg!

Scalpelen känns riktigt stabil och styv, precis som förväntat om kanske ännu lite ballare! Jag är fortfarande lite ovan med pedalerna och gjorde 5 pedal-vurpor på 4.5 timmars turen. Att styret är ca 5-8cm högre än vad jag brukar köra på känns också konstigt ibland, men jag märker i nedförsbackar och drops att jag har mycket mer kontroll med denna storleken på cykel jämfört med förra, det är som natt och dag. Jag har börjat vänja mig vid Scalpelen redan men det tar nog en vecka eller två att känna sig helt hemma och bara tänka på terrängen och inte vart jag har ekipaget.

Nått jag är helt säker på är dock att detta var ett riktigt bra val av cykel och jag har redan bevisat för mig själv att jag cyklar mycket snabbare och har roligare på denna cykel!


Sen blev det även nya skor också!

Dom känns grymt styva och sitter som ett smäck! Jag gillade dom inte när jag testade först i butiken då dom glappade i hälen, men när jag provade dom på cykeln så var allt perfekt. Och äntligen, kan jag börja öva rundtramp!












Nu finns det inget att skylla på längre, det är dags att dra igång den här cirkusen!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Som ett barn på julafton va ,-)? Fantastiskt snygg cykel, använd den ordentligt nu!
Mvh Lars

STIZZE sa...

Japp! :) Man går förbi och beundrar den i hallen några gånger om dagen!

Anders/Stereo sa...

Finemang är det! och vi gav skönheten en ganska rejäl runda att få bekanta sig med Hellasstigarna i lördags dessutom tycker jag!

känns ganska kul när vi hamnar med hyffsat rutinerade cyklister som i lördags och man märker att vi snarare satte tempo än att vi var de som kämpade med att hänga med. måste vara lite utdelning av all cykling vi gjort (och mycket av den har vi ju gjort tillsammans) ändå!

snabbare, mer kontroll, mindre trött och att man klarar fler och fler hinder hela tiden. skoj.

STIZZE sa...

Yes, men bakbromsen satt läskigt lös efter lördagsrundan, jag kunde skruva två skruvar för hand. ;) Ska efterdra hela cykeln tänkte jag

Jag märker stor skillnad på dig också anders, inte bara att jag själv höjer tempo och orkar mer. Men jag märker att du höjt ditt tempo ordentligt för hade du trampat i samma tempo som du gjorde i maj hade jag nog varit om dig nu, och när du trycker på försvinner du iväg ruskigt snabbt. Det ska bli kul att dra ut på blå/grön bara vi två och se hur det går! Kanske till helgen? Jag ska köra tisdag & torsdag denna vecka minst, eventuellt nått mer. Jag och Karin ska köra milbanan idag men det blir ju bara rullande i lättare terräng.

Anders sa...

ja, jag känner helt klart att jag har bättre kapacitet. och det är grymt kul att jag fortfarande nästan varje runda känner att jag klarar hinder lite bättre än förra gången jag körde dem. skitkul.
jag har ju hela tiden varit imponerad av att du lyckades köra den orangea "gamla" cannondalen så hårt som du gjort då den för mig ser grymt obekväm ut när det är stökigt - men nu med nya hojen så har du ju en finare cykeln än vad jag har så handikappsystemet är omvänt :)

jag vill gärna påstå att det var för att inte Kanadicken skulle känna sig lämnad till sitt öde som jag inte hängde jämna steg med dig på slutet i lördags - men sanningen var att jag var rätt utmattad då också...

jag sticker till Kreta till helgen och då jag har ont i handleden tänkte jag ta det lite lugnare med cykling denna vecka. tisdag + torsdag blir nog tyvärr max för mig är jag rädd.

För övrigt så tycker jag det är skitbra om du och jag fortsätter hoja ganska frekvent som vi gjort nu. det skulle kännas finfint att kunna sätta brorsorna på plats, vilket vi snart kommer kunna göra... :)

STIZZE sa...

mja, vi har väl cyklar i samma prisklass, försök inte med att jag har övertag nu, det är så små marginaler så det räknas inte! ;))

då får vi se till att det blir en torsdagsride också! yes det är bra, jag vill fortsätta nöta och komma ikapp brödraskapet. jag körde fiskartorpet med ronnie iförrgår och han drog ifrån mig på 3km banan där, jag vet inte om han körde max men det gjorde jag iallafall. men då hade jag även 5 timmars rundan i benen från dagen innan ;) det tråkiga med det där är dock att jag VET att jag inte har nån chans ifall han bara får upp flåset lite, han har erfarenhet och teknik, vilket tar flera år att komma ikapp om det ens går. sen hoppas och tror jag att när/om jag kommer ikapp honom, så kanske han slänger in en extra träningsdag i veckan, får upp flåset en nivå till, och drar ifrån igen. vissa har ju talang för det där medans andra behöver nöta nöta nöta!