onsdag 4 augusti 2010

Tisdagsrajd i blötan och halkan!

Igår var det tisdagsrajd igen! Det var blött som fan och halt överallt. Jag körde med Johnnys grupp vilken bestod av nästan bara nya ansikten, tycker för övrigt att det är mest nya ansikten varenda gång på rajderna även om några ansikten, som mitt, ALLTID är där också. ;)

Hur som helst, jag började rundan med en skön vurpa på första kala hala bergssnutten som visade sig, därefter blev det 2.5 timmes full fokus att hålla sig på cykeln, vilket jag misslyckades med 2-3 gånger till under rundan. ;) Det var otroligt halt, även fast jag slängt på Rocket Ron fram och Race King bak, 2.25 och 2.2 bredd. De var säkert ett bra val över mina 2.1 Racing Ralph däck, men de var uppenbarligen inte tillräckligt bra. Slutsatsen är alltså att jag behöver nya höst/regndäck, men just nu vet jag inte vilka detta kan bli. Jag har fått tips om Schwalbe Big Betty men jag har ingen aning hur dessa ser ut, ska göra min läxa och plugga på vad folk använder och sedan undersöka dessa. Men jag måste säga att det är trist med ännu en tusenlapp på däck i år, det hade jag kunnat vara utan. Sen blir det ju dubbdäck också, men då kanske man snålar med biltema.. ;)

Tyvärr var det för halt för att kunna få träning, tempot i gruppen var lågt och koncentrationen var bara att hålla sig uppe på cykeln. Kan nog inte riktigt klassa det som träning igår tyvärr vilket är synd, normalt brukar tisdagsrajderna köra slut på mig.

Cykeln strulade som förväntat med växlarna, både fram och bak. Men det var inte lika farligt som förra rundan, men självklart behöver jag se över detta. Det blir förmodligen både ny kedja och en serviceinlämning hos cykelspecialisten. Det är så jävla trist bara med vädret för det är så kasst och jag är verkligen inte sugen att bli dyngblöt utan att få en rolig cykelrunda.. Dagar som detta då man hade velat ha bil.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har en liknande cykel som din fast äldre och snikigare :) En Rush 5L.

Jag brukar köra med Big Betty fram och Mountain King 2.4 bak på vintern (funkar även på sommaren men Big Betty fram blir lite tungt).

Vi körde hela förra vintern i hellas utan dubbdäck så det är inte säkert det behövs alls.

Lycka till!

/Fredde

STIZZE sa...

Tja Fredde! Mountain King ja, det däcket hade jag glömt bort, det är absolut ett alternativt. Jag bryr mig inte så mkt om vikten när motståndaren är greppet. Med självförtroendet av att hålla greppet vinner man fart hundra gånger om jämfört med vad man förlorar i vikt, i alla fall i det förhållandet dessa däck isåfall har.

Tack för tipset!