torsdag 14 april 2011

TC/STY Monark ikväll

Ikväll blir det styrkepass på monarken. 14st intervaller på 10sekunder med 2min aktiv vila i mellan och 5min lugnt distanstempo mellan var 5:e intervall. Det handlar alltså om maximala igångdrag, kadens är inte jätte viktigt sålänge man kommer över 50 kadens och inte över ~140 kadens, optimalt är nånstans runt 110 kadens för att få till rätt vikter men om man når 70 eller 120 spelar ingen roll för träningens effekt.

Mina monarkvikter räcker inte till för denna typ av pass så ikväll blir det improvisation med att hänga på tunga saker i viktkorgen. Jag kommer gå till clas ohlson, biltema eller liknande så småningom för att köpa till billiga vikter för denna typ av träning men just nu har jag inte gjort det. Sist nådde jag höga 155 i kadens om jag minns rätt, problemet blir då att jag inte kan veva runt armarna mycket snabbare oavsett vikt, och träningen blir därför inte optimalt effektiv då det inte är vikterna som är begränsningen.

Efter detta skall 2st 4minuters intervaller köras och dessa är överjävliga att ta sig igenom. Specialaren här är att de körs på 40-50 kadens, och inte normala ~90kadens som jag kör på vanliga fyror. Problemet här är återigen saknaden vikter, jag kommer därmed köra på ~55-60kadens ungefär för att få till ordentligt motstånd. Motståndet på dessa fyror är samma som vanliga fyror med rekommendationer på FTP + 15%, dvs 310w för mig, även om jag kört 4x4 minuter på 330w som bäst. Antingen är jag stark på fyror, svag på FTP, eller så klarar jag ännu mer på FTP(2x20 intervaller). 310w var dock mer än tillräckligt för att framkalla desperation i sadeln senast jag körde detta pass.

1 kommentar:

fredrikw sa...

Blir väl inte mycket styrka med 155 i kadens? Känns som man missar poängen med ett styrkepass om man inte kan ha högt motstånd... Själv körde jag med 12kg, det var tungt som satan det :)

Enkla och billiga vikter kan man köpa på CO, Biltema, Jula, Intersport, Stadium etc., det är värt det extra besväret.