onsdag 15 augusti 2012

"The Big 3K Challenge"

Jag och en polare är ena klena jävlar på situps och armhävningar, för vi gör dom aldrig. Vi tränar aldrig detta. Han, som heter Thomas förresten och var med mig på en cykelrunda för ett par veckor sedan, har styrt upp sin kost och gått ner ett gäng kilo och är nu på låga 75kg med en längd på 180cm.

Han har börjat med klättring och vill bli starkare i bål muskulaturen, i den idén föddes "The Big 3K Challenge", som är något internt vi startat. Vi har utmanat oss själva och varandra, att göra 50 armhävningar och 50 situps varje dag, under hela augusti. Det blir 1550 armhävningar och 1550 situps totalt. Reglerna är att man får göra dom när man vill, men på sista dan så ska alla vara gjorda. De skall vara utförda korrekt, dvs djupa armhävningar och situps med 90 graders ben i luften och spända magmuskler.

Thomas börjar seriöst och har gjort detta seriöst under första halvan här, han ligger lite efter på armhävningar men en bra bit före på situps.

Jag själv tog det seriöst, första dagen. Då gjorde jag 110/150. Sen slappade jag i 10 dar. Men den 12:e dagen tog jag mig i kragen och gjorde ett ryck, detta var i söndags efter cykelvasan. Det blev 390 armhävningar och 350 situps, så att jag totalt hade 500 av vardera.

Efter denna kraftansträngning så är jag helt paj i bålmuskulaturen, en överansträngning kan man lätt säga. Under denna vecka har jag gjort 60+60 armhävningar och situps totalt, varav 50/50 av dom gjordes igår. Jag har fortfarande träningsvärk i muskulaturen så jag tar det lite lugnt med träningsfronten för bålen. Men planen är att göra ett ryck till så fort jag har återhämtat mig, så att jag kommer i nivå med utmaningen samt förhoppningsvis kan få lite marginal också.

Om en av oss inte lyckas...... bjuder denna på tre rätters på Boef Jensens restauranger.
Om inte någon av oss lyckas..... ska vi bada här i sickla sjön, i december månad....
Om båda lyckas.... ska vi belöna oss med att åka och göra nånting skoj nånstans. TBA. :)

Thomas i mina kläder, min cykel etc för ett par veckor sedan..

1 kommentar:

PinHead sa...

Bra idé. Jag kopierar den asap.