torsdag 1 juli 2010

En runda, vurpa och funderingar..

Jag och Karin är sugna på att se nya Twilight filmen Eclipse då den hade premiär igår i sverige. Igår var biljetterna ganska fullbokade och inga bra platser fanns kvar, idag däremot fanns det helt ok platser. Då jag egentligen var bokad för cykling torsdag, tänkte jag kolla med Anders ifall han var sugen på att dra dagen innan på onsdag istället, så skulle jag och karin kunna gå på bio idag torsdag. Jag tog upp happy och började skriva på ett PM till anders då jag ser att jag fått ett nytt meddelande på happy, jag klickade då på inkorgen och där ligger ämnesraden "cykling ikväll?" från anders. Vilket sammanträffande :)

Hur som helst möttes vi upp kl 18:45. Tanken var att Emil, och Anders polare Mathias skulle med också, Mathias som skulle hämta upp en ny fulldämpad hoj på TCM, tyvärr bangade båda av olika anledningar så jag och Anders drog ut själva. Vi tog sickla skiftet som vanligt, chademoblööö eller vad den nu kallades. Jag minns denna start från min första tisdagsrajd, jag minns att bara hälften av de som var med tog sig upp för denna uppförsbacke i början, jag fastnade nånstans halvvägs upp och det var en riktig killer. Igår så flög jag upp för den, inte utan besvär konditionsmässigt, men teknikmässigt så kändes den som en barnlek! Ett klart framsteg. Efter skiftet dök vi in i skogen i början på Hellas för att senare ta sig in på gröna, där grön/blå skiljer sig. Det var första gången både jag och Anders körde grön/blå i den här riktningen, alltid kul med ny stig även om jag inte riktigt tröttnat på någon stig i Hellas än. Dock var den här riktningen lite svårare cyklad än den vanliga riktningen, om det är något negativt låter jag vara osagt. När man gäspar sig igenom den vanliga riktningen, vilket jag knappast gör, är det nog dags att vända håll och köra den ovanliga, som ny vanlig, så kan det nog bli! Annars är det jävligt skönt att börja med den stökigaste delen först för att avsluta med en lite lättare, vilket är blå först, grön sist. Hur som helst, vid parkeringen innan sickla skiftet mötte vi Mathias som var ute och testade sin nya fulldämpade Cube AMS 100. Den var verkligen skitsnygg, helt i svartvitt. Jag testade både Mathias nya cube och Anders cube stereo, både kändes otroligt ovant med de stora, HÖGA, breda styrena. Jag är ju van med min 90-talare då smalt styre var the-shit, och jag kör en mycket mycket längre ställning på styret än vad cube cyklarna var inställda med. Det är nog lättare att cykla tekniskt och neråt med deras styren, men uppförs och runt trånga passager blir det jobbigt. Jag började tänka på Scalpelen, jag har ju faktiskt ingen aning om hur brett styret är på den, och hur högt styret hamnar, jag blev lite orolig. Jag tror jag helst håller mig ganska smalt med styret, det känns smidigare så och jag är van med det. Men, det är klart jag måste ge Scalpelens standardinställningar en chans först så jag inte gör nånting förhastat av gammal vana... Vi avslutade sickla skiftet med samma chademoblööö tillbaks till HBB där jag svängde av.

En efterlängtad dusch blev det, men fan vad det sved på armen där jag slitit upp ett sår efter en ganska läskig vurpa på slutet av rundan. Och idag har jag skitont i knäna vilket känns lite läskigt. Förmodligen är det bara en överansträngning, eventuellt en felkonfigurerad cykel. Hur som helst blir det vila nu tills minst söndag då jag och karin ska på bio ikväll, drar till arboga imorgon och stannar där i helgen. Och det känns inte som om jag ska lägga allt för mkt tid på min HT inställningsmässigt, Scalpelen ska ju va klar i fabrik FEM korta dagar nu! Hoppas hoppas den inte blir försenad.. Hoppas.

Här är delar av rundan vi åkte igår, jag var lite sen med att tracka åkningen de första ~7km, men jag ritade in dom med blå markering så man ser ;)

2 kommentarer:

Anders sa...

Avenue des Champs-Élysées (franska för "de Elyséiska fältens aveny") är en av världens mest kända boulevarder. Den ligger i Paris och är nästan två kilometer lång, från Place de la Concorde till Place Charles de Gaulle, där Triumfbågen står. Denna sträcka kan ses med blotta ögat. Den blev aveny först 1724, men ritades redan under 1600-talet av trädgårdsarkitekten Le Nôtre – som också ritat trädgårdarna till Versailles.

STIZZE sa...

Oj, direktuppslag på wiki? ;)