måndag 12 november 2012

Kockilurrrra till lungorna!

Här ska dopas. Igår natt kunde jag knappt sova då jag hostade hela tiden. Vaknade upp flera gånger, hade svårt att somna om och sov riktigt kasst. Så jag var till doktorn idag och fick lite kockimurra till lungorna, såndär stark mumsmedicin som man blir lite groggy i huvet av också.

Hoppas att jag får bli av med min förkylning inom kort så jag kan börja trampa lite cykel.

Nu är det bara 16 dagar kvar tills vi flyttar vill vårt lilla hus i tyresö/hanviken. Ikväll har jag fixat Villahemförsäkring via Länsförsäkringar. Dom verkar ha vettigast avtal för cyklar av de jag hittade. De övriga runnerups ersätter högst 30'000kr som maxbelopp medans Länsförsäkringar inte har något ersättningstak på cyklar. Däremot har dom istället för den vanliga ~1500-2000kr självrisken hela 25% självrisk. När man har en hoj för 40k, extra pimpdelar för 5k, hjul för 21k(jaja, beggat men det är inte relevant vid ett försäkringsärende), sen drar man av 5,15,35,45 procent beroende om cykeln/delarna är 1,2,3 respektive 4 år gamla. Det är en bra ersättning som känns rättvis med den stora självrisken.

Sen avtalade jag även Bredband och Hemtelefon via Bredbandsbolaget, TV genom Boxer och kabel-användar-avtal med Vattenfall.

Vi tittar just nu på Video, Brand och inbrottslarm från Trygga hem. Vi får utrustningen gratis från mäklarfirman vi köpt igenom och om vi blir medlemmar i Villaägarnas Riksförbund får vi rabatt på ca 40kr/månaden på larmet. Det är en summa som i sig tar ut medlemskapet i riksförbundet, samtidigt som vi kan utnyttja fler rabatter(30% på färg exempelvis) samt att vi får en tidning varje månad som verkar väldigt vettig för nya villaägare som inte fattar ett skit om hur man tar hand om ett hus.

Just nu ser jag fram emot allt detta som är inom räckhåll inom 2-3 veckor..
- Att flytta
- Att packa upp
- Att få igång tv, telefon, bredband..
- Att få elda i spisen vi kommer ha i vardagsrummet
- Att basta med en iskall öl mitt i veckan
- Att börja mitt och Thomas ölbryggar-projekt typ 1 december så vi får första ölen till nyår
- Att inreda garaget med Monarken och mekhörna
- Att äntligen komma iväg från den här lilla lägenheten till ett stort paradis..
- Att få klart och beställa min mountainbike till 2013!

Inga kommentarer: