tisdag 5 oktober 2010

MÅNDAG: 4timmar, 92km och illamående

Igår var det dags för distanspass, jag skulle cykla 4 timmar enligt träningsschemat i distanstempo. Som vanligt dog pulsklockan nästan direkt och så var det kört.

Enligt instruktionerna skulle jag ligga i övre aerobiska zonen(över 139puls) första 45minutrarna. Ända sättet jag känner av att jag ligger över 139 puls är när jag slår i mjölksyretröskeln, så där låg jag i 45 minuter.. 50minuter... 60minuter.. Tillslut hade det gått 90minuter innan jag reagerade, trög som en sopprot.

Jag var riktigt pepp på cyklingen igår och failade hårt angående "distanstempo", jag gick snarare på strax under/över mjölksyrenivån i 3timmar, för att under sista timmen verkligen känna mig knäckt. Dumt.

När jag kom hem efter 4 timmar hade jag fått upp delar av mackan jag slängt i mig efter 2.5h flera gånger, och illamåendet satt i även efter duschen. Jag vågade inte käka mat för jag trodde jag skulle spy upp den, istället drog jag i mig en gel i flytande form bara för att få i mig någon typ av energi.

Idag mår jag bättre, men det känns verkligen i benen. Jag hade egentligen tänkt ta nästa pass på 2.5h idag redan, men hoppar det för den här kroppen behöver vila!

Inga kommentarer: