torsdag 1 november 2012

En solorunda på crossen ikväll

Jag hade tänkt cykla med Martin(Stumpy@HappyMTB). Jag la tidigare upp en happy-tråd där jag bjöd in folk att hänga med på min runda, men kunde senare inte köra på martins önskade starttid utan blev tvungen att köra tidigare och därmed själv.

Det blev en halv tisdagscross-runda vilket räckte gott och väl. Hästhagen, erstavik, dödsbacken vilken jag nästan fick stanna i samt den extra-runda som den kommer med. Mellan de två platta delarna av backen fick jag vila, det var verkligen alldeles för tungt för mig. Jag fortsatte på vägen rakt fram vid häststallet vilket ledde mig till Saltsjöbadens Golfklubb(solsidan på tv ni vet..). Den vägen leder till slutet/början av gröna/blåa mountainbike-leden mellan hellasgården-saltsjöbaden. Hemvägen på cross är dock lite annorlunda då den går på cykelcross-vägar, grusväg och lättare stig förutom ett parti som är punkaovänligt med crossdäck/slang.

När jag kom ut vid "vändpunkten" i erstavik, väldigt nära byggnaderna som "är" erstavik tog jag höger istället för vänster och körde motsatt håll mot vart vi brukar komma normalt när vi inte tagit mördarbacken. Cyklade ut till ältavägen förbi skjutbanan men såg ingen skogsröjning som det pratades om på Happy nyligen, den skulle va vid gamla övergivna skjutbanan, antar att man behöver cykla in där för att se den, jag passerade enbart utanför på "stora" vägen.

Gruset hela den sträckan har verkligen blivit helt värdelöst för cykelcross tyvärr. Det blir nog inte så många crossrundor som går in eller ut via skjutbanan tills det nya gruset har körts ner bättre. Skönt är iallafall att vi nu slipper alla stora hål som fanns förut.

När jag kom ut på vägen igen så gav jag själv 2st 20sekundare, ni vet i enlighet med den nya hälsostudien. 3st 20sekundare, 3 gånger i veckan, dvs totalt 3min cykling, ska göra extremt stora och fina syreupptagnings-siffror(jämfört med en otränad person), vilket man förknippar med hälsosamt p.g.a mindre sjukdomsrisk av den allvarligare sorten.

Alla som pendlar, borde ge sig själv 3st 20 sekundare på vägen till jobbet i några passande uppförsbackar på vägen till jobbet ett par/några gånger i veckan. Med uppförsbackar menar jag att det är enklare att ta i ordentligt, inte ett krav för att ta i såklart, men lättare. Man vill helt enkelt undvika att växla när man kör en maxintervall.

Jag var förbi Cykelspecialisten/Specialized Concept Store och tittade på cyklar och snackade med cykelfolket idag, igen. Jag har varit där några gånger senaste tiden. Det börjar bli dags att bestämma sig angående cykel helt enkelt. Jag vet fortfarande inte vad jag ska köra på nästa år.

När jag inte cyklat de här senaste 2 månaderna har jag fått jobba på ett annat projekt, nämligen denna mage. Nu är den stor och fin, snart är den förhoppningsvis liten och slank..
Dagens outfit som den typiska bloggerskan jag är



































Den sabbade jag sedan när jag inte hittade mina andra skoöverdrag, så det fick bli dessa gjorda för sibirisk cykling. Men de var faktiskt riktigt sköna, och inte alls för varma som jag trodde att de skulle bli. Shit vilken räka jag kommer bli i vinter när jag tycker att mina varmaste plagg är bekväma nu i +7 grader..

Min nya "ass saver" som gör just detta. Räddar min rumpa från att bli genomsur av vatten som stänker upp. Den funkar faktiskt förvånadsvärt bra. Det är nog den bästa spenderade hundringen på cykelsaker.


Dagens vapen. Mitt favoritvapen. Helt klart den bästa cykeln jag har/haft. Men jag ångrar den där Sram Red kassetten som jag köpte till dessa hjul, den rensar verkligen helt värdelöst. Den är gjord för landsväg, inte gyttjebrottning.
Väl ute på rundan, redan härlig puls 5min in..
Fortfarande go och glad. Men snart är det över.

Ja här var det definitivt över. Detta var mitt tredje stopp innan mördarbacken(alla 3 stegen) var "besegrad". Eller var det var jag var kanske...
Efter lite återhämtning kom jag fram till saltsjöbadens golfklubb. Här passade min telefon på att gå från 20% batteri till 0% och dö. Förbannade buggphone.

3 kommentarer:

Jonas l sa...

Har du problem med din kassett och lera? Mina Recon alukassett som är lika tät har jag inte haft några lerproblem med.

STIZZE sa...

Ja den är jävligt känslig, det är ju inte ens regn ute eller jättelerigt där jag körde idag. Men ett par surhål gör att den börjar strula direkt. J-pow exempelvis körde inte red kassetten p.g.a det problemet

Fredde sa...

Kul att du är igång igen Stizze! Snygg mage!