måndag 18 april 2011

Sugen på fyror och tjugor..

Efter ett par veckor som inte alls har dedikerats efter träningsschemat längtar jag efter fyror och tjugor på monarken. Det jag längtar till är egentligen en utmaning i siffror som jag kan förbättra från tidigare, och just fyror och tjugor är väldigt lätta att mäta och de har jag kört en lång tid tillbaka. Jag saknar att få se utveckling i mitt cyklande, helgens tävlingar blev inte lika starka som jag hade hoppats på då jag bröt lördagen och fick ont i ryggen på söndagen vilket ledde till att jag snittade de sista 4 varven 1min 20sek långsammare än de första 6 varven. Hade jag hållt samma tempo de sista varven så hade jag kommit om Kumlin, som förvisso också körde med en värkande rygg.

Veckans träningsschema ger mig endast tre cykelpass och två utav dessa är 1 timmes cykling i ganska lugnt tempo, det ena i distanstempo och det andra i lite högre tempo men utan all slags mjölksyrecykling. Det tredje passet som står på schemat är tjugor, vilket kommer mycket välkomnande!

Helgen kommer bestå utav tävlingar tre dagar irad, lördag, söndag och måndag. Så nog är det smart att inte köra för hårt. Jag är dock sugen på cykling i grupp, jag saknar crosspolarna och skogspolarna. Vi får se hur jag gör, om jag tar det väldigt lugnt så kanske jag kan komma undan med en skogsrunda på 2.5h, det blir ju bara 1.5-2h effektiv cykling ändå om vi är några stycken, efter alla stopp.

Måndag: 1h distanstempo på crossen med 23mm
Tisdag: Tisdagsrajd i lugn grupp
Onsdag: Vila
Torsdag: 2x20 på 270w eller 280w(om jag vågar höja, det är dumt att vricka självförtroendet innan tävling)
Fredag: Vila
Lördag: Kringelloppet XC Elimination i Elitklass
Söndag: Kringelloppet XC i Elitklass
Måndag: Kolmårdsbiken Långlopp i Elitklass

Inga kommentarer: