onsdag 29 september 2010

3h strax under mjölksyretröskeln.. och låg vikt!

Jag var förbi cykelspecialisten idag och shoppade lite värmande kläder! Benvärmare, armvärmare och långfingrade handskar blev det från Specialized. Sen blev det ett par Gore-Tex handskar också som var lite tjockare. Sen var det dags att ut och åka!

Det var meningen att jag skulle köra 2h idag men eftersom måndagens runda avbröts mitt i p.g.a kyla så körde jag 3h idag istället! Det blev 3 varv på samma runda som i måndags... sickla-älta-skarpnäck-sköndal-hammarbyhöjden-sjöstaden-sickla... Helt ok cykelrunda med alla cykelvägar, men riiiiktigt tråkigt att cykla samma varv, jag måste nog hitta en variation till det där så jag inte spyr nästa vecka och kommande vecka.... Mina pass ökar ju nu framöver med ännu längre pass varje vecka!

Sen vill jag stolt meddela att vågen visade 75.0kg när jag ställde mig på vågen nu ikväll, och imorgon bitti lär den stå på ännu lägre! :) Målvikten denna vecka är 75.0kg så det är bara att ligga i så att siffran består tills på söndag! Skitkul är det!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag antar att du menar strax under din aerobiska tröskel? Mjölksyratröskeln brukar man ju definiera som den nivå man orkar hålla i en timme.

/Tibert

STIZZE sa...

@Tibert, under min aerobiska tröskel? Nja, jag menar under den puls där jag musklerna inte får tillräckligt med tillgång till syre. Min anaerobiska tröskel startar vid 155 puls, min maxpuls är 183. Nu blir jag osäker angående ordbenämningen, ska ta en titt på grafen när jag kommer hem!

Anders sa...

Tänk inte på vikten för mycket bara, bättre att se till heleten och sitt välmående ( "lite" fett behöver vi ;-) ).

Kämpa på och viktigast ha kul
Mvh
/Anders Edfors

STIZZE sa...

@Edfors, du jag ska ner i 70-72kg och det är BARA roligt att komma ner i samma vikt som jag en gång hade. :) Jag skulle kunna gå ner ännu mer när jag når 70kg, men jag ska stanna där och utvärdera läget, just nu känns det som en lagom vikt för mina 178cm!

@Tibert, min anaerobiska zon ligger mellan 155-183 puls, med 183 som är min maxpuls. Det jag menade var att jag hade cyklat och lagt mig strax under 155 i puls, dvs i övre delen av min aerobiska zon.

Anonym sa...

Ok, såg att du hade en aerobisk tröskel på 139, vilket man brukar använda för distansträning. Att du orkar ligga på den anaerobiska tröskeln i 3 timmar då du cyklat själv är imponerande och får mig att misstänka att din faktiska tröskel nog är lite högre. Själv har jag haft en snittpuls några slag högre än min anaerobiska tröskel ett flertal gånger, men bara under drygt 1 timme, t.ex. Dammrundan på Gran Canaria.

/Tibert

STIZZE sa...

@Tibert, jag skrev som sagt UNDER tröskeln inte över. Den anaerobiska zonen börjar vid 155, jag lägger mig strax under i den aerobiska zonen 139-154, sen har jag en nedre aerobisk zon på 124-139, skillnaden på dessa har jag egentligen inte koll på men den nedre ska användas i mitt schema till mitt längsta pass varje vecka i två veckor till, sen veckan efter det lämnar jag helt den nedre aerobiska zonen och håller mig helt och hållet inom den övre(139-154) samt går över den vid tillfällen i träningspasset, även fast jag ska cykla 4h i sträck som mest.

Dock så strular min pulsklocka så för att känna av vart fan jag har pulsen så behöver jag gå över 155 för att känna av mjölksyran komma och sedan lägga mig strax under.. Så jag pendlar istortsett fram och tillbaks över den hela tiden. Jag får även gissa kadens vilket leder till att jag när jag ska ligga på hög kadens, förmodligen ligger i FÖR hög kadens.. men det kan jag inte göra så mycket åt för tillfället. Jag ska köpa Garmin Edge 800 som släpps i november, den nya touch-gpsen från garmin med kadenssensor, pulsmätare och gps-baserad fart och navigeringssystem.

Anonym sa...

"@Tibert, jag skrev som sagt UNDER tröskeln inte över."

Ok fel av mig, strax under är för mig lika med några slag (1-2 slag) under därav min tolkning. På långlopp har jag en medlenpuls på ca 5-8 slag under min tröskeln och det räknar jag som "en bit under" :-)

/Tibert

STIZZE sa...

@Tibert, då min pulsklocka stänger av och sätter på sig själv lite sporadiskt har jag inte riktigt hunnit få chansen att reflektera till vad "strax under" och "en bit under" på min egen definition betyder än ;)