onsdag 25 januari 2012

Väntar på paket..

Upprustningen inför säsongen 2012 har verkligen börjat. Här om veckan var det ett par begagnade Zipp 404:or som inhandlades, och jag väntar fortfarande på body och fräsha dekaler till dessa. 

Nu har jag gjort denna månads beställningar på cykeldelar och det blev en del saker. Ny cockpit till SuperX'en för en bekvämare upplevelse, kassett till nya hjulen och kedjor till alla hojarna. En väska för att ha gels/bars i under vätternrundan, lite klistermärken för att rädda ramarna från vajjerskav och tabeletter för sportdryck som inte innehåller kolhydrater utan enbart mineralerna och koffein för att hålla kroppen och huvudet pigg under träning, så man orkar pusha sig in i kaklet.
1x Zipp Service Course SL - Styrstam 110mm
Jag behöver en längre styrstam till landsvägssäsongen för att avlasta mina axlar, det har varit helt ok att köra kort styrstam under timmen på crosstävlingar då även styregenskaperna blir kvickare, men på längre rundor av framförallt landsvägskaraktär är det varken mkt svängar eller korta tidsperioder.

1x Zipp Service Course SL Short/Shallow - Styre
Då jag aldrig varit bekväm med greppet i bocken på varjen CaadX'en eller SuperX'en och provat en del andra handtag när cyklarna varit stillastående, vill jag tro att jag skulle gilla en form av böjen i bocken för att avlasta handlederna lite. Jag vill inte känna mig begränsad i bocken av ett obekvämt grepp


1x SRAM og1090(motsvarande SRAM RED) - Kassett 11-25
Jag behöver en kassett att sätta på mina nya Zipp-hjul och eftersom Cannondale snålat med SuperX'en och satt på en "tung" 210g kassett original flyttar jag inte över den utan införskaffar den kassett som cykeln faktiskt är värd. 150g ska den väga i 11-23 utväxling, lägga på 10g så är vi nog hemma för 11-25. Det blir en lättning av 50g minst, men sannolikt 10-20g mer då dagens kassett har 12-26 som utväxling.


 
4x KMC X10SL - Kedjor
 - Både Scalpelen och SuperX'en använder denna kedja. Bara mtbiken kommer få använda 3 kedjor under 2012 med första bytet omedelbart. SuperX'ens kedja är fräsh men kommer bytas nån gång i juni/juli.





 

2x SRAM Powerlink Connector
De gånger jag knäckt kedjor är det ofta snabblänkaget eller vad det nu heter, som har gått av. De är dock väldigt smidiga när man vill rengöra kedjan och hellre att kedjan går av just där än nån annanstans. Jag har packat på mig 2st till Scalpelen och SuperX'en som reserver.


 
1x Lezyne Energy Caddy - styrrörs väska
På bland annat vätternrundan så kommer jag sitta i sadeln i ungefär 8h om allt går väl. Under denna tid kommer vi vara begränsade av pauser och raster utanför sadeln. När jag kommer vara rejält sliten eller på väg att bli sliten kommer det vara direkt avgörande om jag lyckas äta rätt under rundan. För att underlätta detta har jag köpt mig en väska som sitter direkt bakom styrröret där jag lätthanterligt får tag på gels och bars och kan äta smidigt och säkert i sadeln under loppet.

4x Bike Shield Head Shield pack - Skydd mot vajjerskav
Jag är allergisk mot vajjerskav och behöver nya och fler genomskinliga klisterlappar

2x High5 Zero Xtreme Electrolyte Tabelets
Tabeletter för sportdryck som innehåller de salter och mineraler samt koffein som kan behövas när man cyklat ett tag och börjar bli trött, utan att tillföra kolhydrater som påverkar kroppens metabolism under träning. Alltså för träning och inte tävling. Thomas tipsade om dessa och ville att jag skulle beställa åt honom, så jag slängde med två rör åt mig själv också och tänkte prova.




9 kommentarer:

Anonym sa...

Du vet att Powerlink endast finns för 9-delat (som bilden du har bifogat), för 10-delat är det Powerlock som gäller och de är inte alls lika smidiga att öppna och stänga som Powerlink...

STIZZE sa...

Bilden visar dock fel, men produkten blir rätt :)

Anonym sa...

Då är det med andra ord Powerlock du har beställt, och inte Powerlink. Enligt SRAM är Powerlock inte öppningsbara utan har man väl stängt dem så förblir dom stängda. Det ska enligt diverse internetuppgifter gå att använda dem på samma sätt som Powerlink, men en gissning är att de inte blir lika starka då och att du nog behöver ett verktyg för att öppna dem första gången.

STIZZE sa...

Då får det bli en trevlig överraskning och lärdom/erfarenhet rikare. Men tackar för varningen!

Anonym sa...

Tjena. Var har du köpt nya klibbor till Zipparna? Behöver snygga till mina hjul lite grann.

/Staffan

STIZZE sa...

Jag väntar på svar från Specialized Concept Store som har kontaktat zipp för detta, hör av dig snabbt till dom och kolla läget ifall de kan få igenom en beställning till dig med.

Anonym sa...

Tack! Ska höra med dom.

/Staffan

Bjorre sa...

Hur funkar det med styrrörsväska på CX, vajjrarna på ovansidan borda ställa till det?

STIZZE sa...

Det är nog inga problem alls, jag har kört med lampan fasttejpad med eltejp rätt över vajjrarna på min vintercross två vintrar nu, utan att märka av några problem med det!