onsdag 21 november 2012

Min cykel 2013, Specialized S-Works Epic 29"!

Nu idag blev det klart att jag ska köra på Specialized som mountainbike nästa år! Och eftersom jag sakta men säkert bygger upp min cykelpark i kvalité och pris, blir det en uppgradering vid varje cykelköp jag gör vilket det blir även denna gång, ett snäpp värre än sist!

Nu är jag uppe på värstingmodellen i katalogen, en Specialized S-Works Epic 29"!

Ja det blir alltså 29" nästa år, precis som planerat. Men det blir en heldämpad och inte en hardtail, som inte var planerat. Det blir även en Specialized istället för en Cannondale, som inte heller var planerat!

Men jag är grymt nöjd med detta valet, och det ska bli SJUKT spännande att efter 15 år av enbart Cannondale-cyklar i cykelparken, faktiskt prova ett annat märke ordentligt mer än att prova kompisars cyklar på skogsrundorna några minuter här och där!

Och jag har ju redan fått provsmaka en halvtimme på en Epic 29" när jag, Fredrik Modin(sm crosscountry, landslags-uppdrag, flera UCI-medaljer samt numera specialized säljare), Patrik Eklund(delägare cykelspecialisten/specialized concept store) och Jonas(mekaniker cykelspecialisten) var ute och cyklade i hellas förra sommaren! Vad jag minns av den, var att den som körde på Epic 29" drog iväg från de andra ganska lätt. Epic 29":an tog verkligen hellas-terrängen mycket bättre än alla 26" som var med, inkl Epic 26", Cannondale Scalpel 26" och nån Specialized-cykel jag inte minns modell av, alla heldämpade. Jag minns även att jag var ovan med brain-dämparen som för den ovana kändes ungefär som ett genomslag, men som trots den ovanan ändå imponerande på mig, bland specialized-folk, tyst cannondale-stisse. Nästa intressanta test är hur den kommer tackla lättare terräng, om den kan konkurrera med Scalpelen där, och hur bra brain-funktionen faktiskt låser på platten och uppförsbackar! Sjukt spännande tider har vi(jag) framöver!

Detta cykelvalet grundar sig i, förutom ett genuint intresse av produkten, för ett fortsatt och utveckling av den tidigare sponsring jag haft genom Cykelspecialisten/Specialized Concept Store. Man kan se det som att jag helt enkelt fortsätter som ambassadör/good fighter, men för Specialized. Dvs en genuin ambassadör för cykelmärket och cykelaffären. Jag är inte den första att påstå att man som Cykelspecialisten/Specialized Concept Store-kund, förblir en glad kund.






















Technical Specifications
 
Ram: S-WORKS XTR (Medium) Mattsvart
Framdämpare: Custom RockShox SID World Cup 29" Brain
Bakdämpare: Fox/Specialized remote Mini-Brain w/ autosag
Drivlina: XTR
Vevparti: S-WORKS OS Carbon
Spindel/Drev: XX
Hjul: Roval Control SL 29 142+ (kolfiber, 1450gr, weight limit 108(!)kg)
Styre: S-WORKS XC Carbon Flat, 680mm, 8 degree backsweep(160gr)
Styrstam: Syntace F109 90mm(108gr)
Sadel: Phenom Expert 143mm (252gr)
Sadelstolpe: Specialized Carbon 400mm(215gr) 
 

9 kommentarer:

Anonym sa...

Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
uuu, vad dåligt.

Okram ; )
///Bruce

Jocke sa...

Snyggt. Grattis

Janne sa...

Cool. Grattis!

STIZZE sa...

Tackar, kommer bli kanon det här!

Bruce, hoppas vi kan va vänner ändå! Jag har ju trots allt 4 cannondales också ;)

Anonym sa...

Okej dårå..
Jag är ju otrogen med Jake btw så jag skall väl inte sticka ut hakan heller ;)

Grymt fräsig så klart, du kommer ju bli formelettsnabb!

Kram

//Bruce

STIZZE sa...

Precis, och hur många cannondales har du? SVIKARE!!

PinHead sa...

Skall bli intressant att se vad du tycker om den efter en 20-30 timmar. Kör själv Epic Expert Carbon 29 2012:a.

Johan sa...

Det där blir nog bra att köra lite små stig på tomten.

STIZZE sa...

@Johan, tisdagscrossen går i vinter direkt från hbb till mitt ölbryggeri vid bastun. Sen tar vi några norska varv i trädgården, en sväng förbi kylskåpet och semlorna, sen vidare in i bastun och sen kan ni dra för där däckar jag sannolikt! Yiihaa!