måndag 15 april 2013

Äntligen regnar det!

Nu är det regn och rusk här i el'stockholm'o! Härliga tider, nu försvinner snön och isen fort som attan. Hoppas det håller i sig ett par dar, plusgraderna och regnet! Imorse var jag mer sugen än någonsin att cykla, tyvärr är jag eller har varit förkyld och på förbättringsväg. Hoppas kunna hoja i veckan, imorrn kanske om jag tar det lite lugnt.

Veckan som var blev lugn, drog på mig en rejäl förkylning och va hemma torsdag-fredag, var dålig redan i tisdags men det vände på fredagen. Skippade keps cup finalen i söndags men var där och tittade på. Det hade varit roligt att köra men banan var snöigare än snöigt. En tredjedel av varvet spenderades på sidan av cykeln, inte direkt min starkaste sida att springa/gå med cykel!

Jag spenderade även söndagen med lite cykelvård, tvättade och hottade upp epic:en lite. Har även bytt till zipphjulen nu på SuperX:en vilket är riktigt sexigt. Det har blivit en snabbrunda för att handla present till brorsan på den, och en runda till statoil för att köpa 5-56 och avfettningsmedel.

5-56 har jag sprutat på mina S-Works dojor överallt där det sitter skruvar. De har en avrostande effekt och även smörjande, jag ska försöka renovera skorna med nya sulor/dobbar mot marken, men jag är orolig för att jag väntade alldeles för länge. Gängorna i skruvarna är slitna och de sitter rätt rejält hårt så de kommer bli svåra eller omöjliga att få upp. De ska nog renoveras en gång om året om man vill ha dom en tredje säsong, eller ha dom i bra skick sin andra säsong om man cyklar mycket. Jag sliter på skorna rätt mkt i hellas med all cykling, eller snarare försök till cykling då jag springer på berg med dom.

Jag väntar på nya kläder också, det blir nya kläder i specializeds och cykelspecialistens anda, samma som förra året men nytt cykelmärke för mountainbiken. Sen blir det kanske ny hjälm också. Definitivt nya handskar. Och skor om jag inte kan renovera dom gamla, kanske. Vattenflaskor och flaskhållare har redan inkasserats. Ett gäng strumpor kan gå åt då jag köpte ett testpar tidigare som var grymt sköna. Borde även köpa glasögon också. Och ett till hjulpar, jag tror att jag vill ha ett par Mavic CrossMax SLR hjul till hellascyklingen..

Vi får se vart vi hamnar, i sadeln snart igen hoppas jag!


Inga kommentarer: