fredag 29 april 2011

Ingen tjockis längre, inga skärp passar

14kg har jag gått ner på ett år ungefär, och vad får man för det. Jo, massvis med förstora t-shirts, byxor och inte ett enda skärp som passar, samtidigt har jag inte prioriterat shoppingen till kläder utan för cykeln. Imorgon på valborg ska vi parka i uppsala hela dagen, att sitta ner med stretchbyxor, jag är ju en såndär rocker med stuprörs jeans, utan skärp är ingen bra kombo ifall man inte gillar att flasha kallingarna vilket jag faktsikt är tillräckligt uppfostrad för att ogilla.

Jag tittade alltså igenom hela min skärparmé och hittade dock mitt gamla favoritskärp som gått sönder. Då slog mig tanken att jag nog ska renovera det och byta själva läderskärpet men behålla detaljerna, på så vis fåt jag ett snyggt skärp i rätt storlek. Lejonkulan som är ett företag som arbetar med läder finns här i sickla köpkvarter. Undrar vad en offert går på, 500-600kr? Det borde inte vara mycket arbete, borde vara klart på ~30minuter för en skicklig läderarbetare.

Skärpet köpte jag begagnat på ebay för 1000kr för några år sedan, det är ett originalskärp från 80-talet och var otroligt populärt när glam och sleaze-vågen återkom bland ungdomarna, mig inkluderat, nu på 2000-talet.

6 kommentarer:

kejrin sa...

haha, så kan det gå! du är så fin! smart ide med lejonkulan, kolla med han! Have fun på sambo-fria kvällen ;)

fredrikw sa...

Jaså du är en sån du :) Själv hade jag hockeyfrilla, jeansjacka med ryggmärke, läste OKEJ och gick och väntade på veckans leverans av nya heta LP-skivor i den lokala skivbutiken på det glada 80-talet... Hade nästa köpt biljetter till WASPs första spelning i Sverige när mina föräldrar insåg vad det var och förbjöd mig. Det var tider det :)

Johan Andersson sa...

Den konserten var jag på... WASP på Glädjehuset alltså!! Nog den konsert jag kommer ihåg bäst..

fredrikw sa...

Guuud vad du är gammal Johan ;-)

STIZZE sa...

GUBBAR!!! :) googla sivert öholm wasp, det är priceless! :) min tjejpolares band har samma manager som wasp och har varit förband på massvis med konserter senaste åren :)

Bläkkie löwless

fredrikw sa...

Jag kanske ska rota lite i mina gamla lådor hemma hos pappa, kanske hittar jag något gammalt plagg man kan sälja till någon lättlurad yngling. Stizze, något speciellt du är ute efter från den tiden ;-)