söndag 26 augusti 2012

Helgens två rundor!

I helgen har jag inte hunnit med bloggen, men jag har hunnit med två cykelrundor, två shoppingrundor, två filmer, en storhandling, en vevlagermekning och +ANNAT.

Lördagens cykelrunda bestod av skjuts av Cykloteket Racing Team cyklisten på landsvägssidan, Robin Hedström till flottsbro i Huddinge. Vi tillsammans med ett helg gäng på 10-15 pers vi en smygtitt på stockholms cyklocross-banor som kommer vara med i CX-cupen. Om jag förstod det rätt skall de köras lördag/söndag den 3:e och 4:e november.

Den 3:e november står CK CX som arrangör. Banan är nästan exakt 3km, det är mkt igångdrag och brutalt jobbig bana. Det blir inte mkt hastighetsträckor utan man kommer var slutkörd hela tiden och behöva dra igång från stillastående. Det blir flera kurvor, det blir sand, det blir gräs, det blir grus och det blir asfalt. Det blir uppförsbackar och nedförsbackar. Och det blir såklart springandes i backar.

Den 4:e november står Cykloteket som arrangör, med Hans Mård i spetsen om jag förstått det rätt. Banan börjar med en rejäl uppförsbacke, nedförsbacke, kurva, nedförsbacke, uppförsbacke, sand, kurvor, uppförsbacke, kurva, uppförsbacke, kurva, sandhinder, löp/hopp-hinder. Jävligt jobbig bana. Speciellt 10m upp i en grusbacke för att sedan köra serpentiner nedförs på gräs. Den där grusbacken... och sen stora uppförsbacken varje varv.... fyfan vad det kommer göra ont.

Riktigt bra banor är det, folk kommer inte bli missnöjda.....

Söndagens cykelrunda bestod, eller skulle bestå av distans med Värmdö CK. Regnet stod rejält i backen när vi kom ut till gustavsberg dock så jag och Jonathan vände tillbaks till hammarbybacken och drog en hellasrunda på 1h41min istället. Det var rejält halt idag, halva rundan gick därför på lite lättare stigar samt avslut upp för hammarbybacken. En riktigt mysrunda och med avslut med cykeltvätt, avfettning av drivlina, dusch och fika/lunch med riktigt gott kaffe. Kaffe är guld efter en cykelrunda har jag märkt..

Ute vid flottsbro, samling..
Rätt bra utsikt här, inom 300m åt varje hålla längs stranden och backen kommer tävlingarna gå..
Här kommer det serveras mat, dricka och värme. Kommer vara öppet för CX tävlingarna
Bullfika efter cyklandet
Här nere kommer det körs fram och tillbaka. Under liften kommer det vara löp/plank/hopp-hinder. På stranden kommer det cyklas, och kanske i någon av de två andra stora sandlådorna också.
Här i backen kommer det cyklas nedför i serpentiner..
Söndagens regnoväder i gustavsberg..
Rätt mkt bättre väder närmare stan, hellas..
Glada var vi iallafall!

Inga kommentarer: