tisdag 10 april 2012

Ghettorajd i västerhaninge(sthlm)

Många uppskattade nybörjar-rajden jag drog igång under påskhelgen. Både de som dök upp, men förvånadsvärt även massvis med folk på happy-forumet som inte var där. Utan helt enkelt uppskattade att någon hjälper nybörjarna in i cykelvärlden.

Någon som gör och har gjort ett "hästjobb" på liknande event är Aron som dragit igång Tisdagsrajd i sthlm som utgår ifrån hammarbybackens parkering varje tisdag året runt. Numera är den väldigt självgående och Aron behöver inte ens dyka upp för att det ska bli kanon ändå, men det är fortsatt han som postar inbjudan varje vecka och utan hans poster kanske den skulle dö ut, vem vet. Vi är nog inne på fjärde året nu tror jag.

En uppstickare är allas våran Bang som arrangerat flera cykelcross-tävlingar själv här i sthlm och numera även Ghettorajd på veckobasis i västerhaninge. Det är ett liknande koncept som Tisdagsrajd men lite egen touch på det.

Det är skitbra att vi har pionjärer som får andra att cykla, speciellt med Aron och Bang, som får många att cykla, ofta.

Jag är övertygad om att det finns många liknande fenomen runt om i sverige, och alla ni som är dessa fenomen eller står bakom dom, ge er själva en klapp på axeln. Eller ge den ni känner till i er omgivning som gör mycket för sporten/cyklingen eller andra, en klapp på axeln. Det är ni/dom värda.

Inga kommentarer: