torsdag 21 april 2011

Doping Lance Armstrong etc..

Många har Lance som "cykelhjälte" och idol, men även många som inte egentligen har koll på sporten känner dock till just Lance Armstrong i och med hans livestrong satsning som samlar in pengar för cancerforskning, och alla hans Tour de France vinster.

Jag läste igenom en blogg som sammanställt och samlat upp det som talar mot Lance, dvs det som visar att han hållt på med doping under sin cykelkarriär. Även om jag inte vill tro att han var dopad eller att doping förekommer inom sporten så blev jag väldigt övertygad om att han är skyldig.

Intressant läsning: http://cozybeehive.blogspot.com/2009/11/8-things-on-lance-armstrong-from-other.html

Sen tog jag även en titt på Kringelloppets inbjudan och pm till helgens tävlingar. Och där såg jag informationen om dopingkontroll. "Cyklister som efter målgång blir informerad att han/hon skall infinna sig till kontroll är skyldig att följa de förhållningsregler som kontrollanten meddelar."

Detta får mig att tänka på min egen utveckling som "slog alla rekord" nere i göteborg hos aktivitus, trots min totala svaghet jämfört med eliten kanske jag är intressant att testa? Snälla? Jag hoppas att kontroll finns på plats och att jag råkar ut för någon slumpmässig kontroll, det hade varit roligt att blogga om och få som erfarenhet! Om det nu kan va roligt att kissa när någon tittar på...

Kom igen SCF, testa mig!

5 kommentarer:

Marco sa...

Tror knappast någon tror att du är dopad! Behövs inget test för att bevisa nått i ditt fall! Väldigt insnöad på dopning verkar du också vara...antar att det är nått du fått med dig från happyformet!

STIZZE sa...

Nu drog du lite förhastade slutsatser

Anonym sa...

Hej Stizze. Att din egen utveckling "slog alla rekord" berodde snarare på att du gick ifrån en riktig soffpotatis till att jobba hårt och disciplinerat under ett års tid. Jag tror de flesta som testar sig på Aktivitus gör det med några års cyklande i ryggen. Således hade du rätt usla värden som ingång, som sedan (tack vare imponerande insats under året) höjdes rejält.

I övrigt tycks få saker reta upp "cykelfans" så mkt som just dopingfrågan. Särskilt om det är ens egen "hjälte" som ifrågasätts. Numera går det iofs faktiskt att kritisera Pharmstrong utan allt för mkt knot. Annat var det för några år sedan. Då blev man verbalt lynchad om man knystade något om Superhjälten från Texas.

/Rip

Den 8e Kaptenen sa...

armstrong har dock tagit sig tillbaka om o om igen, om han sen käkat grejjer så är det antagligen för att klarat livshanken. Armstrong gör mycket gott för andra vilket knappast många andra cyklister gjort eller gör, så det har väll gjort honom till en förebild för många och till skillnad mot kamprad inte stoppat allt i egen ficka.

Anonym sa...

Nu ska kaptenen lugna sig om Kamprad. Läs på innan du skriver.

Ang Lance så är det mycket möjligt att han var dopad. Han har inte åkt dit alltså ser jag honom som ren till motsatsen bevisats. Men för att vinna TDF 7ggr på rad krävs det betydligt mer än att vara starkast.

Mycket hat mot Lance tror jag bottnar sig i hans person som är typiskt TexasAmerikansk.

//Eskil