onsdag 11 augusti 2010

Besök hos Aktivitus på tisdag!

Jag har ända sen i juni gått och funderat på hur jag vill cykla. Vill jag vara solskens cyklist? Vill jag pannlampscykla? Vill jag hålla igång hela vinterhalvåret? Vill jag bara köra skog? Vill jag tävla? Vill jag satsa på tävling? Vill jag cykla efter ett träningsschema för optimerad träning? Vill jag gå med i en klubb? Vill jag klubbträna? Vill jag prestera fartmässigt eller är jag nöjd med att ta mig fram? Vill jag bara ut "när jag känner för det" oavsett hur ofta/lite det blir?

Många tankar har passerat och ett av ovanstående beslut har tagits, eller iallafall bestämts för att provas på! Jag ska prova på att träna efter ett schema för effektivare träning och att uppnå mitt "mål" snabbare. Målet är att tävla mer nästa år och känna mig redo för det.

Jag fick för ett tag sen tips om ett företag som hjälpte idrottare med träningsschema framställt på resultat av deras tester jämte ens mål, tid och fysiska förutsättningar. Detta företaget heter Aktivitus och ligger i göteborg.

Jag kommer ta tåget ner på tisdag morgon och göra ett så kallat "Fulltest", och nej, det har inget med alkohol att göra! Deras egen beskrivning följer: "Träningsprogrammet baseras på tiden man har till förfogande, målsättningar, träningsbakgrund, kapacitet som testet visar osv." Ni kan läsa mer om det här

Jag hoppas detta kan hjälpa mig att få en bättre koll på hur jag ska träna effektivt, och det blir även ett test för mig ifall jag tycker om ett schemalagt cyklande. Om detta är ett dåligt beslut och får mig att istället tappa suget för cyklingen, så går jag bara tillbaks till att happymtb-cykla. No harm done. :)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Är ju lite avundsjuk när jag ser hur seriös du är med din träning, själv leker jag mest runt och så blir det som det blir. Håll oss uppdaterade om vad som händer i Gbg... Fortfarande nöjd med din Scalpel? Mvh Lars

STIZZE sa...

Tjena! Jo men det är väl typ så jag har kört nu också även om det är ganska många timmar av den typen! Jag leker runt med polare och skaffar nya cykelpolare, cyklar så mycket jag bara kan. Det har inte varit nån vidare fokus på träning-träning på de rundor jag kört hittills utan mest kämpa för att hänga med i tempo, och när jag varit snabbast, försöka hålla tempo uppe själv. Så det här blir en ny vinkel av sporten!

Generellt är jag grymt nöjd med scalpelen, har dock haft lite strul med kedja som hoppar, ekerbyte och idag världens konstigaste skrap och knakljud som gjorde att jag var tvungen att hoppa av halvvägs in i dagens runda. Jag ska tvätta cykeln med tops och gå igenom allt så det är rent och fint, förstår verkligen inte vad det är som knakar. Båda bromsskivorna skrapade i när jag felsökte, men det var så minimalt att det inte kan vara det grova ljud som kom efter ~30min cykling idag.

Jag kommer med all säkerhet skriva om aktivitusmötet på tisdagkväll eller onsdag, var så säker! :)

Anonym sa...

Skulle gissa på att något är löst i vevpartiet. Själv hade jag ett konstigt knakande ljud som försvann när jag tog bort och satte tillbaka sadelstolpen...

Jag har haft min Scalpel sedan i maj och har inte haft några problem alls, förutom det konstiga ljudet. Har nog aldrig varit så nöjd med något jag köpt som med den här så jag hoppas du har haft din del av bekymmer nu!

Kom precis hem efter en blöt tur, klipporna och rötterna var precis hur hala som helst så man kunde inte slappna av många meter. Men som alltid var det skitkul...
Mvh Lars

STIZZE sa...

Jag slarvade bort tiden igår så jag hann inte kolla så noga på cykeln, men den fick ta sig en dusch iallafall. Ska gå tidigare från jobbet och felsöka ikväll, hoppas egentligen på ett litet skitproblem som smuts i bakdämpslederna som nu magiskt är borttvättad, det var jag nämligen med om tidigare för ett par veckor sen men då lät det iofs inte lika illa, mest "vanligt" knakande men i överdriven mängd. Jag hoppas på att hinna ut och rejsa med brorsan ikväll!