fredag 23 november 2012

Dags att börja planera vintersäsongen!

Snart ska det göras, börja planera vintersäsongen. Jag har ännu inte bestämt hur jag vill göra, lägga upp det helt själv beroende på vad jag är sugen på, härma gamla aktivitus-upplägg, besöka aktivitus för test, kontakta aktivitus för enkelt vinterschema utan test, kontakta nån annan för träningsschema och/eller test.

För självförtroendets skull efter att ha tappat så mycket under uppehållet vill jag helst hålla mig från att göra tester, jag har lärt mig att jag tar testerna lite för seriöst om de inte visar bra siffror. Jag vill också helst hålla mig från att göra för mycket watt-beräknande testcykelpass de första veckorna.

Idén är att börja få mängdträning nu i december månad. Pendling, tisdagsrajd/cross, monarkande utan större förväntningar på watt utan målet att bli trött, mycket korta spurter bara för att få igång syreupptagningsförmågan, rolig cykling, varierade typer men koncentration på mängd och roligt! Där har vi nog en mycket bra start som jag kan trivas gott med.

Sen får vi se hur jag lägger upp veckorna i januari, februari, mars och april. Tidigare år har det blivit ~8v med enbart distanspass, övergång till blandning med tröskelpass, för att ju närmare säsongen vi kommer lägga in 10/20 som förberedande till 4x4 och sen när våren är här och det går att cykla mtb i skogen ordentligt, gå ner på 10min intervaller i tävlingsfart och 3-5st sådanna med 5min vila mellan.

Det är väl nått åt det hållet jag skulle lägga upp det även i år, om jag inte tar hjälp utifrån.

Hittade en gammal bild från Sthlm Cyclocross förra året. Fan vilken rolig tävling det var, bästa någonsin..

2 kommentarer:

Jonas l sa...

Vinterträningen har ju redan börjat ;) En jobbarkompis tränar över 20h i veckan och jag kommer förhoppningsvis över 10 denna veckan :)

STIZZE sa...

För vissa ja, men jag har ju inte riktigt kunnat dra igång än.

Och det är fan inte så noga heller. :) Är man inte elit-elit spelar det mindre roll.