torsdag 16 december 2010

Monark 874E beställd!

Som ni hökögda aktiva läsare säkert märkte så blev det återigen inga trainerpass förra veckan, jag var så förbannad att jag inte orkade blogga om det.

Jag spenderade flera timmar för att få min trainer att klara av 480w belastning/bromsning till mina 10/20 intervallpass men får det inte att funka, inte heller till TCSI passen räcker det till. Andra får det att funka, men inte jag. Som jag bloggat om tidigare så når inte bromsen upp till hjulet ordentligt och därför är bromsverkan rätt dålig på trainern. Så efter veckor/månader av irritation på den där jävla trainern så gav jag upp.

Jag insåg att jag inte kommer kunna klara av att träna efter Aktivitus schemat jag fått, och därmed troligen kommer göra ett dåligt resultat nästa sommar, som jag ser så mycket fram emot..


Jag har varit lite deppig och fundersam hur fan ska det gå för min träning hela veckan sen i helgen. Sex veckor framöver på schemat kräver dessa pass och denna höga belastning som jag inte får till med trainern. Och jag är säker på att det blir fler sånna pass efter nästa Aktivitus test också, med nya vårschemat.

Men igår postade Mattias på sin blogg att han säljer en lätt beggad monark 884E ombyggd till 874E såg jag ljuset. Efter jobbet satte jag mig framför miniräknaren och planerade om min ekonomi, tänkte på vad som skulle krävas för att detta skulle kunna va möjligt och slog ett samtal till min kära mor som har tillgång till ett sparkonto "som inte får röras" som jag har hos henne. Vi diskuterade situationen lite och bestämde att jag kunde låna/ta pengar därifrån så länge.

Sen kontaktade jag Mattias, och det visade sig att monarken redan blivit såld, bummer.. Men längre ner i hans svar fanns ett annat erbjudande som var nästan lika bra på en 874E som jag snappade upp. Så nu är den beställd, skickas på måndag och tar 1-2 dagar att leverera till mitt jobb. Så i slutet på nästa vecka bör en Monark 874E stå monterad och körklar i mitt vardagsrum!

Här kan ni läsa om monarken: http://www.monarkexercise.se/default.asp?PageID=594

Jag är jättenöjd, detta lättar jättemycket på min oro att inte kunna säkerställa träningen inför säsongen 2011.

10 kommentarer:

Johan Andersson sa...

Satan i gatan vad seriös du är! Hoppas verkligen att du kommer rocka nästa år på de tävlingar du ställer upp i.
Kul som tusan tycker jag i alla fall.

STIZZE sa...

@Johan, är det så seriöst? .. Jag vill ju bara cykla och bli stark, och snabbt som fan helst. :) Kul att du tycker det är kul!

jens sa...

hehe, ja din träning skulle ju säkerligen gå under helt om du inte lyckas hålla exakt watt tal :D

säg som det är, du håller på att bli prylgalen, precis som alla oss andra :D

grattis till fin motionscykel för övrigt, o hoppas du har kul när du släpar hem den från jobbet, för de där är ena tunga saker :D har egen erfarenhet av det :D

STIZZE sa...

@Jens, jag har ringt farsan som kommer med skåpbilen och hjälper till. Men det lär bli ett projekt ja, får börja monarksäsongen med en bruten rygg helt enkelt. ;)

Johan Andersson sa...

Klart som tusan att det får anses vara seriöst när man tycker att man måste ha en jätteklump ståendes i lägenheten för att kunna hålla ett speciellt träningsschema. Att bli snabb och stark är ju inget man behöver en Monark för, det kan man ju bli ändå så detta ser jag som steget över det.
Vilket übersvetto du är :oD

STIZZE sa...

@Johan, ja kanske det.. det börjar faktiskt lukta lökringar här.. ;)

Anonym sa...

ROFL, känns som ett ordentligt felköp i mina ögon. Du får ju en lyxtrainer med VR mm för vad dessa testcyklar kostar. Eller en helt ok mtb också får den delen. Att du stirrar dig helt blind på Watt antalet känns inte riktigt hälsosamt och en aning märkligt när du ändå inte är på elitnivå.

/gzon

STIZZE sa...

@gzon, i dina ögon kanske, men VR eller en "helt ok mtb" för 10k är inte i närheten av mina intressen så det är klart vi har olika åsikter om saken.

Det handlar heller inte om "watt antalet" i någon slags detaljnivå, det handlar om att jag inte i närheten kan utföra de pass som jag vill/behöver köra och som mitt aktivitus schema visar. Trainern ballar ur strax över 300w, och jag ska upp i nästan 500w för att hitta det motståndet som krävs för spurtintervaller och 10sek intervaller, vilka jag har massvis av på mitt schema framöver.

Ta och läs om de första styckena i blogginlägget så jag slipper repetera det. Något jag bloggat om tidigare är att jag inte fick med de adaptrar för olika hjulstorlekar som man skall komma med trainern, och att jag därför varit tvungen att "fulmeka" mig till en lösning, om detta är anledningen eller om jag helt enkelt gör något fel vet jag inte, men efter 10talstimmar så gav jag upp.

Bike-discount som jag köpte trainern av har inte ens svarat på mina mail, som jag skickade för länge länge sedan där jag önskar nya adaptrar etc.

Anonym sa...

Jag menade inte att vara negativ även om inlägget kanske kom ut lite så. Det är såklart dina pengar, och att investera pengar i träning är tummen upp i mina ögon också...

Kör hårt.

/gzon

Anonym sa...

Adaptrarna finns till salu på många nätbutiker. Har ingen länk nu eftrsom jag är på mobilen men någon nålhöstack är det inte frågan om. Men visst blir det fint med en monark också. Contador hade nog monark i hästköttet.