tisdag 14 juni 2011

Sjukgymnast tid bokat

Nu äntligen fick jag bokat min sjukgymnast tid, det blev tyvärr efter semestern så inga övningar blir gjorda under semestern nu på två veckor. Jag ska försöka använda mina löparskor mer eftersom dom har ett bättre stöd för mitt knä än mina converse jag alltid går i. Sen får vi se hur det blir med träningen under semestern, det vore nyttigt med någon eller ett par löprundor i turkiet.

När jag kommer hem så kommer det troligen bli en cykeltur iallafall. Jag funderar fortfarande på märsta - skattungbyn vilket är 280km, alternativt södertälje - arboga vilket är ca 140km. Problemet är bara att cyklar jag till arboga måste jag hinna med en bil som går vidare till skattungbyn medans om jag cyklar direkt till skattungbyn följer jag bara mitt eget tempo.

Om jag cyklar ända till skattungbyn vill jag ha gjort en bikefit innan. Problemet är bara att jag inte bestämt mig angående om jag ska använda inläggen jag får via ortopeden i cykelskorna eller om jag ska låta bikefiten shimsa upp skorna/föttern i rätt vinkel. Cykelskor har bra stöd för foten redan. Min idrottsläkare tyckte att cykelskornas stöd är tillräckligt för min fot under själva cyklingen, eftersom belastningen på foten är annorlunda jämfört med när man går på den. Efter att ha kollat specialized videos angående bikefit och deras skor så har dom även tänkt riktigt långt redan.

Jag ska fundera på detta och åker eventuellt ner till Patrik och snackar lite..

2 kommentarer:

fredrikw sa...

Knäont kan förstås komma av att man inte har "rätt" inställningar på cykeln, men en mycket vanlig anledning är att man ökar träningsmängden för snabbt. Första gången du fick knäont var ju efter en 200km-brevet, då är kanske ett flera timmar långt distanspass, oavsett bikefit, inte riktigt det du ska kickstarta din rehabilitering med... Låt din kropp och dina leder (inkl knäna) vänja sig vid allt längre och längre distanser istället.

Anonym sa...

Håller med föregående inlägg. Jag gjorde som du under 2008 och dras fortfarande ett uppfuckat knä.