fredag 13 augusti 2010

HHXC-runda igår, och pannlampa beställd!

Jag och Ronnie cyklade Hammarby Hill XC-banan igår för att kolla in den mer. Vi körde fel på flera ställen så det var nyttigt att vi körde den igen, och det lär inte va sista gången vi kör den. Varje gång man kör den lär man tjäna några sekunder på ett varv för, man identifierar svåra partier och vart man borde cykla, vad man ska göra för att ta sig förbi utan att hoppa av cykeln etc.. Det är även skönt att veta vad man har att förvänta sig på tävlingsdagen, att hela tiden veta hur långt det är kvar etc, den vetskapen stärker man sig säkert mentalt med. Vi cyklade upp för hammarbybacken igår två gånger, att nu veta att det inte är omöjligt, även om det är tungt som fan, hjälper mycket med de mentala bitarna. Jag ska nog köra lite backträning där nån av kommande dagar/veckor. Upp för backen, och ner i DH spåren. Vi körde ett DH spår ner på slutet av rundan och det var helt brutalt på slutet.. Ska fixa bild nästa gång jag är där!

Jag, Anders & Mathias har nu även sambeställt varsin pannlampa och styrlampa från DX. Ingen av oss har cyklat i mörker innan och har därmed ingen erfarenhet av lampor, men denna/dessa är rekommenderade som en mycket prisvärt alternativ. Det är samma lampa fast med olika fästen för styre eller för hjälm. Vi blir också tvungna att köpa till hane-till-hona konverterare, förlängningssladd till hjälmlampan, där batteriet ligger i camelbaken på ryggen samt extra hjälmfäste utifall att man vill använda fler hjälmar, jag planerar ny hjälm när ekonomin tillåter och de andra viktiga inköpen är gjorda.

Det som fortfarande saknas inför höst/vintersäsong är:
Vattentäta kängor i smidigt format
Jacka
Underställ
Halsduk/muff
Handskar
Mössa
Tjockare cykeltröja
Däck(beställt ett kenda nevegal, får se hur nöjd jag är, i bästa fall saknar jag bara ett däck nu)
Trainer för inomhusträning

9 kommentarer:

Anders/Stereo sa...

jag köpte sådana här förra året
http://addnature.com/product.aspx?dept_id=0&pf_id=HAGLOFSSOLIDLITE som jag använder till allt möjligt på vintern. Är det riktigt mycket snö så är de till pendlingscykling och att gå på stan till och med. Jag hoppas på att de här kommer funka bra för cykling också. Kan tänka mig att de värmemässigt kan bli rätt bra också samt att det faktum att de är goretex-fodrade ska vara trevligt när man cyklar. enkelt att hålla efter, bara att fetta in då och då.

Anders/Stereo sa...

enligt emil så behöver man ordentliga handskar också så jag räknar till viss del med att kunna använda prylarna som jag annars åker snowboard i. har en uppsättning med skaljacka i goretex samt ordentliga handskar med innerhandske i så man kan torka/tvätta innerhandsken enklare. en av hjälmarna får bli vinterhjälm, dvs utan kuddar så mössa alltid får plats och sen kanske det blir något nytt ull-underställ. för riktig vintercykla i minusgrader så tror jag inte att cykeltröja och cykelkläder behövs mer än förstås cykelbrallor under för att sitta skönt på sadeln - utan mer att man behöver skalkläder som andas. kanske får komplettera med goretexbrallor av skalmodell då de jag har nu är med inbyggt foder. för höstcykling där temperatur är mellan 10 och 0 grader så funderar jag på om man inte kan göra det med vanliga cykelshorts samt underställsbrallor under och att knä och armbågsskydd värmer en del. typ underställströja och vindjacka på överkroppen. så länge man inte fryser om huvud, tår eller fingrar så är det ganska skönt om det är lite svalare för resten av kroppen väl?

bara funderingar.. får väl se i vinter vad som funkar i praktiken :)

STIZZE sa...

mm dom ser bra ut. allt är så dyrt bara, och jag behöver verkligen införskaffa allting nytt. jag tror man får prova sig fram när man väl är där. rejäla skor, handskar, underställ, jacka och mössa är självklart. sen är det inte bara en väderleksfråga utan även personlig smak fråga angående resten. jag kommer köra hösten med antingen benvärmare/armvärmare eller mina tighta halvtjocka cykelbyxor, sen i väder som på filmerna vi såg behövs täckbyxor. på överkroppen kan man antingen köra flera lager av tröjor/jacka som inte är vindtäta, eller färre lager men vindtät jacka. det blir nog att prova sig fram och se vad man själv gillar. man kommer ju bli varm och svettig, och i en vindtät jacka finns risken att fukten stannar kvar på kroppen och kyler ner.

Funderingar på täckbyxor, jag bör nog skaffa en bash till vintern så byxorna slipper rivas sönder i drevet.

Anders/Stereo sa...

bash är bra även på sommaren... :)

STIZZE sa...

mm, jag känner en snubbe som råkade illa ut pga saknad bash. ;)

Anonym sa...

på huvet klarar man sig med rånarhuva, pannlampscykling är sjuuukt ballt!!! speciellt på gröna/blåa spåret. Men då är det dubbdäck som krävs...
På fötterna finns det skoöverdrag så du kan använda dina vanliga mtb-skor.
Jag har en gammal ny oanvänd tacx-trainer ny i kartong hemma hos mamma o pappa...

STIZZE sa...

är det du som skrev ronnie? =)

Robert sa...

har du fått lamporna?vad gick kalaset på?

STIZZE sa...

Ja allt kom ganska snabbt, under en vecka tog det. ~4400sek ungefär för 6 lampor plus tillbehör, inkl tullavgift som tillkom när jag hämta ut paketet.