måndag 9 augusti 2010

Söndag och sörmlandsleden vid handen

Vi var 10st som åkte ut till handen och skulle cykla sörmlandsleden därifrån och sen in på sameslingan. Vädret var helt ok även om mulet, dock hade himlen öppnat sig rejält under flera timmar dagen innan och därmed var det blött överallt i skogen. Jag har aldrig cyklat i så många och så stora vattenpölar tidigare. Tyvärr var jag lite besviken på terrängen, inte särskillt tekniskt eller utmanande, dock var det halt vilket gjorde allt svårt på ett lite mindre underhållande sätt. Även alla hala plankor överallt som man behövde ta sig över med hjälp av var lite irriterande då man fick gå av cykeln lite väl mycket.

Sällskapet var dock bra. Tyvärr råkade vi ut för en olycka då Magnus(bruce) bröt foten på tre ställen i en till synes odramatisk vurpa. Kommande tre timmar spenderas med att transportera honom ut i skogen, han fick både hoppa på ett ben, sitta på cykel och rulla långsamt, nästan åka skogsgjord bår, åka bår från ambulans, fyrhjuling och tillsist ambulans. Tre brandmän och två från ambulansen kom ut och mötte oss och hjälpa till med transporteringen ut ur skogen. Det hela får än att tänka en gång extra innan man ger sig ut i skogen, dvs man ska inte cykla ensam.

På tillbaka vägen var man inte så sugen på cykel längre, men en rolig 30m lång vattenpöl hann man med att trampa fullt igenom!

Inga kommentarer: