onsdag 20 oktober 2010

Tisdagsrajd i regnet

Igår var det tisdagsrajd, jag var välförbered med gamla guleböjen men patrik från Cykelspecialisten ringde och meddelade att ramen kommit och att han skulle flytta över alla komponenter från den spruckna ramen tills eftermiddagen. Så jag slutade jobbet en timme tidigare än vanligt och tog mig till cykelaffären och plockade upp den. Tyvärr försenade detta mig ordentligt, jag behövde byta däck och ställa in inställningar på sadel etc. Jag behövde även klistra på all skyddsplast för ramen så inte kablarna skaver sönder den. Det slutade med att jag kom till HBB ca 18:45 och då hade alla dragit. Jag trampade iväg mot kyrkogården vid dammtorp i förhoppning att gänget åker förbi där. Jag var där ca 18:52 och ingen dök upp på 5 minuter. När jag precis hade gett upp såg jag en pannlampa komma, det var Oskar(?), en sponsrad elitcyklist för downhill, han hade snackat med Johnny på telefon som också var sen och de skulle mötas där. Perfekt, då Johnny säkert är topp 3 på att hitta i hellas skogar.

Johnny kom ca 19:00 och så började vi cykla. Det blev en tur ut mot a-trail och tillbaks, sen åkte vi till max vid 21:00 och tog en hamburgare.

Det var ordentligt med blött idag. Jag blev dyngsur redan på turen från cykelspecialisten och hem, för att byta om och bli dyngsur på 5 minuter bara av att åka grusvägen från HBB till kyrkogården vid dammtorp. Jag satte på mig överdragsbyxor igår plus det jag brukar ha, dvs kortbyxor och benvärmare. Det var varmt och behagligt, men kläderna blev dyngsura oavsett. "Vindjackan" jag har blev ävne den dyngsur. Jag behöver skaffa regntålig jacka och byxor för att hålla mig hyfsat torr. Sen behöver jag skaffa bättre värme och torrhet för fötterna. Jag kan acceptera att jag blir lite halvblöt om fötterna men inte plaskvåt på de första 5 minutrarna. Och blir jag våt så måste jag iallafall hålla fötterna varma, för blir jag såhär blöt när det är minusgrader ute sen så kommer även bli sjuk. Shimano MW80 skorna eller Lake MXZ 302 skorna är vad jag funderar på. Och om de inte hjälper så blir det rejäla kängor i vinter med plattpedaler. Sen funderar jag på sealskinz strumpor och värmesulor också. Med värmesulor borde jag hålla mig varm iallafall. Jag behöver även skaffa tjockare cykelstrumpor och cykelskorna behöver därför vara ~2 storlekar för stora så man kan röra ordentligt på tårna.

Det är mina funderingar just nu!

3 kommentarer:

jens sa...

vinterskor är super. hjälper inte det kan man ha skoöverdrag, o då brukar det bli ruskigt varmt :D fryser man då kan man ju göra som min kompis, skaffa elsulor, funkar tydligen riktigt bra enligt honom. o han borde veta, han ä frussen av sig.

Anonym sa...

Johnny är nog topp 1 på stigfinneriet :)

/Mamme1Göran

STIZZE sa...

@Göran, ja så kan det mycket väl vara, skön gubbe att cykla med också!