tisdag 31 augusti 2010

Måndagsrunda

Igår körde jag, Anders och Johnny en hellasrunda. Vi bestämde 18:00 vid HBB men när jag skulle byta ut mina däck från Furious Fred till Maxxis Minion och Kenda Nevegal kunde jag inte få av däcken. Jag stod och slet i över 20minuter totalt innan jag fick av dom. Jag hann därför inte i tid och blev tvungen att låta grabbarna vänta.

Vi körde upp genom sickla skiftet på gamla indianer och vita, utåt bagarmossen virrade vi runt på både kända och okända stigar som jag förstod det. Ut på en bit av babyheads men sen tappade jag bort mig. Jag vet att vi tog oss ut på en stor brant över trädtopparna vid ältasjön, det var riktigt häftig utsikt där!

Rundan var trevlig i ganska lugnt men lagom skön-tempo. Mina nya däck var helt fantastiska, det greppade något så helt otroligt bra och jag kunde stå på ordentligt och överdrev till och med svängarna för att testa, och greppet satt som klister i backen. Tyvärr bromsar det även upp lite, men det är det värt alla gånger eftersom cyklingen blir så mycket roligare när man har fäste.

Pannlamporna åkte fram sista 30-60minuterna också och de funkade faktiskt riktigt riktigt bra dom med. Jag satte styrlampan att lysa de närmaste 2-3m framför mig och hjälmlampan att lysa 3-8m framför mig, vilket var en skitbra kombination med ljus. Vi åkte lite fel ett par gånger, men jag är ändå impad att Johnny hittar så bra, särskillt när det är beckmörkt.

Det blev lite kallt på slutet för mig tycker jag dock, ett par shorts som anders föreslog eller kanske en till långärmad borde jag skaffa för att kunna slänga på mig halvvägs. Vi får se, jag vet inte riktigt än vad jag ska prioritera då det är ekonomin som styr.

Det finns fortfarande så mycket jag behöver komplettera min utrustning med. Jacka, byxor, handskar, skor, skoöverdrag, shorts, benvärmare, armvärmare, nya pedaler då min högra gått sönder. Jag funderar just nu på jacka och tänkte gå och kolla lite i butikerna någon dag nu i veckan, man vill ha nånting smidigt men varmt, som fortfarande andas, och som man kan komplettera med tröjor under. Samtidigt är det omöjligt att veta detaljerna av vad jag vill ha ut av jackan då jag aldrig provat vintercykling tidigare.

Inga kommentarer: