tisdag 23 april 2013

MTB Täby i år, och tävlingslicens fixad!

Det har varit oklart vilken klubb jag ska gå med i för årets tävlingar. Cykling på min nivå är en en-manna-sport och det är lite problematiskt när man är en HappyMTB cyklist utan bra förbindelser eller närhet till klubbar från hemmet, ännu svårare är det när man inte äger bil att transportera sig till klubbar som tränar långt bort. Ingen klubb faller sig då naturligt.

Jag har provat Spårvägen CF min första tävlingssäsong och tyckte att det funkade bra med alla kontakter jag hade med klubben och klubbmedlemmar, på så vis var jag väldigt nöjd med klubben. Däremot hade dom inga träningar jag kunde gå på, och de ungdomsträningar jag blev inbjuden på var inte så passande då bara två 15-16åringar kunde ge mig utmaning vad jag visste. Jag hade även mina vänner nära hemmet och hellas runt hörnet att cykla med, så jag körde på som vanligt.

Förra året körde vi Team Cannondale och drog ihop vår egen klubb då vi trodde detta var ett krav vilket det inte visade sig vara i efterhand. Nu när vi la ner det teamet stod jag klubblös igen. Jag ville egentligen köra för CKCX men jag kommer köra teamkläder för Specialized Concept Store i stockholm, och CKCX ville att jag isåfall skulle köra i deras klubbkläder vilket jag respekterar.

Min bror är med i MTB Täby och trenden i stockholm verkar vara att byta klubb till denna. Efter goda ord från flera håll så bestämde jag mig att ge det en chans. Angående tröj-biten så hade frågan ställts redan innan hur de såg på klubbkläder på tävling, de har inga krav på klubbkläder. Täby ligger precis som andra klubbar en bit från mitt hem, men med brorsans sällskap kanske jag kan ta mig till ett par rundor, klubbmästerskap eller dylikt. Jag kanske hänger med på någon klubbresa eller läger också, MTB Täby verkar vara en mycket bra klubb att vara medlem i.

Mötet jag fick när jag blev medlem var ypperlig, Andreas Hallberg som är ordförande hjälpte mig mycket bra angående hur det gick till och såg till att skicka iväg min licensbeställning redan samma dag som jag betalade in medlemskap och pengar för licens. Det kändes både seriöst, avslappnat och väl uppstyrt. För att inte tala om hemsidan med bra info, forum, webshop etc.

MTB Täby känns som en mycket bra klubb, det är mitt första intryck!

Hemsidan: http://www.mtbtaby.se/


2 kommentarer:

Ecke sa...

Kul, välkommen Stisse, vi saknade dig på klubbracet ikväll.
/Erik

STIZZE sa...

Tackar! Ja jag ville jättegärna köra men hade studievägledningsmöte tyvärr. Brorsan var med och körde