söndag 26 september 2010

Styrkepass ikväll för bålstabilitet!

Jag har som sagt varit sjuk i veckan, och i helgen var det planerat ett par dagars besök hos svärföräldrarna i Arboga. Tyvärr fanns inte mycket tid över till cyklingen denna vecka, vi kom hem sent ikväll så ett cykelpass var inte aktuellt. Som tur var står det ST pass på mitt schema denna vecka, även detta blir första gången jag gör..

Styrkepasset är inriktat på bålstabiliteten vilket skall ge mig en bättre hållning och under loppen inte hämmas av svag bål, detta hjälper först och främst uthålligheten på långlopp om jag gissar rätt. Jag kan inte komma på något sätt som det får mig att cykla snabbare, mer än att det får mig att orka cykla under längre perioder, speciellt i stökig terräng.

Bålen/magen är något jag alltid varit svag i. När jag va runt 15 år och gjorde 100 armhävningar utan vidare ansträngning hade jag fortfarande problem med 3x15 situps. Så detta pass tog ordentligt i magen, tyvärr var övningarna lite komplicerade eftersom man ska tänka på hur man spänner magen och svanken, något som var skitsvårt när jag var upptagen till 100% att i huvudtaget klara av övningarna fysiskt. Jag började på "bålstabilitetsnivå 2" vilket var rekommenderat, men det kan nog bli så att jag behöver gå tillbaks en nivå och börja på bålstabilitetsnivå 1 istället, dvs lite lättare övningar. Jag mailade återigen Mattias för lite guidning, men kanske borde jag inte gjort det utan pluggat mer på tekniken och gett det en vecka till. Vi får se hur jag gör nästa vecka, ska bli intressant att se vad Mattias svarar också dock.

I veckan som kommer står detta på schemat:
3h lugnt distanstempo med igångdragsövningar
2h lite tyngre distanstempo
1.5h med ännu ett stepp tyngre distanstempo
2x20 EB, dvs cykling strax under mjölksyretröskeln
Styrkepass för bålstabilitet

Inga kommentarer: