onsdag 24 april 2013

Backträning i Hammarbybacken igår!

Igår cyklade jag och brorsan från mig i tyresö till hammarbybacken, sen blev det fyra vändor upp och sedan hem igen. 1h29min totaltid. Min strava(mobilbatteri) dog efter 40min eller liknande så fick inte med det roliga. Vi tog det ganska lugnt dit och sen drog jag i en skön förning mot och igenom älta. Skönt att möra till benen ordentligt!

Idag är benen rätt tunga men de känns rätt bra ändå, börjar känna att jag börjar få tillbaks flåset lite. Tre dagars träning i rad får räcka och det är dags för en vilodag idag. Men det är även mängd som jag är ute efter får att dunka igång kroppen, har själv tyckt att det varit det som funkat bäst när man legat på latsidan ett tag oavsett anledning, Flockhart har nämnt samma sak. Sen kan man definera mängd på olika sätt, men det tänker jag låta bli. Precis som världensmästaren Lisa Nordén har första och främsta fokus på kontinuitet i sin träning, ska jag försöka få kontinuitet genom att inte snöa in mig på detaljer som jag ändå inte kommer kunna efterleva i längden.

Ikväll ska jag tvätta och vårda epic:en ordentligt så den är förberedd för lite fincykling på torsdag eller i helgen. Sen ska vi göra och äta kräftstjärtssallad med koskos ikväll, den är jävligt god. Tycker att det är mycket trevligt att jag fått upp ögonen för sallader, har ätit en del sådanna på jobbet senaste veckorna också. Riktigt fräsha handskalade räkor är dock favoriten. Men i kombination med träningsdag har jag(igår) fått erfara att det kanske inte är en jättebra idé.

Ronnie närmar sig toppen av hammarbybackens topp i skymningen igårkväll..

4 kommentarer:

Olle Sund sa...

Hej!
Vill bara tacka för en inspirerande blogg. Den har hållit mig igång under mitt första år på cykel.

STIZZE sa...

Vad kul att höra, kommentarer som din inspirerar även mig att fortsätta! :) ha en trevlig dag!

Helena Ihrstedt sa...

Hej!
Har en sambo som är sugen på att börja cykla o han ska få en mountainbike i 40-årspresent nu. Tänkte ge honom en kurs - vet du om det finns nån klubb som ordnar sånt nära sthlm. Vi bor i årsta.
mvh
helena

STIZZE sa...

Hej,

Cykloteket har något liknande, de har fått bra respons tidigare år. Jag känner flera av proffs-åkarna som är med och lär ut. De är alla mycket skickliga cyklister, bland sveriges absolut bästa uthållighetsmässigt/tävlingsmässigt.

Här är en länk, om de har några platser kvar har jag ingen aning om.
https://www.cykloteket.se/mtb-traningslager-2014-26-27-4-lida-friluftsgard/

Det finns definitivt inga kurser som cykelklubbar håller. Sporten är tyvärr för liten för det, det är knappt att det finns organiserade träningar ihop med klubbarna.

Största klubben för mountainbike är MTB Täby, och dessutom överlägset mest/bäst organiserad i stockholm. De har cykelläger varje vår/höst har jag för mig som man kan gå på, men det förutsätter ändå att man kan cykla, har lite kondition osv.

Bäst är att komma igång på egen hand med lite grusvägscykling, och sedan söka sig in i skogen till lättare stig, och stegvis gå på svårare terräng. Och självklart, att försöka hitta cykelsällskap där man bor. När han känner att han är väldigt bekväm i riktigt grov terräng så är en mycket bra rekommendation att åka till hammarbybackens bilparkering en tisdag kl 18:30. Där samlas, året om, cyklister och cyklar skog ihop. Från 18:30 - 21:00 ungefär är man ute, det är helt ideellt, alla är välkomna, det finns ingen ledare eller organisatör utav det hela så det blir lite olika från gång till gång. Ibland ställer sig någon upp och delar in hela gruppen(som är mellan 5-60 pers beroende på säsong) i smågrupper efter hastighet. Och en annan gång så börjar folk helt plötsligt att rulla iväg och så delar det in sig lite "naturligt" vilka man cyklar med. Det finns MASSVIS med folk som hittar i skogarna, det är nästan aldrig något problem.